Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimleri yaklaşırken, mevcut başkan Büyükekşi'nin yerini koruyabilmesi için A Milli Takım'ın yarı final başarısı gerektiği belirtiliyor. Değişim arayışında olanlar arasında eski TFF başkanları, eski bir G.Saray Başkanı ve UEFA İcra Komitesi üyesi gibi isimler öne çıkıyor. Ancak adaylar arasında net bir favori yok ve Türk futbolunun FIFA ile uyumlu bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, siyasetin TFF seçimlerinde etkili olacağına dair beklentiler de dile getiriliyor.
20 Nisan 2024

Ercan Güven, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durumun, federasyon, yayıncı kuruluş, hakemler, rakipler, medya ve taraftarlar dahil olmak üzere futbol ekosistemini derinden etkileyeceğini belirtiyor. Güven, amatör bir anket yaparak, Fenerbahçe Genel Kurul ve Divan üyelerinin bu konuda kararlı olduğunu ve takımın ligden çekilmesi durumunda destekleyeceklerini ifade ediyor. Yazıda, bu durumun futbolda bir 'devrim ateşi' yakabileceği ve Fenerbahçe taraftarlarının yönetimin kararını desteklemek için hazırlandığı vurgulanıyor.
23 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ı Türk futbolu için bir 'beka sorunu' olarak nitelendirerek, hakemler ve kurullar üzerinde baskı kurma, haksız yere avantaj sağlama gibi suçlamalarda bulundu. Galatasaray ise bu suçlamalara 'psikolojide yansıtma' teorisiyle yanıt vererek, Fenerbahçe'nin benzer suçlamalarla kendilerini hedef aldığını ve aslında bu suçlamaların Fenerbahçe'nin kendi davranışlarını yansıttığını iddia etti. Galatasaray, Fenerbahçe'nin haksız hakem kararlarından faydalandığını ve mağdur edebiyatı yaparak gerçek suçluların dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını belirtti.
13 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde yapılan olağanüstü seçimli genel kurul sonucunda Hasan Arat, Serdar Adalı'yı geçerek kulübün yeni başkanı seçildi. Kulübün 21 bin 219 üyesinin oy kullanma hakkı bulunan seçimde, 21 sandık kuruldu. Hasan Arat, 5 bin 493 oy alarak başkanlık görevine getirildi. Bu seçim, teknik direktör Şenol Güneş'in istifası ve mevcut başkan Ahmet Nur Çebi'nin aday olmayacağını açıklamasının ardından gerçekleşti.
3 Aralık 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, teknik direktör Fernando Santos ile olan sözleşmesinin sonlandırıldığını duyurdu. Bu karar, takımın son dönemdeki performansı ve gelecek planlamaları çerçevesinde alındı. Santos'un görev süresi boyunca takıma katkılarından dolayı teşekkür edildi ve ayrılığın her iki taraf için de en iyi karar olduğu belirtildi.
13 Nisan 2024

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkını iş insanı Vahit Karaarslan'a verdi. 2021'de yapılan ihaleyi Koç Holding kazanmış ancak bu ihale cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti. 2022'de yapılan ihale ise yeterli teklif alınamadığı için iptal edilmişti. Karaarslan, 16 Temmuz'daki ihalede 505 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.
15 Eylül 2024

Erden Timur, Galatasaray yönetiminden ayrılmasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Şampiyonluk yarışının ortasında bu kararı açıklamanın zor olduğunu belirten Timur, Florya'daki iddiaların kendisini bu noktaya getirdiğini ifade etti. Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu ve kendisinin bu süreçte elinden geleni yaptığını vurgulayan Timur, artık yapabileceği bir şey kalmadığını ve ayrılma kararı aldığını söyledi.
4 Haziran 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisine cumhurbaşkanı adayı olmak için talepte bulunduğunu ancak bu talebin gerekçe gösterilmeden reddedildiğini belirtti. Demirtaş, Artı Gerçek'e verdiği röportajda, cezaevinden sınırlı katkı sunabildiğini ve sosyal medya üzerinden etkili olmaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra aktif siyasi çalışma yürütmeyeceğini ve HDP'li olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. Demirtaş, HDP'nin yeniden yapılanma ihtiyacına ve kadro erozyonuna dikkat çekti ve partinin özeleştiri yapması gerektiğini söyledi.
1 Haziran 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, avukat Ahmet Demirci'nin başvurusu üzerine, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma alınmamasına yönelik kararının yürütmesini durdurdu. Fenerbahçe Kulübü, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın ardından Davalı İdare'nin savunmasını vermesi için bir gün süre verildiğini ve nihai kararın savunmadan sonra verileceğini açıkladı. Bu karar, deprem sonrası tribünlerde hükümete yönelik protestoların artması ve siyasi figürlerin taraftarları hedef göstermesinin ardından geldi.
2 Mart 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 1986-1989 yılları arasında başkanlık yapmış olan Tahsin Kaya'nın vefat ettiği kulüp tarafından duyuruldu. Kaya, Fenerbahçe'nin başkanlığını yaptığı dönemde, özellikle 1988-89 sezonunda elde edilen tarihi başarılarla tanınıyor. Bu dönemde Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde en çok gol atan takım unvanını kazanmış ve Başbakanlık Kupası'nı almıştır. Kaya'nın cenaze töreni programı henüz netleşmemiş olup, kulüp tarafından daha sonra duyurulacak.
9 Mart 2024

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararını savunarak, bu kararın AKP'ye seçim kazandırmak olarak yorumlanamayacağını belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın kendi adaylarıyla seçime gideceklerini açıklamasının ardından, Demirtaş partisinin resmi politikasının arkasında durduğunu ve eleştirilere karşı 'altılı masa'ya çağrı yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin hazine yardımı alan hesaplarını bloke etmesini siyasi bir karar olarak değerlendirdi ve muhalefetin HDP ve Kürtlere yönelik bakış açısını eleştirdi.
10 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararının verildiği maçın ardından hakemlerle yapılan bir toplantıya katıldığı iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi'nin bu toplantının yapılmadığını söylediğini belirtmiş, ancak toplantının ses ve görüntü kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda, Büyükekşi'nin toplantıda olduğu ve hakemlerin penaltı kararı hakkında hata yaptıklarını itiraf ettikleri görülüyor.
26 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim