Lady Gaga, Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için bulunduğu sırada, henüz yayınlanmamış yeni albümünden bazı şarkıları hayranlarıyla paylaştı. Cuma günkü açılış töreninde bir kabare şarkısı seslendiren Gaga, hafta sonu boyunca yüzme ve kadın jimnastiği izledi. Ayrıca sevgilisi Michael Polansky ile nişanlandığını duyurdu. Otelinin önünde toplanan hayranlarına limuzininin tavanından yeni albümünden kısa kesitler çalarak sürpriz yaptı.
29 Temmuz 2024

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 1'inci derece arkeolojik SİT alanı olan Phaselis Antik Kenti'nde, Safa inşaat şirketine verilen iki plaj işletmesi ihalesi sonucu başlatılan inşaat projelerine karşı çıkan gönüllü yurttaşlar, projenin durdurulması ve alandan tüm ekipmanların çıkarılması talebinde bulundu. Phaselis’e Dokunma Hareketi adıyla toplanan grup, Kültür Varlıklarını Koruma Antalya Bölge Kurulu önünde basın açıklaması yaparak, projenin yasal düzenlemelere aykırı olduğunu ve bölgenin doğal ve kültürel mirasına zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin 2024-2026 dönem başkanlığını üstlenmeye hazırlandığı bir dönemde, bu tür projelerin ulusal ve uluslararası yüzleşmelere yol açabileceği vurgulandı.
8 Mart 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Arjantin'i 3-1 mağlup etti. İlk seti 25-16, üçüncü seti 25-15 ve dördüncü seti 25-15 kazanan milli takım, ikinci seti ise 25-22 kaybetti. Maç boyunca Vargas, Ebrar Karakurt, Eda Erdem ve Hande Baladın'ın etkili sayıları dikkat çekti.
20 Eylül 2023

Muhafazakar sivil toplum örgütlerinin İsrail-Filistin savaşını gerekçe göstererek iptalini istediği Sur Kültür Yolu Festivali'ndeki konser ve gösteriler iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı festivalin resmi Twitter hesabından iptal duyurusu yapıldı. Dokuz gün boyunca devam edecek olan festival bugün başladı.
14 Ekim 2023

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda C grubunda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye'nin maçları 29 Temmuz'da Hollanda, 1 Ağustos'ta Dominik Cumhuriyeti ve 4 Ağustos'ta İtalya ile oynanacak. Maçlar Türkiye saatiyle 10:00'da başlayacak.
26 Haziran 2024

İtalya'nın Venedik kentinde bir grup iklim aktivisti, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Büyük Kanal'ın Rialto Köprüsü bölümüne zararsız olduğu iddia edilen yeşil boyalı sıvı dökerek suyun rengini yeşile çevirdi. Bazı aktivistler, 'COP28. Hükümet konuşurken biz ince bir ipliğe bağlıyız' yazılı pankartı Rialto Köprüsü'nden sarkıtarak açtı. Eylem nedeniyle kanaldaki tekne ve vapur trafiği geçici olarak durduruldu.
9 Aralık 2023

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve yeni AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi hakkında net açıklamalarda bulunmaktan kaçınıyor. Proje, İstanbul'un Kuzey Marmara bölgesindeki temiz su havzalarını tehdit ediyor ve deprembilimciler, yapımının yeraltı gerilme dengelerini bozarak yeni depremlere yol açabileceği ve beklenen depremin şiddetini artırabileceği konusunda uyarıyor. Murat Kurum, deprem kaygısını ortadan kaldırmayı vaat etmesine rağmen, Kanal İstanbul'un olası etkileri hakkında sorulara açık yanıtlar vermekten kaçınıyor.
4 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), imar kanununa aykırı hareket ettikleri tespit edilen Üsküdar sahilindeki bazı işletmeler için yıkım kararı almıştı. İşletmelerin yürütmeyi durdurma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Yıkım sırasında İBB ekipleri silahlı şüpheliler ve polis engeliyle karşılaşmıştı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımdan sonra sahilde yapılacak yeşil alan düzenlemesinin planlarını Twitter üzerinden paylaştı.
23 Nisan 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan Melike Şahin konserini iptal etti. İptal kararı, Şahin'in Elle Style Awards Ödülleri'nde yaptığı ve bazı çevrelerce eleştirilen açıklamaların ardından, iktidara yakın sosyal medya hesapları tarafından başlatılan bir kampanya sonrasında geldi. Belediye tarafından iptal kararının gerekçesi açıklanmadı.
15 Haziran 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 1'inci derece arkeolojik SİT alanı olan Phaselis Antik Kenti'nde iki plaj işletmesi için verilen ihale sonucu başlayan inşaat çalışmaları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve doğa savunucularının açtığı beş ayrı dava sonucunda Antalya 3'üncü İdari Mahkemesi tarafından durduruldu. Mahkeme, projenin 'telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği' gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ihaleyi alan Safa İnşaat şirketi henüz bir açıklama yapmadı. Bayram sonrasında durumun netleşmesi bekleniyor.
21 Nisan 2023

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Şirinyer Hipodromu'nda, Melih Döleneken isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı temizlik personeli İrfan G.'ye tokat attı. Olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Döleneken, Twitter üzerinden yaptığı savunmada suçlamaları reddetti. Polis tarafından gözaltına alınan Döleneken, emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Ocak 2023

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle toplamda 1112 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Karla mücadele ekipleri yolların açılması ve karın temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Van-Bahçesaray yolu çığ tehlikesi nedeniyle kapalı tutuluyor. İlgili belediye ekipleri kent merkezlerinde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yaparken, vatandaşlar da kendi çevrelerinde kar temizliği gerçekleştiriyor.
5 Şubat 2023

Beyoğlu Belediyesi, yargı süreci devam ederken eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin bahçesine millet bahçesi yapımına başladı. Binada yıllardır faaliyet gösteren kartonpiyer atölyesinin sahibi Cemal Cinbiz, binaya girişine izin verilmemesi üzerine nöbet tutmaya başladı. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, binanın korunması gerektiğini belirtti ve fiziki çalışmaların durdurulmasını istedi. Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, binanın gençlerin buluşma noktası olacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Taksim Meydanı'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası final maçını yayınlamasına izin vermedi. İBB'nin maçı yedi meydanda yayınlamak için başvurduğu, bunlardan altısının (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) onaylandığı belirtildi. Taksim Meydanı'na izin verilmemesinin gerekçesi olarak, meydanın 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı belirtildi.
3 Eylül 2023

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından, afetzedelere 1 Haziran'a kadar su faturası kesilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, yıkılmış ve yıkılacak binaların geçmişe dönük su borçlarının da silineceğini belirtti. Belediye, hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürmektedir.
25 Nisan 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu'nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer gruplarda ise Fransa, ABD, Çin ve Sırbistan A Grubu'nda; Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya B Grubu'nda yer alıyor. Türkiye'nin performansı merakla bekleniyor.
19 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı yedi maçı da kazanarak olimpiyat biletini aldı ve 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan yedi ülke, elemelerin sona ermesiyle belirlendi. A grubunu ilk iki sırada tamamlayan Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan, B grubunu ilk iki sırada tamamlayan Türkiye ve Brezilya, C grubunu ilk iki sırada ABD ve Polonya olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Ev sahibi Fransa da olimpiyatlara doğrudan katılacak.
25 Eylül 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk maçında Hollanda'yı 3-2 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Maçın setleri 19-25, 19-25, 25-22, 25-22 ve 15-13 olarak sonuçlandı. Takım, 1 Ağustos'ta Dominik Cumhuriyeti ve 4 Ağustos'ta İtalya ile karşılaşacak. Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki takımın kadrosunda Ebrar Karakurt, Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas gibi önemli oyuncular bulunuyor.
29 Temmuz 2024
İşaretlediklerim