Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturması kapsamında gözaltına alınan abisi E.G'nin kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan inceleme sonucunda hazırlanan rapor, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Narin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.
29 Ağustos 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının ardından birçok kentte adalet talebiyle eylemler düzenlendi. Diyarbakır, İstanbul, Van ve Adana'da yapılan protestolarda, cezasızlık politikaları ve çocukların korunması için yeterli önlemlerin alınmaması eleştirildi. Diyarbakır'da polis, yürüyüş yapmak isteyen gruplara müdahale etti ve İstanbul'da dokuz kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, çocukların güvenliği ve adaletin sağlanması için hükümetin politikaları eleştirildi.
8 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da ölü bulunan Narin Güran'a ilişkin sert ifadeler kullandı. Toplantı sonrası Lider Haber’den Pelin Zengin'in idam cezası ile ilgili sorusuna sinirlenen Bahçeli, gazeteciyi azarlayarak soruyu sapıkça bulduğunu belirtti. Bahçeli, Anayasa değişikliği konusundaki önerilerinin diğer partiler tarafından da benimsenmesi durumunda idam cezasının gündeme gelebileceğini ifade etti.
19 Eylül 2024

Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

2017 yılında Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları sırasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, polis memuru Yakup Şenocak tarafından vurularak öldürüldü. Şenocak'a 'olası kastla adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmış, ancak Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. İstinaf mahkemesinin bozma kararına rağmen, aynı mahkeme Şenocak hakkında 'ceza verilmesine yer olmadığına' karar verdi. Ayrıca, olayı fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök'e 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla verilen hapis cezası onandı.
17 Ocak 2023

2014 yılında Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt'u öldüren polis Sezgin Korkmaz'ın yargılandığı davada, mahkeme görüntülerin izlenmesi ve bilirkişi raporu alınması talebini reddetti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararında olayla ilgili görüntülerin mahkeme heyeti tarafından izlendiği ancak bu konuda bir bilirkişi incelemesi yapılmadığı belirtilmişti. Duruşmada, Kurt'un eşi Narin Kurt, 'Görüntüleri izlemeden haklıyı haksızı nasıl ayıracaksınız? Biz dokuz yıldır adalet bekliyoruz' dedi.
10 Ekim 2023

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kardeşi Mertcan Avcı ise 'suç delillerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçundan dört yıl hapis cezası aldı. Daha önce Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi uygulanarak cezası 23 yıla indirilmiş, kardeşi Mertcan Avcı beraat etmişti. Ancak Gültekin ailesinin itirazı üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi davanın yeniden görülmesine karar verdi.
10 Mart 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Ensarioğlu, Sözcü TV'ye verdiği röportajda, bir müddet dinleneceğini ve konuşmayacağını belirtti. Ensarioğlu, açıklamalarının çarpıtıldığını ve ailesinin siyasi aidiyeti üzerinden yapılan yorumların haksız olduğunu savundu. Ayrıca, sosyal medyada yapılan yargısız infazlardan rahatsız olduğunu ifade etti.
11 Eylül 2024

AKP milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak sosyal medyada yayılan ve Salim Güran ile birlikte olduğu iddia edilen fotoğraf hakkında açıklama yaptı. Ensarioğlu, fotoğrafı hatırlamadığını ve fotoğraftaki kişilerin Salim Güran olmadığını belirtti. Ayrıca, basın ve sosyal medyanın konuyu çarpıttığını ve kendisine yönelik haksız suçlamalar yapıldığını ifade etti. Ensarioğlu, aileyi tanıdığını ancak cinayetle ilgisi olmadığını vurguladı.
18 Eylül 2024

Diyarbakır Lice'de Nevruz kutlamalarında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan polisler, çocuğun yaralanmasının göstericilerin attığı taşla olduğunu savundu. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıkladı. Gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklandı. Polislerin ifadelerinde çelişkiler bulunuyor; bazıları çocuğun yalvardığını, bazıları ise direndiğini belirtiyor.
27 Mart 2023

Zonguldak'ta Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'nin yakılarak öldürüldüğü iddiası üzerine gözaltına alınan altı şüpheliden üçü tutuklandı. Nourtani'nin cesedi 10 Kasım'da bir ormanlık alanda bulunmuş ve ruhsatsız maden ocağında fenalaştıktan sonra yakıldığı iddia edilmişti. Şüphelilerin benzin aldıkları kamera kayıtlarıyla tespit edildi. Savcılık sorgularının ardından üç şüpheli tutuklanırken, diğer üçü adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada, 14 sanıktan ikisi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirici olduğu iddia edilen eski Ülkü Ocakları il başkanı Ersin Kurt ise beraat etti. Arslan, 19 Şubat'ta ofisinde silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Savcılık, Arslan'ın Kocaeli Belediyesi'nden ihale alan Kurt tarafından 'susturulmak için' öldürüldüğünü savunmuştu. Mahkeme, diğer sanıkların da cezalarını açıkladı ve bazılarına hapis cezası verirken, bazıları beraat etti.
10 Ocak 2023

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, Yeşilöz köyü Muhtarı Kadir Y. ile muhtar adayı Erdal Dağıstan arasında önceden var olan husumet nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kadir Y., Erdal Dağıstan'ı bıçakla yaraladı. Dağıstan, hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Olayın ardından muhtar Kadir Y. polis tarafından gözaltına alındı.
26 Şubat 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da öldürülmüştü ve olayla ilgili üç polis memuru yargılanmaktadır. Savcı, bu polislerin beraatini talep etti, çünkü olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda Elçi'yi vuran kurşunun kaynağı tespit edilememiştir. Diyarbakır Barosu, savcının bu talebine tepki göstererek, adaletin sağlanması için 12 Haziran'da yapılacak karar duruşmasına katılım çağrısı yaptı.
29 Nisan 2024

2014 yılında İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt, polis Sezgin Korkmaz tarafından öldürüldü. Korkmaz, ilk yargılamada 12 bin 100 lira para cezasına çarptırıldı. Ancak Anayasa Mahkemesi, Kurt'un yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmetti ve Korkmaz'ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Yeni yargılama 10 Ekim'de başlıyor. Kurt'un eşi Narin Kurt, bu davanın bir insanlık davası olduğunu ve adaletin yerini bulmasını umduğunu belirtti.
9 Ekim 2023
İşaretlediklerim