İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

İYİ Parti, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kamuoyu anketleri düzenlenmesini talep ediyor. Parti, kazanma ihtimali yüksek bir adayın seçilmesini önemsiyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda, diğer adaylarla arasındaki oy farkının az olması durumunda desteklenebileceğini belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da İYİ Parti'nin değerlendirdiği adaylar arasında yer alıyor.
17 Ocak 2023

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, bir iktidar değişikliği halinde ekonomi yönetimine talip olduğunu belirtti. Bloomberg'in analizine göre Yılmaz, Erdoğan sonrası ekonomide 'devrim' vadetti. Ancak Yılmaz'ın görüşleri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamucu söylemleriyle çelişiyor. Kılıçdaroğlu, kamu-özel işbirliği projelerine verilen garantilerin sonlandırılmasını savunurken, Yılmaz devletin devamlılığını vurgulayarak bu tür anlaşmaların tanınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, CHP'nin AKP döneminde sermayeye aktarıldığını iddia ettiği 418 milyar doların geri alınması konusundaki ısrarı, İYİ Parti'nin farklı bir tutum sergilediğine işaret ediyor.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin ilkelerini ve politikalarını benimseyen bir ittifakla ortaklaşabileceklerini belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda alınan oy oranlarına göre, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Özdağ, ittifaklarla anlaşma sağlanamazsa hiçbir tarafı desteklemeyeceklerini ifade etti. Bu arada, Sinan Oğan'ın talepleri ve ittifak arayışları da gündemde yer alıyor.
19 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine karşı çıkarak, ikinci tura kalacağını ve seçimi kazanacağını iddia etti. TV100'de katıldığı bir programda kendisine yöneltilen eleştirilere ve iddialara yanıt veren İnce, aday olmaması durumunda Erdoğan'ın kazanma şansının artacağını belirtti. Ayrıca, gazeteci Sevilay Yılman'ın parti giderlerini karşılamak için kullandığı iki banka hesabı ve şahsi hesabının incelenmesine izin vermediği iddiasına da tepki gösterdi.
12 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin seçimlerden üç gün önce adaylıktan çekilmesinin ardından, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da adaylıktan çekilip çekilmeyeceği tartışma konusu oldu. TİP, Baş'ın 'İnce çekilirse, ben de çekilirim' şeklinde bir ifade kullanmadığını ve adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu. Erkan Baş, milletvekilliğini kişisel bir dert olarak görmediğini ve İnce'nin çekilmesi durumunda da çekilebileceğini, ancak bu durumun seçim sonuçlarını değiştirmeyeceğini belirtmişti.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs tarihine atıfta bulunarak, muhalefeti 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi ve halkın bu gruplara 'Yeter' diyeceğini söyledi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, Türkiye'nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye atıfta bulunarak, 14 Mayıs'ta 'yerli ve milli şef'e karşı 'Yeter, söz milletindir' diyeceklerini ifade etti. Uysal, yolsuzluklar, yasaklar ve 'tek adam rejimi'ne karşı olduklarını belirtti.
18 Ocak 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli olan 100 bin imza toplama sürecinde adayların ikinci gün topladıkları imza sayılarını duyurdu. Memleket Partisi adayı Muharrem İnce 51 bin 367 imza ile en çok imza toplayan aday oldu. İmza toplama süreci 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 20:00'de sona erecek. İnce, destekçilerine hitaben yaptığı açıklamada, zorluklara rağmen başarıya ulaşacaklarına inandığını belirtti.
23 Mart 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, altılı masanın uzlaştığı ilkeler doğrultusunda hareket edeceklerini ve seçmenleri cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da oy kullanmaya çağırdığını belirtti. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini ve iki lider arasında protokol imzalandığını açıklamasının ardından geldi. Özcan, Gelecek Partisi'nin kuruluş ilkelerinden taviz vermeden demokrasi ve hukukun güvencesi olmaya devam edeceğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine yönelik iftira kampanyalarının partisinin oy oranlarını düşürdüğünü ve bu nedenle cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini belirtti. İnce, hakkında çıkan ve montaj olduğunu iddia ettiği görüntülerle ilgili olarak, bu iftiraların seçmen üzerinde etkili olduğunu ve Memleket Partisi'nin zarar görmemesi için adaylıktan çekildiğini ifade etti. Ayrıca, bu iftiraların FETÖ ve PKK ile irtibatlı kaynaklar tarafından yapıldığını ve bazı siyasetçiler ile gazetecilerin bu durumdan zevk aldığını öne sürdü.
12 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya dilekçe verdi ve en az 100 bin imza toplaması gerekiyor. AKP'nin, muhalefetin oylarını bölmek amacıyla İnce'nin adaylığını desteklediği iddiaları ortaya atıldı. Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, AKP'nin İnce için imza toplama kampanyası düzenlediğine dair bir iddia paylaştı. İnce, bu iddiaların sahte olduğunu savunarak suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
21 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, anketlerde ikinci tura kalma ihtimalinin düşük gösterilmesine rağmen, diğer adaylardan birinin çekilmesi durumunda bu ihtimalin mümkün olabileceğini belirtti. İnce, YSK'ya adaylık dilekçesini verdi ve resmi aday olabilmek için 100 bin imza toplaması gerektiğini ifade etti. Muhalifler, oyların bölünmemesi için İnce'den adaylıktan çekilmesini talep ediyor. İnce, CHP'nin görevini yapmadığını ve kendisini 'satmış' olarak nitelendirerek, iktidarı ve mevcut muhalefeti eleştirdi. Ayrıca, siyasette uzlaşmanın önemine değinerek, diğer parti liderleriyle görüşmeler yaptığını ve trollerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.
22 Mart 2023

İyi Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Bu istifa, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in istifalarının ardından geldi. Mesut Yılmaz, istifasını 'bugün itibarıyla gördüğüm lüzum üzerine' ifadesiyle açıkladı ve daha önce partisini eleştiren bir paylaşım yapmıştı.
16 Kasım 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçimlerde kendi adaylarını göstereceğini belirtti. Zorlu, bu sürecin planlaması ve uygulaması üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın 'her yerde biz' anlayışının Türkiye'yi idare edemeyeceğini, 85 milyon insanın çoğulculuğunu ve zenginliğini ortaya koyacak bir seçim atmosferi istediklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli olan 100 bin imza toplama sürecinde, Memleket Partisi adayı Muharrem İnce'nin üçüncü gün itibarıyla 76 bin 901 imza topladığını duyurdu. İmza süreci 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 20:00'de sona erecek. YSK daha önce Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten ve diğer adayların başvurularını kabul ettiğini açıklamıştı. İkinci gün sonunda diğer adayların imza sayıları da paylaşıldı.
24 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bir mutabakat metni üzerinde anlaşacaklarına inandığını ifade etti. Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini duyurdu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme sonrasında ikinci turda vereceği desteği açıklayacak.
23 Mayıs 2023
İşaretlediklerim