Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin politikalarına odaklanan piyasaların dikkatini çekiyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de TÜSİAD ve TBB ile görüşmeler yapmış ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar görüşmeyi olumlu olarak nitelendirmiş, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ise itibarı yüksek bir ekonomik program çağrısında bulunmuştu.
16 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışişleri bakan yardımcılığına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran'ı atadı. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Burhanettin Duran, daha önce Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar (SETA) Genel Koordinatörü olarak görev yapıyordu.
17 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde yaptığı açıklamada, faiz politikalarında bir değişiklik olmadığını ve enflasyonu tek haneye düşürme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Erdoğan, geçmişteki 'düşük faiz, düşük enflasyon' politikasını hatırlatarak, aynı anlayışla çalışmaya devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Merkez Bankası'nda bir kadın yöneticinin olmasının önemine değindi ve finans sektörünü güçlendirme çabalarından bahsetti. Ekonomi politikalarının 'normalleşmesi' amacıyla Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirildiği ve Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı bilgisi verildi.
14 Haziran 2023

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'nın, Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibi ile birlikte bugün dünyaya dönmesi beklenmektedir. SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, ekip Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrıldıktan sonra TSİ 17:05'te dünyaya iniş yapmayı planlamaktadır. Ancak, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılması ve iniş yapması hava koşullarına bağlıdır. Daha önce ekibin dönüşü üç kez ertelenmiştir.
7 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Paraguay, Fransa, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı, Mısır, İspanya ve Cezayir nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı. Atanan isimler arasında Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Kül, Yunus Demirer, Nevzat Uyanık, Salih Mutlu Şen, Nüket Küçükel Ezberci ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Muhammet Mücahit Küçükyılmaz bulunuyor.
22 Temmuz 2023

Patiswiss adlı şirkette, daha önce bir iletişim krizi nedeniyle eleştirilen eski CEO Elif Aslı Yıldız'ın yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu yönetim kurulu başkanı olarak atandı. Bu değişiklik 23 Nisan 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında kararlaştırıldı ve Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan sürecinde. Elif Aslı Yıldız, bir müşterinin küflü çikolata paylaşımına verdiği tepki ve sahte yüksek lisans iddiaları nedeniyle istifa etmişti.
24 Nisan 2024

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne atandı. Bu atama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Sayan Koytak daha önce de dış politika danışmanlığı ve Kuveyt büyükelçiliği gibi görevlerde bulunmuştu. En son Haziran 2022'de merkeze alınmıştı.
23 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi'ne yeni rektörler atadı. Atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri uyarınca gerçekleştirildi.
11 Ocak 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in iki yıllık görev süresi yarın dolacak ve RTÜK Üst Kurulu başkanlık seçimi için toplanacak. Şahin'in görevine devam etmesi beklenirken, son olarak 25 Ocak 2021'de ikinci kez başkan seçilmişti. RTÜK Başkanı ve başkanvekili seçimi için gizli oylama yapılacak. Şahin, seçim öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştirdi.
24 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için çalışma hedeflerini ve İstanbul'daki görev süresince edindiği tecrübeleri paylaştı. Gökce, İzmir'in tarihi ve kültürel varlıklarını koruyarak şehri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma taşıma, yerel yönetim tecrübesiyle şehri geliştirme ve sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirme hedeflerini belirtti.
1 Aralık 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılması kamuoyu için sürpriz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Erkan'a destek vermesine rağmen, Erkan kişisel sebepler ve ailesini gözeterek görevden ayrılmak istediğini açıkladı. Ancak, Cumhurbaşkanı kararnamesinde 'görevden alındı' ifadesinin kullanılması, geçmişteki benzer durumlarla kıyaslandığında dikkat çekici bir farklılık oluşturuyor.
4 Şubat 2024

Nöbetçi hakim olarak görev yapan ve suç örgütü liderleri Alaattin İlyas Saral ve Sedat Şahin'i tahliye eden Hakan Türkön, Yargıtay üyeliğine atandı. Türkön, İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaparken, yaz tatili ve yıllık izin döneminde nöbetçi hakim olarak görev aldı ve bu süreçte Saral ve Şahin'i tahliye etti. Türkön, bir hafta önce atandığı bölge adliye mahkemesinde bir gün bile çalışmadan HSK'nın 25 Temmuz tarihli kararnamesiyle Yargıtay’a atandı.
27 Temmuz 2023

Türk Hava Yolları (THY), 18 ve 19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından kalkış yapacak ve bu havalimanlarına iniş yapacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. Yolcular, iptal edilen seferler ve güncel uçuş durumları hakkında bilgi almak için THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanabilecekler.
18 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi ekonomi politikalarını düzenlemek amacıyla Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanlığına, Hafize Gaye Erkan'ı ise Merkez Bankası Başkanlığına atadı. Bu atamalar, ekonomi politikalarının 'normalleşmesi' amacını taşıyor. Ancak yabancı yatırımcılar, geçmiş tecrübelerden dolayı bu değişikliklere temkinli yaklaşıyorlar. Yeni ekonomi yönetiminin ilk sınavı 22 Haziran'daki para politikası kurulu toplantısında olacak.
10 Haziran 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

İstanbul'un bazı bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nın kuzey bölgeleri ile Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri çevresinde sisin yoğun olduğu gözlemlendi. Sis, Esenyurt, Büyükçekmece, Sultangazi ve Ümraniye gibi yerlerde de görüş mesafesini düşürdü. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış yapacak bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanırken, Şehir Hatları seferlerinde iptal olmadı ve sabah trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak ölçüldü.
28 Şubat 2024

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçiminde, Arslan sekiz oy alarak yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üyeliğe atadığı ve başkanlık için istediği bilinen İrfan Fidan ise beş oyda kaldı. Arslan, 2015 yılından bu yana başkanlık görevini sürdürmekte olup, görev süresi 12 yıl olan AYM üyeleri arasında yaklaşık bir buçuk yıl daha başkanlık yapacak.
2 Şubat 2023

Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) başkanlığına atandı. Yerine Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası başkanı olarak atandı. Kavcıoğlu'nun başkanlık döneminde dolar/TL kuru ve enflasyon oranlarında rekor seviyelere ulaşıldı.
9 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) görev süresi dolan beş üyenin yerine yeni atamalar yapıldıktan sonra, kurul yeni başkanını seçti. YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener olarak belirlendi. Ahmet Yener, Sayıştay Başkanı Metin Yener'in ağabeyidir. YSK'da üyelik süreleri kanunen belirli periyotlarla değişmekte olup, 2018'de bazı üyelerin görev süreleri son dakika kararıyla uzatılmış ve bu durum daha sonra TBMM'de geçirilen bir düzenleme ile Ocak 2023'e kadar sürdürülmüştü.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim