Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'i feshederek erken seçim kararı almasının ardından Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini 18 Mart'ta başlayacak şekilde belirledi. Takvim, kamu görevlilerinin milletvekili adayı olabilmek için istifa etmeleri gereken son gün olan 16 Mart'tan başlayarak, Türkiye genelinde oy verme işleminin yapılacağı 14 Mayıs'a kadar olan süreci kapsıyor. Seçim süreci, adaylık başvuruları, seçmen listelerinin askıya çıkması, ittifak protokollerinin teslimi ve yurt dışında oy verme işlemleri gibi önemli tarihleri içeriyor.
13 Mart 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis'e henüz gelmeyen EYT düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurduğu düzenlemenin Meclis'te çalışıldığını ve milletvekillerinin konu üzerinde uzmanlarla görüştüğünü ifade etti. Bakan Bilgin, düzenlemenin Plan ve Bütçe Komisyonu'na ay sonunda gitmesini ve ilk aylıkların Şubat ya da Mart'ta bağlanabileceğini söyledi. Ayrıca, EYT kapsamında olup yeterli prime sahip olmayanların da olduğunu ve bunların 2027'ye kadar prim günlerini tamamlayacaklarını belirtti.
14 Ocak 2023

AKP'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu ve kabul edilen önergeyle, sokak hayvanlarına ilişkin 'uyutma' düzenlemesinin görüşülmesi 1 Ağustos'a kadar öne çekildi. Bu düzenleme, 9’uncu Yargı Paketi, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi ve Tüketicilerin Korunması Yönelik Kanun Teklifi görüşmelerinin önüne alındı. Düzenleme, kamuoyunda ve çeşitli sivil toplum kuruluşları arasında tartışmalara yol açtı. Veteriner Hekimleri Derneği Başkanı'nın Meclis'e girişi yasaklandı ve düzenlemeye karşı çıkanlar engellendi.
27 Temmuz 2024

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilerek yasalaştı. Bu düzenleme, kripto para piyasasında faaliyet gösteren şirketler ve yatırımcılar için yeni kurallar ve denetimler getirecek. Ayrıntılar henüz açıklanmadı, ancak düzenlemenin sektörde önemli değişikliklere yol açması bekleniyor.
26 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği'nin erken seçim çağrısına karşın, genel kurulun planlandığı gibi 18 Temmuz'da gerçekleştirileceğini duyurdu. TFF yönetimi, azınlık grupların çoğunluk üzerinde baskı kurma çabalarına izin verilmeyeceğini ve futbol camiasında diyalog ve iş birliği ortamını koruma niyetinde olduklarını belirtti. Ayrıca, TFF yönetimi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için milli takımın temellerini atmaya devam edeceklerini ifade etti.
1 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile TBMM'deki makamlarında bir araya gelecek. Görüşme bugün saat 12:00'de gerçekleşecek ve sonrasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti, HDP'nin başka programları nedeniyle geçen hafta ertelenmişti.
20 Mart 2023

Trabzonspor Kulübü, tüzüğün 30. maddesine dayanarak 18-19 Mart tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul toplantısını gerçekleştireceğini duyurdu. Toplantı, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı çoğunluk aranmaksızın 25-26 Mart tarihlerinde Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.
3 Mart 2023

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına karşı çıkan muhalefet partileri ve çeşitli meslek örgütleri TTB'yi ziyaret etti. TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verilen dava sonrasında, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi TTB ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için bir araya geldi. Ziyarette, yargısal süreçlerin sadece TTB'ye değil, genel olarak toplumsal muhalefete karşı yapıldığı ve bu dayanışmanın ortak bir mücadeleye dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı.
30 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş sınırı olmaksızın 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını duyurduğu EYT düzenlemesi, Meclis'in tatile girmesiyle ertelenmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlemenin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesinin planlandığını belirtmişti. Ancak AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bakanlığın düzenlemeyi henüz Meclise göndermediğini ve düzenlemenin Meclise gelmesinin ardından 10 günlük bir çalışma süresi gerektiğini ifade etti.
13 Ocak 2023

Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri'nin İstanbul il örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama çağrısı yaptı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir öneme sahip. Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanması değil, kısıtlamalar söz konusu. Partiler ve örgütler, tüm İstanbullu emekçileri 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanmaya ve Taksim'e yürümeye davet ediyor.
29 Nisan 2024

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye'deki siyasi gelişmeleri değerlendirmek amacıyla yarın öğlen saat 2'de olağanüstü bir toplantı yapacak. Bu karar, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isim belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı almasının ardından geldi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirtti ve İstanbul ile Ankara'nın büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı.
3 Mart 2023

İktidara yakın medya kuruluşlarında görev yapmış Şebnem Bursalı ve CHP'den istifa edip AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir 1'inci bölgeden AKP adına milletvekili seçildiler. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, AKP bu bölgeden yüzde 25,49 oy alarak Meclis'e dört milletvekili göndermeye hak kazandı. Seçilen diğer AKP milletvekilleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da bulunuyor.
15 Mayıs 2023

Borsa İstanbul, Kurban Bayramı nedeniyle 3,5 günlük tatile gireceği için hisse senedi yatırımcıları için nakde dönüş işlemleri konusunda bugün son gün olarak belirtiliyor. Yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 3 Temmuz'da, 26 ve 27 Haziran'da yapılacak işlemlerin takası ise 4 Temmuz'da gerçekleşecek. Arife günü pay piyasaları saat 09:40'ta açılacak ve sürekli müzayede işlemleri 10:00-12:30 saatleri arasında yapılacak, kapanış seansı ise 12:30-12:40 arasında gerçekleştirilecek.
22 Haziran 2023

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yapılacak mitingleri çakışmaktaydı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun miting programının değişmesiyle, her iki liderin mitingleri farklı günlerde gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu'nun mitingi 6 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30'da Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda, Erdoğan'ın mitingi ise daha önce planlandığı gibi 7 Mayıs'ta Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapılacak.
30 Nisan 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen iki büyük deprem sonrasında yedi gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu. İlk deprem 7,7, ikinci deprem ise 7,6 büyüklüğünde kaydedildi ve en az 100 artçı sarsıntı gerçekleşti. Bu depremler sonucunda 1651 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Milli yas süresince Türkiye genelinde ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirilecek.
6 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi'nden Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili olarak seçildi. Barış Atay meclise giremezken, Gezi Parkı davasında hüküm giymiş avukat Can Atalay Hatay'dan seçilerek TİP'in Meclis'teki koltuk sayısını korumasını sağladı. TİP, İstanbul'dan üç milletvekili çıkarırken, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Mersin gibi şehirlerden vekil çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 18 Temmuz'da yapılacak Mali Genel Kurul'un Seçimli Genel Kurul olarak yapılacağını açıklamasının ardından, seçimin daha erken bir tarihte gerçekleşmesi gerektiğini savunarak imza toplamaya başladı. Kulüpler, Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde ve çeşitli kentlerden noter onaylı imzalarını veriyor. Delegelerin yüzde 40'ının imzası toplandığında, TFF Yönetim Kurulu'nun bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. Ayrıca, TFF'nin seçime gitmemesi durumunda delegelerin FIFA'ya başvurma hakları bulunuyor.
8 Nisan 2024

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. Erdoğan, darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını vurgularken, İmamoğlu darbenin önünü açan politikaların sorumlularının hesap vermediğini belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de darbe girişimiyle ilgili görüşlerini paylaştı. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişimi, Türkiye genelinde büyük çatışmalara ve yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
15 Temmuz 2024

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Van'daki YSK kararı ve buna yönelik tepkilerle ilgili yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sandıkla kurulmadığını belirten ifadeleri tartışma yarattı. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kurulduğu ve bu meclisin varlığının sandıktan çıkan iradeler üzerine bina edildiği belirtiliyor. Mustafa Kemal Paşa'nın, meclis toplanması için yaptığı çağrı ve bu çağrının temsilciler tarafından nasıl karşılandığına dair detaylar da yazıda yer alıyor.
11 Nisan 2024
İşaretlediklerim