Fulya Soybaş, bebeklere hacamat yapılmasının tehlikelerine dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı, İstanbul Beylikdüzü'nde bebeklere hacamat yaptığı belirlenen bir mekânla ilgili soruşturma başlattı. Sosyal medyada benzer ilanların yaygınlaştığını belirten Soybaş, bu tür uygulamaların bebekler için ölümcül riskler taşıdığını vurguluyor. Üsküdar'da faaliyet gösteren bir hacamatçının, 6 haftalıktan itibaren herkese hacamat yaptığını iddia ettiği belirtiliyor.
29 Temmuz 2024

İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı görülen H.K.G. çocuk istismarı davasının ikinci duruşması gerçekleşti. Sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve anne Fatıma Gümüşel'in ifadeleri alındı ve suçlamaları reddettiler. Savcı, sanıkların 'çocukların cinsel istismarı' suçundan 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmayı 31 Mart'a erteledi. H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.
27 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan olaylar sonrası 63 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların %37'sinin bot, %68'inin ise provokatif amaçlı olduğunu belirtti. Şüpheli tutuklanmış, olaylara karışan 67 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kız çocuğuna akrabası olan bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunması üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, tacizcinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayları vandallık olarak nitelendirerek muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Taha Akyol, bu olayların Türkiye'nin göçmen taşıma kapasitesinin üstünde göçmen kabul etmesinden kaynaklandığını belirtti.
2 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'yenidoğan çetesi' nedeniyle eleştirilen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na destek verdi. Bahçeli, bakanın istifasını istemenin mantıksız olduğunu belirterek, ekonomi yönetimine de güven duyduklarını ifade etti. Ayrıca, enflasyonla mücadeleye devam edeceklerini ve vatandaşların ekonomik refahını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bahçeli, yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olan kişileri sert bir dille eleştirdi.
22 Ekim 2024

Tekirdağ'da iki yaşındaki Sıla, cinsel istismara uğradıktan sonra beyin kanaması geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda entübe edilen bebek, durumu ağırlaşarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak anne B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö., komşu K.A., 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınıp tutuklandı. Sıla'nın beş yaşındaki kardeşi devlet korumasına alındı.
7 Ekim 2024

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yeni doğan bebeğini çöp konteynerine bıraktığı tespit edilen Y.F.Ş. adlı kadın tutuklandı. Kadın, evlilik dışı ilişkiden dolayı hamile kaldığını ve bunu ailesinden gizlediğini belirtti. Bebeği evin banyosunda doğurduktan sonra ailesinin tepkisinden korktuğu için poşete koyup çöp konteynerine attığını söyledi. Zanlı, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan mahkemece tutuklandı.
13 Temmuz 2024

İstanbul Esenyurt'ta temizlik işçileri, çöp konteynerlerinin yanında bir direğe asılı poşeti fark etti. Poşeti açan işçiler, içinde erkek bebek cesedi olduğunu gördü ve durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alıp delil topladı ve güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Bebeğin cesedi, incelemelerin ardından bir hastanenin morguna götürüldü.
4 Nisan 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

İstanbul Bahçelievler'de, yeni doğan bebeğini dördüncü kattan atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu temizlik görevlisi kadın tutuklandı. Bebek, bir binanın bahçesinde poşet içinde ölü olarak bulundu. Kadın, hamile olduğunu bilmediğini ve bebeğin ölü doğduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen kadın, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı alındı.
2 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Mersin'de PKK lideri Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan gençlere 'Ölürüm Türkiyem' şarkısının dinletilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, şarkının gözaltına alınanları üzmek veya kırmak amacıyla çalındığına inanmadığını ifade etti. Ayrıca, şarkının kendisini ve birçok kişiyi duygulandırdığını belirtti. Yerlikaya, bu türküden hoşlanmayanların azınlıkta olduğunu ve bu durumdan üzüntü duymadığını söyledi.
25 Temmuz 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Mesleki eğitim veren kurumlarda artan çocuk işçi cinayetlerinin araştırılması için CHP tarafından verilen grup önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul milletvekili Suat Özçağdaş, son bir yılda 336 çocuğun kaza geçirdiğini ve dokuz çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. Özçağdaş, ölen çocukların isimlerini tek tek sayarak, bu ölümlerin araştırılması gerektiğini vurguladı. Ancak önerge, muhalefet partilerinin desteğine rağmen kabul edilmedi.
28 Mayıs 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası, yenidoğan ölümlerini soruşturan komisyonların çetenin yol açtığı ölümleri nasıl kaçırdığını sorguladı. TTB Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, denetim eksikliklerinin bu ölümlerin fark edilmemesine yol açtığını belirtti. İTO, çetenin liderleri hakkında soruşturma başlatacak. Sağlık sistemindeki yapısal sorunlar ve özel hastanelerin kamu kaynaklarıyla finanse edilmesi eleştirildi.
23 Ekim 2024

Diken'in elde ettiği belgelere göre, Sağlık Bakanlığı boğmaca tanısı konan hastaları gizliyordu. CHP Bursa milletvekili Kayıhan Pala, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bu konuyla ilgili dokuz soru yöneltti. Sorular arasında aşısız çocukların sayısı ve oranları, aşı reddi başvuruları ve bakanlığın bu konuda bir eylem planı olup olmadığı yer alıyor. Bu durum, aşı reddi nedeniyle bebek ölümlerinin artmasıyla birlikte Meclis gündemine taşındı.
10 Haziran 2024

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince incelendiğini ve zanlının tespit edilerek yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, çocuklara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.
29 Ağustos 2024

Türkiye'de yenidoğanlarda ulusal tarama programının başlatılmasına öncülük eden Prof. Dr. İmran Özalp, Kars'ta bir ailenin bebeğinden topuk kanı alınmasını reddetmesi üzerine mahkemenin aileyi haklı bulmasını eleştirdi. Özalp, topuk kanı taramasının her bebeğe gecikmeden uygulanması gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı, mahkeme kararının hatalı olduğunu değerlendirerek istinaf yoluna başvurdu. Özalp, koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekerek, tarama programlarının hastalıkların erken teşhisinde kritik rol oynadığını vurguladı.
23 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim