CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi pozitif bir uzlaşı olarak tanımladı. İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti ve bayram öncesi bu konuda bir açıklama yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin değişim ve dönüşüm sürecinde liderlik etmesi gerektiğini ve bu konuda Kılıçdaroğlu'nun önemli bir rol oynadığını vurguladı.
16 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalan Millet İttifakı, yeni bir kampanya stratejisi ile yola devam etme kararı aldı. CHP'de görev değişiklikleri yapılırken, kampanya ve söylem sürecini Ekrem İmamoğlu yürütecek ve sandık güvenliğinden Canan Kaftancıoğlu sorumlu olacak. Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu ile Ankara'da bir araya gelerek 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçim için çalışmalara başladıklarını Twitter üzerinden paylaştı.
16 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın en büyük iki partisi olan CHP ve İYİ Parti arasında, adaylık konusunda başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda çalışmalar yürüttüğü ve kampanya afişleri hazırlandığı belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da adaylık için destek gördüğü ifade ediliyor. İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını düşünüyor ve aday belirleme yönteminin önemine vurgu yapıyor. İttifakın geleceği ve aday belirleme yöntemi konusunda 13 Şubat'ta yapılacak toplantı kritik önem taşıyor. Sosyal medyada ve CHP Genel Merkezi önünde yaşanan tartışmalar ve protestolar, ittifak içindeki gerilimi artırıyor.
4 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Hatay'ı ziyaret ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerine gitti. Her iki grup da kendi belediyelerinin sorumluluk alanındaki deprem bölgelerinde incelemelerde bulundu ve depremzedelerle görüştü. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi alındı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Antakya'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi.
11 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP'de yaşanan tartışmalar devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu üçüncü kez görüştü. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na İstanbul seçimleriyle ilgili endişelerini ve partideki 'değişim' ihtiyacını aktardı. İmamoğlu'nun siyasi yasakla karşı karşıya olması durumunda CHP'ye olası etkileri de görüşmede ele alındı. İki liderin bir sonraki görüşme için ayrıldığı ve Kılıçdaroğlu'nun 'herkesin mutlu olacağı bir formül' üzerinde çalıştığı belirtildi.
15 Haziran 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Ocak ayında duyurulmasını beklediklerini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre de benzer zaman dilimlerinde adayın açıklanacağını öngörmüşlerdi. Tezcan, adayın Aralık sonu veya Ocak başında açıklanacağını, Emre ise Ocak ayı içinde adaylığın netleşeceğini şahsi görüş olarak ifade etmişti.
3 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifak masasını terk etmişti. Ancak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde karar alınmasıyla yaşanan kriz çözüldü. CHP'li vekiller, bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'Bütün taşlar yerine oturacak' ifadesini sosyal medyada tekrar gündeme getirdi.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve İmamoğlu ile Yavaş'ı adaylığa çağırmıştı. Bu durum Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşılmıştı. Saadet Partisi genel merkezinde toplanan Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nu aday olarak duyurdu ve Akşener bu duyuruyu destekleyerek olumlu bir mesaj paylaştı.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Görüşme yaklaşık iki saat sürdü ve karşılıklı kitap hediyeleşmesi yapıldı. Davutoğlu, seçimlere giderken altı genel başkan, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve iki büyükşehir belediye başkanının birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı ve siyasette nezaketin güçlenmesi gerektiğini belirtti.
29 Mart 2023

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına gelmesiyle birlikte, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesine karşı çıktı. Uçum, bu durumun Anayasa'nın açık ihlali olduğunu belirtirken, Oğan da cumhurbaşkanının yetkilerinin başkaları tarafından kullanılmasının anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Her iki danışman da sosyal medya üzerinden bu görüşlerini dile getirdi.
6 Mart 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etti ve geçiş süreci için bir mutabakat metni yayınladı. Metne göre, yeni dönemde her partiye en az bir bakanlık verilecek ve İstanbul ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanabilecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifaktan ayrılması sonrası yaşanan kriz, bu formülle aşıldı. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası da detaylandırıldı.
6 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim stratejisini belirlemek üzere bir toplantı düzenledi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak 'seçim makinesi' adlı kampanya modelini anlattı ve Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. İmamoğlu daha önce de Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayı olması durumunda seçimi kazanma stratejileri üzerine bir sunum yapmıştı. Toplantıda bazı MYK üyelerine seçim sürecinde görevler verildi ve İmamoğlu'nun ekibinin de kampanya çalışmalarına destek olacağı belirtildi.
2 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda İYİ Parti'den hoşnutsuzluk mesajları gelmekte. Reuters'a konuşan bir İYİ Parti yetkilisi, anketlerde öne çıkan diğer adayların da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Daha önce yapılan ittifak toplantısında altı liderin ortak aday konusunda 'ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin olağanüstü toplantı çağrısı ve parti içi istişarelerin devam ettiği bildirildi.
3 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim