EURO 2024 Elemeleri Play-Off C Yolu Final maçında Gürcistan, Yunanistan ile karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç penaltılara taşındı ve Gürcistan, 4-2'lik skorla Yunanistan'ı yenerek EURO 2024 biletini aldı. Bu sonuçla Gürcistan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki son rakibi oldu. Avrupa Şampiyonası'nın grupları da belirlendi.
26 Mart 2024

UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde Hollanda ile Hırvatistan Rotterdam'daki Feyenoord De Kuip Stadı'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten maçta Hırvatistan, uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı 4-2 kazanarak finale yükseldi. Hollanda'nın ilk yarıdaki golüne Hırvatistan ikinci yarıda iki golle yanıt verdi ve maç uzatmalara gitti. Hırvatistan, uzatmalarda attığı iki golle galibiyeti elde etti.
15 Haziran 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu üçüncü maçında Türkiye ile Çekya karşı karşıya gelecek. UEFA, bu önemli karşılaşmayı Rumen hakem Istvan Kovacs'ın yöneteceğini açıkladı. Kovacs'ın yardımcıları Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene olacak, dördüncü hakem ise Norveç'ten Espen Eskas. VAR görevini Polonyalı Tomasz Kwiatkowski üstlenecek.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 Haziran'da üç maç oynandı. İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup ederken, İspanya Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Günün son maçında ise İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti. Arnavutluk'un golü, turnuva tarihinin en erken golü olarak kaydedildi.
16 Haziran 2024

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

UEFA Uluslar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için grup kura çekimi, Paris'te gerçekleştirildi. Türkiye, B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. A, B, C ve D liglerindeki grupların dağılımı açıklandı. A Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finallere yükselecek, B ve C Liglerindeki grup birincileri ile D Ligi'ndeki iki grup birincisi bir üst lige çıkacak. Maçlar Eylül 2024'te başlayacak ve Haziran 2025'te finalle son bulacak.
8 Şubat 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında kendi evinde Çekya'nın Sparta Prag takımını 3-2 mağlup etti. Maçta Galatasaray'ın gollerini Kerem Demirbay, Mertens ve Mauro Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın gollerini ise Preciado ve Kuchta attı. Maçın rövanşı 22 Şubat'ta oynanacak.
15 Şubat 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Erkek Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan ve Letonya ile oynayacağı iç saha maçlarının yapılacağı statları açıkladı. 8 Eylül'de Ermenistan ile yapılacak maç Eskişehir Yeni Stadı'nda, 15 Ekim'de Letonya ile yapılacak maç ise Yeni Adana Stadı'nda oynanacak. Eskişehir'de dört yıl sonra beşinci, Yeni Adana Stadı'nda ise ilk kez milli maç gerçekleştirilecek.
12 Haziran 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Avusturya, Polonya'yı 3-1 yenerek üç puan kazandı. Maçta Avusturya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyet, Avusturya'nın turnuvadaki iddiasını sürdürmesine katkı sağladı.
21 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu üçüncü maçında Letonya ile karşılaştı ve maçı 3-2 kazandı. Maç boyunca her iki takımın karşılıklı golleriyle skor birkaç kez değişti. Türkiye, maçın son dakikalarında İrfan Can Kahveci'nin kafa golüyle galibiyeti elde etti. Bu sonuçla milli takım, gruptaki puanını artırmış oldu.
16 Haziran 2023

EURO 2024'te Almanya'da düzenlenen son 16 turu maçında Portekiz, Slovenya ile karşılaştı. Normal süre ve uzatmalarda gol atılamayan maçta, Cristiano Ronaldo 105. dakikada penaltı kaçırdı. Penaltı atışlarına geçilen maçta, Portekizli kaleci Diogo Costa üç penaltıyı kurtararak takımını çeyrek finale taşıdı. Portekiz, çeyrek finalde Fransa ile karşılaşacak.
2 Temmuz 2024

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3’üncü Eleme Turu’nda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana ile deplasmanda yaptığı ilk maçı 3-0 kazandı. Maç, Stozice Stadyumu’nda oynandı ve Andreas Ekberg hakemlik yaptı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Halil Dervişoğlu attı.
9 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023
İşaretlediklerim