Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'deki adaylarını belirlemek üzere toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından aday listesini açıkladı. Oylama sonucunda Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçildi. Ayrıca İzmir'in çeşitli ilçeleri için de adaylar belirlendi ve toplamda CHP'nin 227 belediye başkan adayı kamuoyuna duyuruldu.
29 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını duyurdu. Parti Meclisi toplantısının ardından, dört büyükşehir ve altı il belediyesi dahil olmak üzere toplam 227 aday belirlendi. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterildiği açıklandı. Ayrıca Balıkesir, Bursa ve Bolu için de adaylar belirlendi.
14 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lütfü Savaş'ın yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi üzerine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Özel, anket sonuçlarına göre Savaş'ın en çok oy alan aday olduğunu ve alternatif bir isim bulunamadığını belirtti. Depremdeki sorumluluğu tartışılan Savaş'ın, yapılan dört ayrı ankette de önde çıktığı ve diğer potansiyel adayları geride bıraktığı ifade edildi. CHP'nin Defne Belediye Başkanı adayı Selim Matkap ise, Savaş'ın kazanmaya en yakın aday olduğunu ve Hatay'daki diğer ilçelerdeki sorumlulukların da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
12 Ocak 2024

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP listesinden Erzincan'da yüzde 35,95 oy oranıyla milletvekili seçildi. Seçim sonuçlarının ardından Twitter üzerinden bir video paylaşarak, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Sarıgül, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olana kadar gece gündüz çalışacağını ve Erzincan'ı kucaklayacağını belirtti.
15 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Deniz Demir, Diken'e verdiği röportajda, ekonominin seçmenler tarafından en büyük sorun olarak görüldüğünü belirtti. CHP'nin gençlik örgütlerinden gelen Demir, ittifak partilerinin adaylarının kendi listelerinden gösterilmesi konusunda bir itirazlarının olmadığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ilk turda kazanılacağı öngörüsünde bulundu ve CHP'nin gençlere yönelik vaatlerini sıraladı. Demir, seçim günü oyların korunması için yapılan hazırlıkları ve Ankara'da birinci olmayı hedeflediklerini de dile getirdi.
22 Nisan 2023

CHP İstanbul üçüncü bölge milletvekili olarak Meclis’e giren Türkan Elçi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından umutsuzluğa kapılan seçmenlere Twitter üzerinden seslenerek, mücadelelerinin kolay olmadığını ve hayal ettikleri dünyaya ulaşmak için yola devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Öldürülen Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi'nin eşi olan Türkan Elçi, CHP'ye katıldıktan sonra milletvekili adayı gösterilmiş ve Meclis'e girmeyi başarmıştır.
16 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Erdal Beşikçioğlu, adaylığının duyurulmasının ardından CHP Ankara İl Başkanlığı'nda bir konuşma yaptı. Beşikçioğlu, seçmenlere hitap edeceğini ve 'senaryoyu bundan sonra biz yazacağız' dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile aralarında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti ve sanat hayatına hobi olarak devam edeceğini, bu konuda parti örgütünden tam destek aldığını ifade etti.
12 Ocak 2024

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te katıldığı bir programda, altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayını Şubat ayı içinde netleştireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak belirlemesi beklenirken, muhalefetin henüz resmi bir adayı yok. Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ittifakın aday belirleme süreci devam ediyor ve olası adaylar arasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları ile CHP Genel Başkanı yer alıyor.
28 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimi, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Türkiye'nin 81 ilinde partilerin tahmini oy oranlarını ve kendi tavan oy oranlarını hesaplayarak adaylarıyla paylaştı. Çalışmada, kentlerdeki toplam seçmen sayısı, ilk defa oy kullanacakların sayısı gibi verilerin yanı sıra CHP'ye oy verme potansiyeli yüksek demografik gruplar ve CHP'nin ulaşabileceği tavan oy oranları da yer aldı. Diken'in ulaştığı verilere göre, Türkiye'nin 30 büyükşehrinde CHP ve diğer partilerin alması beklenen oy oranları detaylı olarak listelendi.
2 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine değindi ve 'Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır' ifadesini kullandı. Depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar vereceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir yetkisi olmadığını ifade etti.
1 Mart 2023

Türkiye'de Cumhurbaşkanı adaylarının netleşmesinin ardından milletvekili aday adaylığı başvurularına odaklanıldı. Habertürk'ten Çimen Çetin'in karşılaştırmasına göre, AKP hariç diğer dört partinin aday adaylığı başvuruları 2018 genel seçimlerine göre artış gösterdi. AKP'nin başvuruları 1304 kişi azalırken, HDP'nin başvuruları neredeyse iki katına çıktı. CHP, İYİ Parti ve MHP'nin başvuruları da arttı.
31 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen ve Hatay başta olmak üzere 11 ili etkileyen depremler sonrasında, CHP'li belediyelerin sorumluluklarını incelemek üzere bir heyet kurulması için talimat verdi. Heyet, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun önderliğinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinin deprem felaketine ilişkin sorumluluklarını araştıracak. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise istifa ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.
20 Şubat 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan'da gerçekleşen seçimlerde, sandık tutanaklarının yüzde 15'ine ıslak imza ile ulaşılamadığını ifade etti. Sarıgül, bu durumu bir özeleştiri olarak nitelendirerek, eksikliğin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini ve CHP listesinden Erzincan milletvekili adayı olduğunu belirtti.
22 Mayıs 2023

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, seçimlerde tüm sandıklara hakim olunamadığını ve bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebilecek sandık sayısı olduğunu ifade etti. Cumhur İttifakı'nın milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısına değinildi. Ayrıca, CHP'li Mustafa Sarıgül'ün Erzincan'daki sandıkların %15'inde ıslak imzalı tutanaklara ulaşılamadığına dair önceki açıklamasına atıfta bulunuldu. Günaydın, CHP'nin bilişim sisteminde eksiklik olmadığını, ancak sandıklara hakimiyet ve tutanak toplama konusunda eksiklikler olduğunu belirtti.
31 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin milletvekili adaylarını duyurdu ve listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Eski AKP'li adalet bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1'inci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi adayları arasında ise Taha Ün'ün eşi Sema Silkin Ün bulunuyor.
9 Nisan 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin desteğiyle adaylığını ortaya koyarken, Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Beş parti, durum değerlendirmesi için Saadet Partisi genel merkezinde toplandı. Bu sırada bir yurttaş, masadan ayrılan Akşener'e 'Yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi.
4 Mart 2023

ORC Araştırma'nın 2-5 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Hatay'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim yüzde 30,4 ile Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın oldu. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş yüzde 26,9 ile ikinci sırada yer alırken, eski milletvekili Mehmet Dönen yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldı. AKP'li seçmenler arasında ise en popüler isim yüzde 38,1 ile AKP Hatay milletvekili Hüseyin Yayman oldu.
7 Ağustos 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023
İşaretlediklerim