Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bayburt, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'in doğusunu kapsayan dokuz il için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Bu bölgelerde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Ayrıca, doğu kesimlerde hava sıcaklığının azalacağı, batı kesimlerde ise biraz artacağı ve yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
30 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Bu durumun görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği de ifade edildi.
15 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
11 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarıda bulundu. 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca iç kesimlerde pus ve sis beklenirken, rüzgarın bazı bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
17 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nin çoğu, Çankırı, Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey kesimleri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Ayrıca, İç Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ'ın bazı bölgelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, belirtilen bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
15 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarılan bölgeler arasında Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri yer alıyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca, sıcaklıkların güneydoğuda mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

İstanbul Valiliği, kentin Karadeniz'e bakan kıyı kesimlerinde akşam saatlerinde başlayacak ve pazartesi sabahına kadar sürecek bir fırtına beklendiğini duyurdu. Valilik, yurttaşların fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
5 Kasım 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. 44 il için turuncu, 20 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Vatandaşlar çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca zehirlenmeleri, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı. Özellikle İstanbul'da 'tam fırtına' beklendiği belirtildi.
25 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu. Ayrıca, mevcut kış sıcaklık değerlerinin hafta boyunca artarak bahar değerlerine yükseleceği öngörülüyor.
28 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle cumartesi günü öğleden sonra ve pazar günü erken saatlerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların 8-10 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarınki 40 seferini iptal ettiğini açıkladı.
17 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde bu akşam saatlerinden itibaren fırtına olacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, rüzgarın akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı ve fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Fırtınanın yarın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Vatandaşlara olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.
25 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Beklenen kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklar öngörülüyor. Ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı şehir sakinleri uyarıldı.
29 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim