Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından başlatılan ücretli mavi tik uygulaması hayata geçirildi. Aylık sekiz dolar ödemeyi kabul etmeyen kullanıcılar, aralarında Türkiye'den siyasi parti liderlerinin de bulunduğu birçok kişi, mavi tiklerini kaybetti. HDP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, HÜDA-PAR, Memleket Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin liderleri mavi tiklerini kaybedenler arasında yer aldı.
21 Nisan 2023

Elon Musk, yeni kuracağı 'Threads' adlı platformun duyurusunun ardından Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ü kafes dövüşüne davet etti. Zuckerberg bu daveti kabul etti. Musk, dövüş öncesi eğitim almak için Rus karma dövüş sanatları sporcusu Habib Nurmagomedov'dan koçluk istedi. Ancak Nurmagomedov, bu isteği prensip meselesi olarak görerek reddetti.
9 Ağustos 2023

Donald Trump'ın destekçileri, siyah seçmenlerin oylarını kazanmak amacıyla yapay zeka teknolojisiyle üretilmiş görseller kullanmaya başladı. BBC Panorama tarafından yapılan bir araştırmada, Trump'ı siyahlarla birlikte gösteren deepfake görseller keşfedildi. Bu görsellerin, Trump'ı siyahlar arasında popüler göstermeyi amaçlayan bir strateji parçası olduğu belirtiliyor. Görüntülerin yaratıcılarından biri, bu görsellerin gerçek olmadığını kabul ederken, yapay zeka üretimi görsellerin bazı tipik hatalar içerdiği gözlemleniyor.
4 Mart 2024

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, seçilmesi halinde Elon Musk'ı bakan veya danışman olarak atamayı düşündüğünü açıkladı. Elon Musk, geçen hafta X platformunda Trump ile yaptığı canlı yayında, ülkenin iyiliği için Trump'ın kazanması gerektiğini söylemişti. Musk ayrıca, hükümetin etkin çalışmasına ilişkin bir başkanlık komisyonu kurulmasını ve başına kendisinin atanmasını önermişti. Trump ise bu öneriye olumlu yanıt vermişti.
20 Ağustos 2024

Met Gala'ya katılmayan Katy Perry'nin, yapay zeka tarafından oluşturulan gala fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Fotoğraflar, 13 milyon kez görüntülendi ve birçok hayran Perry'nin gerçekten orada olduğuna inandı. Fotoğrafta Perry, çiçek ve yosun süslemeleriyle bezenmiş soluk renkli bir elbise giymiş olarak gösteriliyor. Fotoğrafın gerçek olmadığı, Perry'nin galaya gitmemesi ve fotoğraftaki halının 2018'den kalma olmasıyla kanıtlandı.
7 Mayıs 2024

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk ile yapacağı kafes dövüşü için antrenman yaparken çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı. Antrenmanlarını UFC şampiyonları Israel Adesanya ve Alexander Volkanovski ile sürdüren Zuckerberg, daha önce de Brezilya Jiujitsusu ile ilgilendiği ve turnuvalarda madalya kazandığı biliniyor. Musk da UFC dövüşçüsü George St-Pierre ile antrenman yapmıştı. UFC başkanı Dana White, iki CEO'nun dövüşü gerçekleştirmek istediklerini ve etkinliği düzenlemeye yardımcı olabileceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da, mavi tik uygulaması artık ücretli oldu. Aylık sekiz dolar ödemeyi kabul etmeyen kullanıcılar mavi tiklerini kaybetti. Bu durumdan Beyonce, Cristiano Ronaldo, Jennifer Lopez gibi ünlü isimler de etkilendi. Ancak Musk, William Shatner, Stephen King ve LeBron James gibi üç ünlü ismin mavi tik ücretini kendisi karşılayarak onların doğrulanmış durumlarını korudu.
21 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile planlanan dövüş öncesi boyun ve sırt problemi yaşadığını ve ameliyat olması gerekebileceğini belirtti. Musk, daha önce Zuckerberg'e, Twitter alternatifi bir platform kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, bu teklifi kabul etmiş ve antrenmanlara başlamıştı. Musk, dövüşün canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını söylemişti.
7 Ağustos 2023

Milyarder yatırımcı Elon Musk, yapay zeka alanında OpenAI'ye rakip olacak bir start-up kurmak için çalışmalara başladı. Bu kapsamda, yapay zeka araştırmacılarından ve mühendislerden oluşan bir ekip oluşturuyor ve SpaceX ile Tesla'daki yatırımcılarla finansman görüşmeleri yapıyor. Ayrıca, Nvidia'dan yoğun görevler için gerekli olan grafik işleme birimleri ve sistemler edindiği ve 'X.AI Corp' adında Nevada'da bir firma kaydettirdiği belirtiliyor. Musk, daha önce yapay zeka teknolojilerinin risklerine dikkat çekerek, ChatGPT 4 gibi sistemlerin geliştirilmesine ara verilmesi çağrısında bulunmuştu.
15 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, şirketin beynine çip takılan ilk insan üzerindeki deneylerinin başarılı olduğunu ve bu kişinin düşünceleriyle bilgisayar faresini kontrol edebildiğini duyurdu. Neuralink, Mayıs 2023'te ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) insan deneyleri için onay almıştı. Şirket, beyin çipleri aracılığıyla felç, körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli bireylerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor.
20 Şubat 2024

ABD merkezli Yapay Zeka Güvenlik Merkezi ve alanında önde gelen isimler, yapay zekanın insanlık için varoluşsal riskler taşıdığı konusunda bir bildiri yayımladı. Bildiride, yapay zekanın insanlığın yok oluş riskini azaltmanın küresel bir öncelik olması gerektiği belirtildi. Bildiriye OpenAI CEO'su Sam Altman ve Google DeepMind yöneticisi Demis Hassabis gibi önemli isimler imza attı. Ancak uzmanlar arasında bu konuda bir fikir birliği oluşmuş değil ve bazıları yapay zekanın tehlikeli olmadığını savunuyor.
30 Mayıs 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Bloomberg'in 'Milyarderler Endeksi'ne göre 200 milyar dolar net servetle dünyanın en zengin insanı oldu ve Elon Musk'ı geçti. Musk son bir yılda 31,3 milyar dolar kaybederken, Bezos 23,4 milyar dolar kazandı. Musk, Mayıs 2023'te dünyanın en zengini unvanını elde etmişti. Sıralamada Musk'ı Bernard Arnault, Mark Zuckerberg ve Bill Gates takip ediyor.
5 Mart 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD gezisi sırasında deep fake teknolojisi kullanılarak ses ve görüntülerinin değiştirilerek olumsuz propaganda yapılacağı konusunda bilgi aldığını ve bu bilgiyi doğrulattığını belirtti. Kılıçdaroğlu, bu manipülasyon girişimlerinin uluslararası casus şebekelerinin tuzağına düşen kişiler tarafından yapıldığını ve Bitcoin üzerinden ödeme yapıldığını iddia etti. Ayrıca, seçim gecesi galip gelmeleri durumunda herkesin evinde kalması gerektiğini, sokağa çıkılması halinde taşkınlık yapılmasının mümkün olduğunu söyledi.
4 Mayıs 2023

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'nın ilk teknolojisini seçilmiş bir grup için piyasaya süreceğini açıkladı. Musk, teknolojinin bazı önemli açılardan mevcut olanların en iyisi olduğunu belirtti. xAI'nın amacının 'evrenin gerçek doğasını anlamak' olduğu belirtilirken, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlere katkıda bulunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği ifade edildi.
3 Kasım 2023

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, xAI adında yeni bir yapay zeka şirketi kurduğunu duyurdu. Şirketin amacı 'Evrenin gerçek doğasını anlamak' olarak belirlendi. xAI ekibi, yapay zeka alanında önemli katkılarda bulunmuş ve büyük buluşlara öncülük etmiş uzmanlardan oluşuyor. Musk, yapay zeka robotlarının geliştirilmesi için güvenlik protokolleri ve bağımsız denetimlerin önemini vurgulamış ve 'TruthGPT' adında bir platform başlatmayı planladığını açıklamıştı.
13 Temmuz 2023

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 28 Temmuz'daki seçim zaferinin ardından ABD'li milyarder Elon Musk'ın seçimlere hile karıştırıldığı iddialarına sert tepki gösterdi. Maduro, ulusal televizyonda yaptığı basın toplantısında Musk'ı 'yeni baş düşmanları' ilan ederek kavgaya davet etti. Elon Musk ise sosyal medya platformu X'te Maduro'yu eleştiren bir yanıt verdi. Venezuela Seçim Konseyi, Maduro'nun yüzde 51,20 oyla seçimi kazandığını açıklamıştı, ancak muhalefet sonuçları reddetti.
30 Temmuz 2024

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda mavi tikli ve mavi tiki olmayan hesaplar için günlük gönderi görüntüleme sınırlaması getirdi. Mavi tikli olmayan hesaplar için günlük sınır başlangıçta 600 iken, daha sonra 800'e çıkarıldı; mavi tikli hesaplar için ise sınır 6 binden 8 bine yükseltildi. Musk, bu sınırlamayı kullanıcıların sosyal medya bağımlılığını azaltmak ve onlara dışarı çıkmaları için teşvik etmek amacıyla yaptığını belirtti.
2 Temmuz 2023
İşaretlediklerim