Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık davasında zarar gören 'iddia sahipleri'nin zararlarını neden karşılamayacağını açıkladı. Banka, ödeme yapılması durumunda zimmet suçu oluşacağını belirtti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun raporu ve savcılığın takipsizlik kararı sonrası, bankanın dolandırıcılık olayındaki sorumluluğu tartışılmaya devam ediyor. Denizbank, ödeme yapmamasının sebebini, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın ödeme yapılmasının banka yöneticileri için zimmet suçu teşkil edeceğini ifade ederek açıkladı.
28 Kasım 2023

Demirören Medya Grubu'nun sahibi Yıldırım Demirören, grubun bünyesindeki Milliyet gazetesinin kapanacağı ve Hürriyet ile Posta gazetelerinin küçüleceği iddialarını reddetti. Demirören Holding, 2018 yılında medya grubunu 916 milyon dolara satın almış ve bu süreçte kullanılan kredi miktarı tartışma konusu olmuştu. Yıldırım Demirören, bankalara 1,3 milyar dolar ödendiğini iddia etse de, Ziraat Bankası'na olan borcunun büyük bir kısmının hala ödenmediği ve yapılandırma anlaşması yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca, Demirören Holding'in bazı varlıklarının borç karşılığında devredildiği bilgisi veriliyor.
18 Haziran 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

Gazeteci Can Ataklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir ameliyata hazırlandığını iddia etti. İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiaları yalanlayarak Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili söylenenlerin doğru olmadığını açıkladı. Merkez, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
10 Haziran 2023

KESK'e bağlı BES-AR'ın verilerine göre açlık sınırı 17 bin 215 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin 750 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasının değer kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. İstanbul'da su fiyatlarına %15 zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yeni bir soruşturma açıldı. SPK, Global Yatırım Holding'in halka arz başvurusunu reddetti. Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, halka arz için SPK'ya başvurdu. Türkiye'de ekim ayında trafiğe kaydedilen her dokuz otomobilden biri elektrikliydi. İstanbul'da düzenlenen rüşvet operasyonunda 105 kişi yakalandı. JP Morgan, Merkez Bankası'nın politika faizini 250 baz puan artırmasını bekliyor. Binance CEO'su istifa etti.
22 Kasım 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 58 internet sitesinin erişiminin engellenmesine karar verdi. Bu karar, SPK'nın 13 Temmuz tarihli bülteninde duyuruldu. Karar, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca alındı.
14 Temmuz 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yasadışı yollarla kaldıraçlı forex işlemi yaptıran 21 internet sitesine karşı hukuki işlem başlatılacağını duyurdu. Bu sitelerin erişiminin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasına karar verildi. SPK'nın düzenlemelerine aykırı hareket eden bu sitelerin tespiti, SPK'nın haftalık bülteninde yer aldı.
20 Ocak 2023

DenizBank, bir şube müdürünün tutuklanması sonucu gündeme gelen dolandırıcılık davasıyla ilgili kamera kayıtlarının yanlış yorumlandığını belirtti. Banka, iddiaları yalanlayarak, kamera kayıtlarının delil olarak kullanıldığını ve olayın gerçek örgüsünü bozacak şekilde sunulduğunu ifade etti. Ayrıca, bankanın bir fon hesabı olsa bile paranın nakden çekilip dışarı çıkarılmayacağını, olayın ise bir hesap sahibinin nakit çekme işlemine ait olduğunu açıkladı. Banka, büyük tutarlı para teslimlerinin güvenlik nedeniyle kameralarla izlenen özel bir bölümde yapıldığını ve bu işlemlerle ilgili bankaya veya başka bir makama şikayet iletmediğini belirtti.
2 Aralık 2023

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Basın özgür' açıklamasına karşın, yılın ilk ayında 40 gazetecinin yargılandığını ve çeşitli sansürlerin yaşandığını belirtti. Gazetecilere yönelik davalarda, haber içerikleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılamalar yapıldığı, bazı gazetecilere uzaklaştırma tedbirleri uygulandığı ve resmi ilan alabilme koşullarının ağırlaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, RTÜK'ün bazı yayın kuruluşlarına cezalar verdiği ve internet sitelerinin erişime engellendiği belirtildi.
4 Şubat 2023

İstanbul başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yaptıkları yorumlar nedeniyle gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında soruşturma açtı. Yanardağ'a kurtarma çalışmaları sırasında tekbir getirilmesiyle ilgili sözleri, Aysever'e ise YouTube kanalında deprembilimci Ahmet Ercan ile yaptığı yayın nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlaması yöneltildi. Aysever ve Ercan'ın yayını, iktidara yakın Sabah ve Yenişafak gazeteleri tarafından hedef gösterilmişti.
7 Şubat 2023

Sözcü gazetesinde uzun yıllardır yazılar yazan Yılmaz Özdil, gazeteden ayrıldığını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdil'e destek mesajı yayınladı. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Akşener'in mesajını ve Yeniçağ gazetesinin Özdil'e yaptığı iş teklifini retweet'ledi. Peker, geçmişte hükümete yönelik iddialarıyla gündeme gelmiş ve BAE'de sosyal medya kısıtlamasına tabi tutulmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun BAE ziyareti sonrası Peker üzerindeki baskının arttığı ve Peker'in iade edilmesi için özel olarak ziyaret gerçekleştirildiği iddia edilmişti.
9 Mart 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 58 internet sitesinin erişimini engellemeye karar verdi. Bu karar, SPK'nın 7 Eylül tarihli bülteninde duyuruldu. Erişimi engellenen sitelerin listesi bültenin eklerinde yer alıyor.
8 Eylül 2023

Muhalefet partilerinden ekonomi yetkilileri ve bazı ekonomistler, Merkez Bankası'nın tüzel kişilere döviz satışını durdurduğunu öne sürdüler. Bu durum, Türk Lirası'nın değer kaybını yavaşlatmak için yapılan piyasa dışı uygulamaların bir parçası olarak görülüyor. Bloomberg'in haberine göre, Merkez Bankası bankalara acil olmadıkça şirketlere dolar satışını sınırlama talimatı verdi. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu durumu sosyal medya üzerinden duyurdular.
11 Mayıs 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 22 internet sitesine erişim engeli kararı aldı. Bu karar, SPK'nın 21 Haziran tarihli bülteninde duyuruldu. Erişim engeli kararı, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrasına dayanarak alındı.
22 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisine suikast tehditleri geldiğini ve bunun sebebinin devlet hazinesinden sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar dolar hakkında yaptığı açıklamalar olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarının kendisiyle görüşme taleplerini reddettiğini duyurmuştu. Diken gazetesi, bu süreci ve Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki koruma çemberinin genişletilmesini detaylı bir şekilde takip etti. Kılıçdaroğlu, hazırladığı raporda AKP'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktarıldığını ve kamu zararının 2 trilyon 572 milyar dolar olduğunu iddia etti.
1 Şubat 2023

Yeni Şafak gazetesi, yerel yönetimlerde yaşanan yolsuzluk, rüşvet ve imar yolsuzlukları gibi sorunların önüne geçmek için bir yemin metni önermiş ve bu yeminin Murat Kurum tarafından TVNET canlı yayınında okunmasını sağlamıştır. Gazete, daha önce eleştirmediği bu yanlışları şimdi önlemek amacıyla harekete geçmiş ve AK Parti'nin Gerçek Belediyecilik Yemini'ni gündeme getirmiştir. Bu yemin, ayrımcılık yapmama ve Anayasa ile yasalara uygun hareket etme taahhüdü içermektedir. Akif Beki'nin yazısında, bu durumun geçmişteki tutumlarla çeliştiğine ve yeminin yolsuzluklara karşı caydırıcı bir etki yaratmasının beklendiğine dikkat çekilmiştir.
13 Şubat 2024

Denizbank'ın bir şube müdürünün tutuklanmasıyla ilgili skandal dolandırıcılık soruşturmasına adı karıştı. Avukat Rezan Epözdemir, bankanın açıklamasını hukuki açıdan dayanaksız ve mesnetsiz bulduğunu belirtti. İddialara göre, şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırarak on milyonlarca dolar dolandırmıştı. Aralarında ünlü sporcuların da bulunduğu mağdurlar, Erzan ve Denizbank'ın iki üst düzey yöneticisinden şikayetçi oldular. Denizbank, işlemlerin kayıt dışı yapıldığını ve bankanın sisteminde iz bulunmadığını açıkladı. Epözdemir, bu açıklamanın gerçeklerle örtüşmediğini ve bankanın sorumluluktan kaçmaya çalıştığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin hisse başına 9,80 TL fiyatla halka arz edilmesine onay verdi. SPK'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Akfen Holding bünyesindeki 340 milyon 370 bin 703 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Bu gelişme, geçen yıl enflasyona karşı korunma aracı olarak görülen borsanın, deprem sonrası düzenlemelerle yaşadığı dalgalı seyir sonrasında halka arzların yeniden başlaması anlamına geliyor.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında rüşvet iddialarını içeren bir haber yapan Reuters haber ajansının abonelikleri, TürkMedya ve Albayrak Medya tarafından feshedildi. Reuters, Bilal Erdoğan'ın adının geçtiği bir rüşvet planını incelediğini iddia etmişti. Bu haberin ardından AKP'li yöneticiler ve hükümete yakın medya grupları Reuters'ı yalan haber yapmakla suçladı ve iddiaları reddetti.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim