İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin açtığı kreşlerin temel atma törenine katıldı. Tören, Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki şantiyede yapıldı. Törene katılımın az olmasından dolayı İmamoğlu, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e tepki gösterdi ve 'Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik' dedi.
27 Eylül 2023

CHP ticaret politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, İsrail’e ihracatın kısıtlanmasını desteklediklerini fakat bu adımı yetersiz bulduklarını belirtti. Ticaret Bakanlığı'nın İsrail’e ihraç edilen 54 ürüne kısıtlama getirdiğini, ancak CHP'nin bu kararın daha genişletilmesi gerektiğini savunduğunu ifade etti. Demir, iktidarın halkın baskısı sonucu bu kararı aldığını ve İsrail ile ticaretin tamamen durdurulması gerektiğini vurguladı.
9 Nisan 2024

Rize'nin İkizdere ilçesinde, Cengiz İnşaat'ın doğa katliamı yaptığı bölgede direniş gösteren yerel halk, çoğunluğun desteğini alamadıklarını ifade ediyor. İkizdere'de yapılan son seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüksek oranda oy alırken, direnişte yer alan az sayıda kişi, halkın bu durumu anlamadığını ve ileride farkına varacaklarını düşünüyor. İktidarın direniş sırasında halkı direnişe katılmamaları için ziyaret ettiği, maddi destekler sağladığı ve işten atmakla tehdit ettiği iddia ediliyor. İkizdere'nin yoksul bir yer olması nedeniyle, halkın bu tür destekleri kaybetmek istemediği belirtiliyor.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'te AKP'li Alpay Özalan'ın saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a verilen destek üzerinden muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin Ahmet Şık'a destek vermesini 'teslimiyet işareti' olarak nitelendirdi ve muhalefetin halktan kopuk olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Üsküdar'daki bir inşaat projesi üzerinden eleştirerek, belediyelerin elitist bir yaklaşımla yönetildiğini savundu.
25 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'da düzenlediği miting sırasında, mitinge katılan bir grup tarafından 'İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın' yazılı bir pankart açıldı. Kısa bir süre sonra, pankartı açan gruba yaklaşan bazı kişiler tarafından pankart kaldırıldı. Bu olay, mitingin düzenlendiği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşti.
24 Şubat 2024

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, deprem sonrası Ahbap Derneği'ne çadır ve gıda malzemesi sattığı için eleştirilere maruz kalmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adıyaman'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Kınık ile fotoğraf çektirerek ona desteklerini gösterdiler. Erdoğan, AFAD ve Kızılay'a yönelik eleştirilere kulak asılmaması gerektiğini belirtti. Kınık ise satıştan elde edilen parayı yine çadır üretmek için kullandığını iddia etti.
27 Şubat 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, AKP'li milletvekilleri ve 30-40 kişilik grupların okullara baskın düzenlediğini duyurdu. CHP, partililerini oy kullandıkları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Benzer olayların İstanbul'da da yaşandığı ve AKP'nin gezici ekiplerle sorun yaşanan yerlere gittiği belirtildi.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

Türkiye, İsrail'e ihraç edilen 54 ürüne kısıtlama getirdi. Bu karara İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'dan tepki geldi. Katz, Türkiye'nin bu adımını 'tek taraflı bir ihlal' olarak nitelendirerek, İsrail'in de benzer şekilde karşılık vereceğini belirtti. Ayrıca, Katz Türkiye'nin bu kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı destekleme çabası olarak değerlendirdi.
9 Nisan 2024

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde 'Kelime-i Tevhid' bayrağı açan İsmail Aydemir'i yumrukladığı için yargılanan Ege Akersoy hakkında beraat kararı verildi. Olay, Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen ve 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir eylem sırasında gerçekleşti. Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmişti. Mahkeme, bu suçlamadan beraatine karar verirken, 'kasten yaralama' suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
21 Şubat 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki evinin önünde protesto düzenlendi. Protestocular, Gazze saldırılarını protesto ederek Netanyahu'nun derhal istifa etmesini talep etti. Ayrıca, ateşkes ilan edilmesi ve rehinelerin takas yoluyla kurtarılması çağrısında bulundular. Protesto sırasında polislerle protestocular arasında arbede yaşandı.
4 Kasım 2023

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in 'devlet aklıyla hareket etmek' yerine, 'örgüt gibi davrandığını' belirtti. Gazze'ye saldırıların genişlemesinin daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, İsrail yönetimini hatadan geri dönmeye ve devlet aklıyla hareket etmeye çağırdı. Ayrıca, Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları destek olmaya davet etti.
20 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize'de düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı davet ettiklerini ancak Abbas'ın gelmediğini belirtti. Ayrıca, Amerikan Temsilciler Meclisi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'ya gösterilen ilgiyi eleştirerek, bu durumu Amerika için büyük bir akıl tutulması olarak nitelendirdi.
27 Temmuz 2024

Starbucks, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrasında İsrail'e yardım gönderdiği gerekçesiyle boykotun hedefi oldu. Bu durumun gelirler üzerinde olumsuz etkisi sonucu, şirket çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı. Starbucks'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki işletme haklarına sahip Kuveyt merkezli Alshaya Group, zorlaşan ticaret koşulları nedeniyle bölgedeki mağazalarda işten çıkarma kararı aldığını açıkladı. Starbucks, 11 Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesinde 1900'den fazla mağazasıyla 19 bini aşkın kişiyi istihdam ediyor.
5 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce desteklediği Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a, Kahramanmaraş depremi sonrasında çadır satışı yapması nedeniyle eleştiride bulundu. Kızılay, depremin ilk günlerinde bölgeye çadır göndermemesi eleştirilerine maruz kalmış ve depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon liraya çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Erdoğan, daha önce Kınık'a destek vermiş olmasına rağmen, gençlerle yaptığı bir buluşmada Kızılay'ın bu davranışını eleştirerek, durumun düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
11 Mayıs 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ve 'one minute' çıkışına atıfta bulunan paylaşımına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Erdoğan'a 'Tweet atma, ticareti kes.' şeklinde yanıt verdi. Erdoğan'ın paylaşımında, Türkiye'nin tarih boyunca mazlumlara sahip çıktığı ve Filistinli yiğitlere destek verdiği vurgulandı.
18 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı diktatörlükle ilişkilendiren kapağını ve İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kuran yakma eylemini eleştirdi. İmamoğlu, bu tür olayların toplumu rahatsız ettiğini ve her seçim öncesi yaşanan bu tür yüksek dozlu çıkışların fayda sağladığı kişi ve kurumların belli olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin İslam ülkeleriyle birlikte İsveç'teki eyleme karşı güçlü bir irade göstermesinin önemine vurgu yaptı.
21 Ocak 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Akkoyun'un tasarladığı 'Erdoğan sayesinde' etiketleri, ürünlerin üzerine yapıştırılarak dikkat çekmişti. Gözaltına alınmasının ardından Konak ilçesindeki güvenlik şubeye ve Bayraklı Adliyesi'ne sevk edilen Akkoyun için adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi. Adliye önünde toplanan Gençlik Devirecek hareketi üyeleri ve diğer destekçiler, Akkoyun'un gözaltına alınmasını eleştirdi ve AKP iktidarını ekonomik krizin sorumlusu olarak gösterdi.
7 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, TBMM'de AKP'li vekillerin TİP Milletvekili Ahmet Şık ve DEM Parti Grup Başkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit'e yönelik saldırısını savundu. Köroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, hakaret edenin cevabını alacağını belirtti. Olay, TBMM'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandığı sırada yaşandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. Muhalefet vekillerinin katılımıyla AKP'liler Genel Kurul'a girmek zorunda kaldı ve ardından gerginlik tırmandı.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim