FIFA, Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği EURO 2024 Elemeleri maçında Arda Güler'in attığı golün Puskas ödülüne aday olabileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Arda Güler'in golüne övgüler yağdırıldı. FIFA, haziran ayında atılan goller arasında Puskas Ödülü'ne aday olabilecek birçok güzel gol olduğunu belirtti. Resmi aday listesi henüz açıklanmadı.
1 Temmuz 2023

Fenerbahçe, 2024-25 sezonuna 22 Haziran 2024'te Jose Mourinho yönetiminde başlayacağı Avusturya kampında oynayacağı hazırlık maçlarının programını açıkladı. Kamp programı Match PR tarafından organize edildi ve Fenerbahçe, 6 Temmuz'da Admira Wacker, 10 Temmuz'da Hajduk Split ve 13 Temmuz'da Strasbourg ile karşılaşacak. Takım, son maçın ardından İstanbul'a dönecek.
14 Haziran 2024

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçta yaptığı asistle dikkat çeken Arda Güler, 20 yaşına girmeden bir Avrupa Şampiyonası'nda hem gol hem asist yapan üçüncü futbolcu oldu. Güler, maç sonrası yaptığı açıklamada, rakibi analiz ederek belirledikleri stratejiyi sahada başarıyla uyguladıklarını belirtti. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak.
3 Temmuz 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

Uğur Meleke, Türkiye Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını değerlendirerek, takımın kadro istikrarı konusunda geç kaldığını vurguladı. Meleke, diğer takımların büyük ölçüde aynı 11 ile sahaya çıktığını, ancak Türkiye'nin ikinci maçta dört değişiklik yaptığını belirtti. Bu değişikliklerin birinin sakatlık, birinin yorgunluk ve ikisinin ise teknik direktör tercihi olduğunu ifade etti. Meleke, büyük turnuvalarda istikrarın önemine dikkat çekti.
23 Haziran 2024

Real Madrid ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen 18 yaşındaki Arda Güler, Golden Boy ödülünde finale kaldı. Golden Boy, Avrupa'daki genç oyunculara verilen bir ödül olup, 2003'te İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından başlatıldı. Üst düzey futbol oynayan 21 yaş altı sporcuların aday gösterildiği bu ödül için finale kalan 25 kişilik liste yayınlandı ve Güler bu listede yer alıyor.
13 Ekim 2023

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in yarın akşam oynanacak Rayo Vallecano maçının kadrosunda yer alacağını duyurdu. Sakatlıktan çıkan Arda'nın bu hafta boyunca takımla tam antrenmanlara çıktığını belirten Ancelotti, Arda'nın yavaş yavaş dakika almaya başlayacağını ve onun koşullarına göre özel bir plan uygulanacağını ifade etti. Arda'nın yarınki Rayo Vallecano maçının sonlarına doğru oyuna girmesi ve Santiago Bernabeu Stadı'nda ilk defa Madridli taraftarların karşısına çıkması bekleniyor.
4 Kasım 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Filenin Sultanları, turnuvada şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazandı. Çeyrek finalde Almanya'yı yenen Polonya ile karşılaşacaklar. Çeyrek final karşılaşmaları İtalya ve Belçika'da, yarı final ve final karşılaşmaları ise Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanacak.
27 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak. İlk maç yarın Hainaut Stadyumu'nda oynanacak. Fenerbahçe, Lille'i elemesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union SG maçının kazananıyla eşleşecek. Maçı Rumen bir hakem yönetecek.
5 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Maçı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek ve yardımcıları Mihai Marica ile George Florin Neacsu olacak. Karşılaşma, 6 Ağustos Salı günü saat 21.30'da Valenciennes kentindeki Hainaut Stadı'nda oynanacak. Almanya'dan Christian Dingert VAR, Johann Pfeifer ise AVAR olarak görev yapacak.
31 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri, bugün yapılan kura çekimiyle belirlendi. Çeyrek finalde Milan-Roma, Liverpool-Atalanta, Bayer Leverkusen-West Ham United ve Benfica-Marseille takımları karşı karşıya gelecek. Bu önemli karşılaşmalar 11 ve 18 Nisan tarihlerinde oynanacak.
15 Mart 2024

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta İzlanda'yı 3-1 mağlup etti. Maçta Kerem Aktürkoğlu hat-trick yaparak takımına galibiyeti getirdi. İzlanda, 37. dakikada Palsson'un kafa vuruşuyla eşitliği sağladı ancak Aktürkoğlu'nun 52. ve 88. dakikalarda attığı gollerle Türkiye maçı kazandı. Bu sonuçla Türkiye, grupta 4 puana ulaştı.
9 Eylül 2024

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’in üçüncü hafta lig maçları, Avrupa kupalarına katılmak için oynayacakları play-off turu maçları nedeniyle ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu erteleme kararını duyurdu ancak ertelenen maçların ne zaman oynanacağına dair bir açıklama yapmadı. Daha önce Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in lig maçları Avrupa kupaları nedeniyle ertelenmemişti ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho bu durumu eleştirmişti.
16 Ağustos 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda Partizan (Sırbistan) – Lugano (İsviçre) eşleşmesinin kazananıyla karşılaşacak. Lugano, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda Fenerbahçe'ye elenerek UEFA Avrupa Ligi elemelerine düştü. Partizan ise Dinamo Kiev'e mağlup olarak play-off turuna geldi. Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri bu iki takım olacak.
5 Ağustos 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre’nin Young Boys takımına 3-2 mağlup oldu. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Galatasaray, Michy Batshuayi’nin golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. Ancak, 87. dakikada Ugrinic’in penaltı golüyle Young Boys maçı 3-2 kazandı. Galatasaray’da Abdulkerim Bardakçı, penaltıya sebep olduktan sonra ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Rövanş maçı 27 Ağustos’ta Türk Telekom Arena’da oynanacak.
22 Ağustos 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasında Tayland'ı 3-0 mağlup etti. Hong Kong Coliseum'da oynanan maçta Türkiye, ilk iki seti 25-17, üçüncü seti ise yine 25-17 kazandı. Filenin Sultanları, bu galibiyetle organizasyonda dokuz maçta yedi galibiyet elde etti. Türkiye, üç hafta sonunda ilk 8'de yer alması halinde finallere katılma hakkı kazanacak.
12 Haziran 2024

Uğur Meleke, Türkiye, Gürcistan, Arnavutluk ve Macaristan milli takımlarının son maçlarda sergiledikleri cesur futbolu övdü. Almanya milli takımındaki Türk asıllı kaptan İlkay Gündoğan ve diğer genç oyuncuların performansına da dikkat çekti. Meleke, bu takımların futbolu sevdiklerini ve sahada cesurca mücadele ettiklerini vurguladı. Özellikle Almanya'nın genç oyuncularının milli formayı bir moda gösterisinden daha fazlası olarak gördüklerini belirtti.
20 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi. Ermenistan, maçın 10. dakikasında Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Türkiye, 35. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle beraberliği sağladı ve 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle öne geçerek maçı kazandı. Türkiye, gruptaki bir sonraki maçını salı günü Hırvatistan ile oynayacak.
25 Mart 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Türkiye, organizasyondaki üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Milli takım, final oynadığı için 27-30 Temmuz tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası'na katılmaya hak kazandı.
26 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimleri yaklaşırken, mevcut başkan Büyükekşi'nin yerini koruyabilmesi için A Milli Takım'ın yarı final başarısı gerektiği belirtiliyor. Değişim arayışında olanlar arasında eski TFF başkanları, eski bir G.Saray Başkanı ve UEFA İcra Komitesi üyesi gibi isimler öne çıkıyor. Ancak adaylar arasında net bir favori yok ve Türk futbolunun FIFA ile uyumlu bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, siyasetin TFF seçimlerinde etkili olacağına dair beklentiler de dile getiriliyor.
20 Nisan 2024
İşaretlediklerim