İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle dört kişi tahliye edildi ve dumandan etkilenen iki kişi hastaneye sevk edildi. İstanbul Valiliği yangınla ilgili tahkikat başlatıldığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferleri de etkilendi.
23 Ocak 2023

Gaziantep'te Organize Sanayi Bölgesi Başpınar Kavşağı yakınındaki bir otelde yangın çıktı. Otel bir süredir kullanılmıyordu ve yangın üst katlarda başladı. İtfaiye ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edildi ve yangına müdahale etti. Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
26 Ağustos 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde, iki Suriyeli ailenin kaldığı müstakil bir evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında evin çatı katı çöktü. Yangın söndürüldükten sonra enkaz kaldırıldığında, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Gaziantep'ten Konya'ya gelen yedi kişilik aileye ait cesetlere ulaşıldı. Ayrıca, evde kiracı olarak oturan iki kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
17 Şubat 2023

Zonguldak'ta etkili olan yağışlar sonucu Asma Mahallesi'nde bir heyelan meydana geldi ve bir ev yıkıldı. İlk heyelanın ardından bölgeye sevk edilen AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri, enkaz altında kalan anne ve oğlunu kurtarmak için çalışma başlattı. İkinci bir heyelan sırasında kurtarma ekibinden 18 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki diğer evler güvenlik tedbirleri kapsamında tahliye ediliyor.
9 Aralık 2023

İstanbul Tuzla Şifa Mahallesi'nde bulunan İBB garajında park halindeki bir İETT otobüsünde yangın çıktı. Yangın, yanındaki iki otobüse de sıçrayarak üç otobüsün kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Gece bekçilerinin fark etmesi üzerine itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve yangın söndürüldü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
8 Mart 2023

Fransa'nın Alsas bölgesinde engellilerin kaldığı bir yazlık konutta yangın çıktı. Yangında en az dokuz kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri 17 kişiyi tahliye etti ve yangını söndürdü. Ancak, 11 kişi mahsur kaldı ve bu kişilerden dokuzunun cesedine ulaşıldı. İki kişiye henüz ulaşılamadı ve bir kişi acil servise kaldırıldı.
9 Ağustos 2023

İstanbul Güngören'de bir kahvehaneye silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
30 Ağustos 2023

Antakya'da depremin üçüncü gününde ambulans sesleri umut kaynağı olurken, kurtarma çalışmaları gece yavaşlıyor ve gündüz hızlanıyor. İnşaat işçileri farklı şehirlerden yardıma koşuyor. AFAD ekiplerinin sayısı artmış olsa da her enkazda ekip bulunmuyor. Yardım TIR'ları bürokrasi nedeniyle kente giremeyince yardımlar dağıtılamıyor ve çöp haline geliyor. Çadırlar kurulmaya başlanırken, vatandaşlar eşyalarını taşıyacak araç arıyor. İlhan Ateş gibi bazı depremzedeler, yıkımdan yerel yönetimleri sorumlu tutuyor. Kentte tuvalet sıkıntısı yaşanıyor ve insanlar ihtiyaçlarını gidermek için çevreyi kullanıyor. Kurtarma çalışmalarında ise yerel ve yabancı ekipler arasında gerginlikler yaşanıyor.
16 Şubat 2023

Ankara'nın Kentkoop Mahallesi'nde bulunan Barış Sinan Sitesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlama sonucu bir daire ile yanındaki dairenin duvarları yıkıldı ve park halindeki bazı araçlar zarar gördü. Patlamada yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.
12 Nisan 2023

İstanbul Üsküdar'da bulunan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin cerrahi bloğunda gece saat 02:50 sıralarında yangın çıktı. Yangın, ameliyathanelerin bulunduğu altıncı katta başladı ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. İstanbul Valiliği, yangında ağır durumdaki bir yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiğini ve toplam 109 hastanın tedbir amacıyla başka hastanelere nakledildiğini açıkladı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 10 personel tedavi altına alındı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
24 Mart 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki Keler Mahallesi'nde belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 7 dozer yangına müdahale etmek için sevk edildi. Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, ancak güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
16 Eylül 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

Topkapı Sarayı içindeki tarihi ahşap restoranda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale için polis, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına bazı belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Yangın sonucunda restoranda ağır maddi hasar oluştu ve çökme meydana geldi.
9 Temmuz 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, bir firmaya ait iş yerinde kalan işçilerin konteynerinde yangın çıktı. Olay sonucunda üç işçi yaşamını yitirdi, iki işçi ise yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. İstanbul Valiliği tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ocak 2024

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023
İşaretlediklerim