ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayındaki seçimler öncesi ilk canlı yayın tartışmasında rakibi Donald Trump karşısında zayıf bir performans sergiledi. Biden, bu durumu 'jet-lag'e bağlayarak, tartışmadan önce çok fazla seyahat ettiğini ve bunun akıllıca olmadığını belirtti. Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre ise Biden'ın tartışma günü soğuk algınlığı geçirdiğini ve bu nedenle sesinin kısık olduğunu söyledi. Demokratlar arasında Biden'a 'çekil' çağrıları artarken, Amerikalıların yüzde 72'si Biden'ın zihinsel sağlığının başkanlık için yeterli olmadığını düşünüyor.
3 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurdu ve yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak önerdi. Harris, Biden'ın desteğini almaktan onur duyduğunu belirterek, Trump'ı yenmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Harris, Demokrat Parti'yi ve ulusu birleştirerek Trump'ın aşırı 2025 Projesi gündemini yenmeyi hedeflediğini ifade etti.
21 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Aziz Patrick Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada, rakibi Donald Trump'ın hem yaşını hem de akıl sağlığını başkanlık için uygun bulmadığını belirtti. Biden, Trump'ın ileri yaşı ve akli dengesi hakkında espriler yaparak, kendisinin ve Trump'ın başkanlık için uygun olup olmadığına dair yorumlarda bulundu. Biden, kendisinin de sık sık yaşlılık ve akıl sağlığı konusunda eleştirildiğini, ancak Trump'ı bu konularda eleştirdiğini ifade etti. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Biden ve Trump ikinci kez karşı karşıya gelecek.
18 Mart 2024

ABD Başkanı Joe Biden, doktorlarının kendisine bir sağlık sorunu bulunduğunu söylemesi halinde başkanlık yarışından çekilmeyi değerlendirebileceğini belirtti. Biden, CNN'de Donald Trump ile yapılan münazarada performansının beğenilmemesi üzerine sağlık durumu hakkında spekülasyonlara maruz kalmıştı. Beyaz Saray, Biden'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Biden, yaşının getirdiği bilgelikle ülke için işleri nasıl halledeceğini bildiğini ve vazgeçmek istemediğini ifade etti.
18 Temmuz 2024

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump yarışıyor. Anketler, Harris'in Trump'ın önünde olduğunu gösterse de, ABD'nin 'Seçiciler Kurulu' sistemi nedeniyle bu sonuçlar seçim sonucunu kesin olarak tahmin edemiyor. Seçim sonuçlarını belirleyecek olan 'salıncak eyaletler' arasında Pennsylvania, Wisconsin, North Carolina, Georgia, Michigan, Arizona ve Nevada bulunuyor. Bu eyaletlerde adaylar arasında belirgin bir üstünlük yok ve sonuçlar değişkenlik gösteriyor.
17 Ekim 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik etti. Anadolu Ajansı verilerine göre Erdoğan, oyların yüzde 52,16'sını alarak seçimi kazandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim öncesinde yaptığı, Biden'ın yüzünün 'mosmor olacağı' yönündeki açıklamasına karşın, Biden Twitter üzerinden tebrik mesajı yayınladı ve NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Joe Biden’ın yerine aday olacağı konuşulan Kamala Harris hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Harris’i yenmenin Biden’ı yenmekten daha kolay olacağını belirtti. Joe Biden, X hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini duyurmuş ve yardımcısı Kamala Harris’i başkan adayı olarak önermişti. Biden, özellikle Trump’la ilk münazaraya çıktığı günden beri yoğun bir çekil baskısı altındaydı.
21 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla yeni suçlamalar yöneltiliyor. 98 sayfalık iddianamede, Trump'a ve 18 kişiye daha, aralarında 'bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik', 'yalan beyanda bulunmak için komplo kurma' ve 'eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme' gibi iddiaların da yer aldığı 13 suçlama yöneltiliyor. Trump'ın ekibi, Fulton Bölge Savcısı Fani Willis'i hedef alan bir açıklama yayımladı ve Willis'i 'kudurmuş bir partizan' olarak nitelendirdi.
15 Ağustos 2023

Donald Trump, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde bir daha başkanlık yarışına girmeyi düşünmediğini açıkladı. Trump, gazeteci Sharyl Attkisson’ın programında seçim gündemini değerlendirirken, 2028 başkanlık seçimlerine katılmayı düşünmediğini belirtti. 78 yaşındaki Trump, seçimleri kaybetmesi ve sonraki başkanlık seçimlerine girmesi halinde 2028'de 82 yaşında olacak.
23 Eylül 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Maryland'de düzenlenen Amerikan Muhafazakar Birliği'nin Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda yaptığı konuşmada, görevde olması halinde İsrail'e saldırıların ve Ukrayna'da savaşın olmayacağını savundu. Trump, Joe Biden'ın başkanlığında ABD'nin sınırlarının, orta sınıfın ve güvenliğin zarar göreceğini öne sürdü ve Biden'ın yeniden seçilmesi durumunda durumun daha da kötüleşeceğini iddia etti. Ayrıca, görev süresi boyunca hiç savaş çıkmadığını ve İran'ın ekonomik olarak zayıfladığını belirtti.
25 Şubat 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında görülen dolandırıcılık davasının siyasi nedenlerle açıldığını iddia etti. Davanın başladığı ilk gün, Trump, savcılık tarafının ve avukatların sunumlarını dinledi. Başsavcı Letitie James ve davaya bakan Yargıç Arthur Engoron'a sert eleştirilerde bulunan Trump, davayı 'cadı avı' olarak nitelendirdi ve yargıcın 'demokrat' ve 'ajan' olduğunu iddia etti. Davanın sonucunda, yargıç Engoron, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği gibi konular üzerinde karara varacak.
3 Ekim 2023

Donald Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında porno yıldızı Stormy Daniels'a 'sus payı' ödemesi ve ticari kayıtlarda 34 kez sahtecilik yapmakla suçlanıyor. New York Manhattan'da hakim karşısına çıkan Trump, suçlamaları reddetti ve bir sonraki duruşmaya kadar serbest bırakıldı. Trump, bu durumu 'cadı avı' olarak nitelendirerek kendisine yönelik siyasi bir saldırı olduğunu iddia etti. Medya, Trump'ın konuşmasının haber değeri olmadığını belirterek yayınlamadı.
5 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk ve zengin dostlarının seçimleri satın almaya çalışmasından bıktığını belirtti. Biden, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından X hesabından yaptığı açıklamada, kendisiyle aynı görüşü taşıyanları kampanyasına bağış yapmaya çağırdı. Wall Street Journal, Elon Musk’ın Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine her ay yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını yazmıştı.
18 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD başkanlık seçimlerine aday olan herkesin zihinsel yeterlilik testine tabi tutulması gerektiğini belirtti. Kendisi de 2024 seçimlerine aday olan 76 yaşındaki Trump, adayların ayrıca fiziksel olarak çalışmaya uygun olduklarını gösteren bir teste girmeleri gerektiğini savundu. Bu açıklama, seçimlere adaylığını açıklayan Nikki Haley'nin yaşlı siyasetçiler için zihinsel yeterlilik testleri getirme önerisi ve mevcut Başkan Joe Biden'ın olası adaylığı bağlamında değerlendirildi.
22 Şubat 2023

ABD Anayasa Mahkemesi, eski başkan Donald Trump'ın 2020 seçimlerine müdahalesine ilişkin suçlamalarına karşı başkanlık dokunulmazlığını genişleten bir karar aldı. Karar, başkanların görev kapsamındaki faaliyetlerinde tam dokunulmazlık sağlayacak, ancak görev dışı faaliyetler için geçerli olmayacak. Bu karar, Trump'ın 2024 başkanlık seçimleri öncesinde davalarını karmaşıklaştırarak mahkemelerini erteleyecek ve kendisine yönelik suçların kapsamını daraltacak. Başkan Biden, karara tepki göstererek, başkanların gücünün sınırlandırılamayacağı konusunda uyarıda bulundu.
2 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekileceğine dair çıkan haberlerin ardından Demokrat valilere adaylıktan vazgeçmeyeceğini söyledi. Biden, Trump karşısında kötü performans sergilediği münazara sonrası oy oranlarının düşmesine rağmen, kampanyasına devam edeceğini belirtti. Biden'ın çekilmesi durumunda aday olması beklenen Demokrat valiler Gavin Newsom ve Gretchen Whitmer, Biden'a desteklerini açıkladılar.
4 Temmuz 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığından aldığı 354,9 milyon dolarlık cezayla başa çıkmak için İncil satışına başladı. Kasım ayında Joe Biden ile yeniden başkanlık için yarışacak olan Trump, bağış kampanyasından beklediği desteği alamayınca, seçmenlerini 'Kutsal Cuma' ve 'Paskalya' bayramları vesilesiyle İncil satın almaya çağırdı. Trump, Truth Social hesabında paylaştığı bir videoda, İncil'in kendisinin en sevdiği kitap olduğunu belirterek, Amerikalıların evlerinde bir İncil bulundurmasının önemini vurguladı.
27 Mart 2024

ABD başkan adayı Donald Trump, Pennsylvania'daki mitinginde kulağından vurularak suikast girişimine uğradı. Saldırgan öldürülürken, Trump'ın arkasındaki izleyicilerden biri hayatını kaybetti, ikisi ağır yaralandı. Olayın ardından sosyal medyada birçok komplo teorisi ortaya atıldı; bazıları saldırının Joe Biden tarafından düzenlendiğini, bazıları ise Trump'ın seçimi kazanmak için bu saldırıyı planladığını iddia etti. Yetkililer saldırganın geçmişi ve güvenlik zafiyetleri hakkında bilgi verirken, sosyal medyada dezenformasyon hızla yayıldı.
16 Temmuz 2024

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, rakibi Kamala Harris'in seçimi kazanması halinde İsrail'in yok olacağını iddia etti. Trump, Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nun Nevada'daki toplantısına canlı bağlantıyla katılarak bu iddiayı dile getirdi ve Yahudi seçmenlerden oy istedi. Harris'in kampanya ekibi ise Trump'ın Yahudi Amerikalıları aşağıladığını ve kişisel çıkarlarına uygun olması durumunda İsrail'e sırtını dönebileceğini belirtti. Seçimlerin kaderini kritik eyaletlerdeki sonuçlar belirleyecek.
6 Eylül 2024

ABD başkan adayı Donald Trump’ın Pennsylvania’daki mitinginde silahlı saldırı gerçekleşti. Trump, konuşma yaparken kulağından yaralandı ve güvenlik görevlileri tarafından sahneden indirildi. Trump’ın doğrudan hedef alınıp alınmadığı henüz net değil. Olay, ABD'deki seçim sürecinde güvenlik endişelerini artırdı.
14 Temmuz 2024
İşaretlediklerim