İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında toplu ulaşım araçları, taksi, okul ve personel servis ücretlerine yüzde 22,19’a varan oranlarda zam yapıldı. Akbil ücreti yüzde 13 zamla 17,70 liradan 20 liraya, aylık öğrenci abonman ücreti ise 250 liradan 282,5 liraya çıktı. Taksilerde açılış ücreti 30 lira, mesafe ücreti kilometre başına 20 lira, zaman tarifesi ücreti saatlik 235 lira ve indi-bindi ücreti 100 lira olarak belirlendi. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 18 lira, öğrenci ücreti ise yüzde 20 zamla 10 liradan 12 liraya yükseldi.
25 Temmuz 2024

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını duyurdu. Valilik, çeşitli illegal grupların sosyal medya üzerinden izinsiz protesto çağrıları yaptığını belirterek, bu organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı ve çevresindeki dokuz yol araç trafiğine kapatıldı ve yaya trafiği kontrollü şekilde sağlanacak. Alternatif güzergahlar belirlenerek, kapanan yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.
30 Haziran 2024

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında kredi ya da banka kartıyla alınan bilet fiyatları yüzde 33,33 oranında indirildi. Yeni tarife, 1 Kasım 2023'ten itibaren geçerli olacak. İstanbulkart'ı bulunmayanların kullandığı kredi ya da banka kartıyla ödemelerde fiyat farkı alınması eleştirilmişti. Bu değişiklikle birlikte tek geçişlik bilet ücreti 30 liradan 20 liraya, iki geçişlik ücret 50 liradan 38 liraya, üç geçişlik bilet 80 liradan 60 liraya düşürüldü. Marmaray'da da tek geçişlik ücret 80 liradan 60 liraya çekildi.
26 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Beylikdüzü-Büyükçekmece ilçe sınırında bulunan Gürpınar sahilindeki kaçak yapıyı yıkmak için harekete geçti. Yıkım sırasında yaklaşık 15 kişilik bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan ekipler, gaz bombası, bıçak ve silahlarla tehdit edildi. Saldırıda bir polis pitbull cinsi köpek tarafından ısırıldı ve iki İBB çalışanı yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, İBB ekipleri yıkımı tamamladı.
6 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), İstanbul'daki taksi sayısını artırmak için Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) sunduğu 3 bin yeni taksi getirme teklifi reddedildi. İstanbul'da 1990'dan bu yana taksi sayısı değişmedi ve toplamda 17 bin 395 taksi plakası bulunuyor. İBB, kentteki taksi sorununu çözmek için daha önce 5 bin yeni taksi projesi hazırlamış, ancak bu proje UKOME toplantısında 14 kez reddedilmişti.
27 Temmuz 2023

İstanbul Küçükyalı'da E-5 Karayolu'nda, alkollü olduğu iddia edilen Atilla Mert Ç. yönetimindeki araç, yol kenarında çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçilerine çarptı. Kazada dört işçi hayatını kaybetti ve bir işçi yaralandı. Sürücü emniyete götürülürken, kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı ve daha sonra tekrar açıldı. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
24 Mayıs 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

İstanbul Tuzla Şifa Mahallesi'nde bulunan İBB garajında park halindeki bir İETT otobüsünde yangın çıktı. Yangın, yanındaki iki otobüse de sıçrayarak üç otobüsün kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Gece bekçilerinin fark etmesi üzerine itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve yangın söndürüldü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
8 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, kendi bünyesinde çalışan ve önemli bir kısmı AKP'li olan zabıta ekipleriyle ilgili sorunlar yaşıyor. Bu sorunlar, özellikle seçim süreçlerinde daha belirgin hale geliyor. Örneğin, Galata Köprüsü üzerindeki tramvay hattının, bir AKP seçim afişinin enerji teline dolanması sonucu çalışmaması ve zabıta ekiplerinin bu duruma müdahale etmemesi gibi olaylar, İBB içinde tartışılan konular arasında. Bu durum, zabıtaların partizan tutumunun şehir güvenliği üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği endişesini doğuruyor.
15 Mart 2024

İstanbul Valiliği'nin kararı üzerine, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri sebebiyle İstanbul'da M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, bugün saat 10:00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar hizmet dışı bırakıldı. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada, bu istasyonlarda trenlerin durmayacağı ifade edildi.
18 Haziran 2023

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İstanbul'da olası bir depreme karşı alınacak önlemleri artırıyor. İBB, riskli binaların yenilenmesi için 1 milyon liralık faizsiz kredi ve kira desteği sağlayacağını duyurdu. Yeni imar düzenlemesi kapsamında, ikiden fazla katı bulunan yapılarda bodrum katı zorunluluğu getirilmesi ve asma kat yapımının yasaklanması öngörülüyor. Ayrıca büyük parsellerde deprem konteyneri bulundurma zorunluluğu getirilecek.
13 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar'da kaçak bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye gittiğinde, kafe sahipleri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda İBB imar şube müdürü Ramazan Gülten yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından İBB hukuki girişimde bulunurken, saldırıya karıştığı belirlenen iki kafe çalışanı gözaltına alındı.
31 Mayıs 2023

Metro İstanbul, dün akşam İstanbul'da etkili olan sel ve su baskınları nedeniyle M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı seferlerinin Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığını duyurdu. Kayaşehir Merkez istasyonu, vatandaşların güvenliği için kapatıldı. Sefer yapılamayan Kayaşehir Merkez-Toplu Konutlar istasyonları ve Başak Konutları-İkitelli Sanayi istasyonları arasında İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenlendi.
6 Eylül 2023

AKP'ye yakın HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSTAÇ AŞ'de taleplerinin karşılanmaması durumunda greve çıkacaklarını açıkladı. Arslan, İSTAÇ AŞ'de 5 bin 500 işçinin bulunduğunu ve bu işçilerin ilçelerden toplanan çöpleri geri dönüşüm tesislerine aktardığını belirtti. Arslan, 1 Temmuz'dan geçerli 25 bin liradan başlayan bir ücret skalası oluşturmayı istediklerini ifade etti.
15 Ağustos 2023

İstanbul Fatih'te bir düğün konvoyunun ambulansa yol vermemesi üzerine sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Beş araç sürücüsü ve bazı yolculara toplam 118 bin 487 lira idari para cezası kesildi ve araçlar 60 gün trafikten men edildi. Ayrıca sürücüler hakkında 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan adli işlem başlatıldı.
31 Ocak 2023

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne taksi ücret tarifelerine yüzde 100 oranında zam yapılması için talepte bulundu. Aksu, bu talebin önümüzdeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ele alınmasını umuyor.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim