Game of Thrones dizisinde kullanılan kostümler ve eşyalar, Ekim ayında Heritage Auctions aracılığıyla açık artırmaya çıkarılacak. Müzayedede 900'den fazla parça satışa sunulacak ve başlangıç teklifleri 500 ile 20 bin dolar arasında değişecek. HBO'nun Başkan Yardımcısı Jay Roewe, bu açık artırmayı hayranlar için tarihten bir parça kapmak olarak nitelendirdi ve dizinin kültürel önemine vurgu yaptı. Koleksiyon, 17 Eylül'den 4 Ekim'e kadar New York ve Londra'daki müzayede evlerinde görülebilecek.
4 Eylül 2024

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

Britanya Kralı 3'üncü Charles'ın oğlu Sussex Dükü Prens Harry, Britanya'da polis korumasının kaldırılması kararına itiraz ederek açtığı davayı kaybetti. Yüksek Mahkeme, Britanya hükümetinin bu kararında hukuka aykırı bir durum olmadığına hükmetti. Prens Harry ve eşi Megan Markle, 2020'de Kraliyet'teki görevlerinden ayrılarak ABD'ye taşınmış ve bu süreçte Kraliyet ailesi mensuplarına tanınan polis korumasından mahrum bırakılmıştı. Britanya içişleri bakanlığı, masrafları Prens Harry tarafından karşılansa bile, onun Britanya'dayken kişisel polis koruması almasına son verilmesine karar vermişti.
28 Şubat 2024

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Hollywood Ticaret Odası, Batman'i Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda bir yıldızla onurlandıracak. Batman'in yıldızı, yaratıcılarından Bob Kane'in yanında yer alacak ve 26 Eylül'deki törene DC'nin başkanı Jim Lee ile genel müdürü Anne DePies katılacak. Batman, Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda yıldız alan ilk süper kahraman olacak. Batman serisi, 1939'dan bu yana çeşitli sinema uyarlamalarıyla önemli gişe başarıları elde etti.
19 Eylül 2024

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

Harry Potter serisinde Profesör McGonagall karakterini canlandıran ünlü oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Smith, kariyerine 1952'de tiyatro oyunculuğuyla başladı ve daha sonra Broadway'de ve Amerikan yapımı filmlerde rol aldı. 1969'da The Prime of Miss Jean Brodie filmiyle en iyi kadın Oscar ödülünü kazandı ve Downton Abbey dizisiyle uluslararası şöhretini pekiştirdi. 2007'de meme kanseri teşhisi konulan Smith, iki yıl süren tedavinin ardından kanseri atlattı.
27 Eylül 2024

Collin Farrel'ın başrolünde oynadığı HBO yapımı The Penguin dizisinin ilk bölümü, dört gün içinde ortalama 5,3 milyon kişi tarafından izlendi. Bu izlenme oranı, Succession ve The White Lotus dizilerinin galalarını geride bıraktı. Dizi, Matt Reeves'in The Batman filmindeki kötü karakterin hikayesini sürdürüyor ve Gotham City'nin suç dünyasındaki yükselişini inceliyor. Dizinin kalan bölümlerinde de aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği merak edilirken, ikinci sezon söylentileri de yayılmaya başladı.
24 Eylül 2024

Güney Amerika'daki Amazon Nehri'nde piranalarla yakın akraba olan yeni bir pacu türü balık keşfedildi ve bu türe 'Myloplus Sauron' adı verildi. Balığın üzerinde dikey siyah bir çizgiyle turuncu renklerin hakim olduğu ve bu renklerin J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisindeki Sauron karakterinin gözüne benzerlik gösterdiği belirtildi. Brezilyalı araştırmacı Victoria Pereira, balığın görünümünün Sauron'un gözüne benzemesi nedeniyle bu ismi verdiklerini açıkladı.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim