Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarını çözmeye talip olduğunu ve halk için çalışacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, sandık güvenliği için çalıştıklarını, Suriyeli sığınmacıları iki yıl içinde ülkelerine göndereceklerini ve Türkiye'yi 'Beşli Çeteler'den kurtaracaklarını ifade etti. Ayrıca, adaleti tesis etme sözü verdi ve çocukların aç yatmayacağı, temel hizmetlerin kesintisiz olacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
12 Mayıs 2023

Gazeteci İsmail Saymaz, eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Saymaz, Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir işadamının Yargıtay'daki davasını çözmek için görüştüğünü iddia etti. Akşener ise bu iddiaları yalanlayarak Saymaz'ın gazeteciliğini hedef aldı. Saymaz, Akşener'in kendi siyasi geçmişini sorgulaması gerektiğini belirtti.
12 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa'da düzenlediği seçim mitinginde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bay bay Kemal' olarak nitelendirerek, onu Kandil'deki teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan, muhalefet yetkililerinin kırpılmış ve çarptırılmış açıklamalarını içeren bir propaganda videosu oynattıktan sonra, Cumhur İttifakı'nın ülkeyi böldürmeyeceğini ve seçimlerde güçlü bir şekilde sandıktan çıkacaklarını ifade etti.
13 Mayıs 2023

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, HDP'nin seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Kürt halkının iktidara bir ders vermesi gerektiğini belirtti. Türk, Kürt halkının düşmanlığını yapan iktidara karşı protesto edilmesi ve oy verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşılmasının ardından geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti ise kayyım maddesini eleştirerek seçimlerdeki tutumlarını açıklamayı planladıklarını duyurdu.
24 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyalog kurulmasına karşı çıkan bir tutum sergiliyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile diyalog girişimlerine karşı çıkarak, 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' şeklinde sert bir açıklama yapmış. Kılıçdaroğlu'nun bu sert politikası, muhafazakâr tabanın AK Parti etrafında kenetlenmesine yardımcı olmuş ve Erdoğan'ın siyasi avantajına hizmet etmiş. Ayrıca, Kılıçdaroğlu Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulunarak, onun parti içinde bölücü bir etki yarattığını ve yanlış liderlik sergilediğini ifade etmiş.
7 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Selo' diyerek yaptığı eleştirilere Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan, Demirtaş'ı ve onun serbest bırakılması vaadinde bulunan muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti. Demirtaş, seçmenlere seslenerek, bu tehdit ve hakaretlere cevabın sandıkta verilmesi gerektiğini belirtti ve Yeşil Sol Parti'yi etiketleyerek destek çağrısında bulundu.
16 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti konusunda Saray ve MHP'nin sessiz kaldığını eleştirdi. Ayrıca, hapishanelerde haksız yere tutuklu olduğunu iddia ettiği kişilere değindi, devlette liyakatin yok edildiğini ve rüşvetçilerle mücadele edeceklerini belirtti. Altı farklı partinin demokrasi konusunda aynı felsefeyle hareket ettiğini, İstanbul'daki 'kumpas' iddiaları ve olası bir kayyum atanması durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
3 Ocak 2023

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in seçim sonrası yeni bir siyasi üslup oluşturduğunu ve diyalog siyasetini ön plana çıkardığını belirtiyor. Ancak Selvi, Özel'in zaman zaman gereksiz çıkışlar yaparak güveni sarstığını ve normalleşme sürecine zarar verdiğini savunuyor. Özellikle, Özel'in eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik ağır eleştirilerinin, AK Parti içinde fitne yaratma amacı taşıdığını iddia ediyor.
23 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, kendisinin suçsuz yere hapiste olmasının siyasi şantaj ve kirli hesaplar için kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Demirtaş, halkın özgürlüğü olmadan kendi özgürlüğünün önemli olmadığını ve bin ömrü olsa hepsini halkı için feda edeceğini belirtti. Ayrıca taraftarlarına moral olmalarını, dik durmalarını ve direnmelerini söyledi.
19 Mayıs 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişteki 'sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım' ifadesine cevap verdi. Akşener, hiç kimseyi arkadan hançerlemediğini, gerektiğinde doğrudan karşıdan hançerlediğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu hançerleyenin kendisi olmadığını ifade etti. Ayrıca, gereğini yapmayanların veya çevresini görmeyenlerin hançerleneceğini söyledi.
8 Kasım 2023

Seçim zamanı ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşan görsel iletişimci Mahir Akkoyun, 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla yargılanmıştı. Akkoyun, Twitter hesabından beraat ettiğini duyurdu. Akkoyun, 'Pahalı mı geldi Erdoğan sayesinde' demenin suç olmadığını belirtti.
24 Temmuz 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine karşı 'kindar, öfkeli ve düşmanca' davranışlarının sebebini açıklayacağını belirtti. Demirtaş, açıklamanın detaylarını yarın saat 19.00'da yapacağını ifade etti. Erdoğan'ın geçmişte muhalefete ve eleştirenlere yönelik kullandığı sert ifadeler ve hakaretler makalede hatırlatıldı.
30 Nisan 2023

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

Mustafa Yalçıner, generallere af getirilirken halkı savunanların yüksek cezalara çarptırılmasını eleştiriyor. Yalçıner, bu durumun hukuksal değil, tamamen siyasal bir işlem olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Kobanê davasında halkı savunanların cezalandırıldığını, affedilen generallerin ise halka zulmeden kişiler olduğunu vurguluyor. Yalçıner, bu affın insani bir yaklaşım olarak sunulmasının da gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor.
21 Mayıs 2024

Mehmet Ali Güller, ABD ve AB'nin Gazze'ye yardım gönderme planını eleştirdi. Plan kapsamında, AB ülkeleri yardımları Güney Kıbrıs'a gönderecek, İsrail kargoları kontrol edecek ve ardından yardımlar Gazze kıyısına ulaştırılacak. ABD'nin Gazze kıyısında seyyar bir liman inşa edeceği ve bu sürecin 60 gün süreceği belirtiliyor. Güller, bu planın İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ve ablukasını sürdürmesine olanak tanıyacağını ve aslında yardımın bir örtü olarak kullanılacağını iddia ediyor.
14 Mart 2024

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın altılı masa eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille yanıt verdi. Uysal, Özdağ için 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanarak, 'bir darbecinin çocuğu olma' travmasıyla hareket ettiğini öne sürdü. Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı ve Uysal, paylaşımını kısa sürede sildi. Özdağ ise Uysal'ın tweetini alıntılayarak tepkisini dile getirdi ve sosyal medya kullanıcıları da Uysal'ın ifadelerini eleştirdi.
1 Şubat 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a verdiği yanıtta 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanmış ve bu ifade sosyal medyada tepki çekmişti. Uysal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu ifadesi için kamuoyundan özür dilediğini belirtti. Uysal'ın bu ifadesi, Özdağ'ın Altılı Masa ve bazı siyasi figürlerle ilgili eleştirilerine yanıt olarak kullanılmıştı.
1 Şubat 2023

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz'ın Osmanlı hakkındaki sözleri ve İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbesiyle ilgili tweet'i üzerinden sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin geçmişteki cesur konuşmalarına atıfta bulunarak, şimdi Atatürk'e dil uzatanlara karşı sessiz kaldığını belirtti ve Türkiye'nin yönetim şekli ile ilgili tartışmaların 29 Ekim 1923'te son bulduğunu vurguladı.
21 Şubat 2024
İşaretlediklerim