İstanbul Emniyet Müdürlüğü, IŞİD'in Horasan Vilayeti lider kadrosunun İstanbul'daki İsveç ve Hollanda başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşların ibadethanelerine saldırı talimatı verdiği iddiasıyla 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları olduğu ancak somut tehditlerin tespit edilemediği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Bu operasyon, İsveç'te Kuran'ın yakılmasına verilen tepkiler ve Türkiye'de terör saldırısı uyarıları sonrasında gerçekleşti.
5 Şubat 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde Filistinli iş insanı F.M. aracındayken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda F.M. ve koruması yaralanırken, direksiyondaki Filistinli A.K. hayatını kaybetti. Saldırıda susturucu kullanıldığı ve maskeli saldırganların kaçtığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
19 Ağustos 2024

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, sokak kedilerine kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle Murat Özdemir isimli şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Özdemir, 'ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçlarından hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, hayvanları ve güvercinleri boğdukları için ve onları etle besleyenlere kızdığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
7 Ağustos 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, iki kişi ormanlık alanda uzun namlulu ve otomatik silah ile el bombası gömerken yakalandı. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli davranışlar sergileyen iki kişiyi takibe alarak suçüstü yakaladı. Olay yerinde bir uzun namlulu silah, bir otomatik silah ve bir el bombası ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.S. ve S.O, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı.
7 Ekim 2024

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının ekranlarına 30 Ağustos’ta 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı gönderildi. Bu siber saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır’da gözaltına alınan M.K.Ş. ve A.D. isimli iki kişiden A.D. tutuklandı, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentkart firması yetkilileri ve polis ekiplerinin ortak çalışması sonucu aydınlatıldı.
3 Eylül 2024

İstanbul Ümraniye'deki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli şahıs, kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle öğretmenler Vedat Kömür ve Orhan Bozkurt'a saldırdı. Olay, cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada yayıldıktan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Durmaz, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
13 Haziran 2024

İzmir'de Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tutuklu ve hükümlüleri İzmir Eğitim Diş Hastanesi'ne getiren cezaevi nakil aracının altına uyuşturucu madde saklandığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Yapılan aramada, poşet içerisinde ve çoraba sarılı vaziyette 1216 uyuşturucu hap bulundu. Ö.K., ifadesinde cezaevinde hükümlü bir kişiyle telefon irtibatı kurduğunu ve uyuşturucu hapları koyması karşılığında 5 bin lira aldığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ö.K. tutuklandı.
9 Ağustos 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

2015 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 33 genci anmak için Ankara'da yürüyüş düzenleyen gençlik örgütleri, yürüyüş sırasında gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gençler Konur 2 Sokak'tan Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı'na yürürken gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler daha sonra serbest bırakıldı.
21 Temmuz 2024

İstanbul'da 24 yaşındaki E.S., Semih Çelik'in iki kadını öldürmesi olayını sosyal medyada öven paylaşımları nedeniyle tutuklandı. Semih Çelik, 4 Ekim'de iki kadını öldürdükten sonra intihar etmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, E.S.'nin paylaşımlarını inceleyerek suç ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamalarıyla adliyeye sevk etti. E.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
11 Ekim 2024

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

İstanbul Üsküdar'da, yasak yollarla midye avlayan bir kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Operasyon sırasında, 80 çuval kaçak midye ele geçirildi ve midyeler doğal yaşama kazandırılmak üzere denize geri bırakıldı. Şüpheli A.Ö.'ye, yasadışı avcılık nedeniyle 26 bin 242 lira para cezası kesildi.
5 Ekim 2024
İşaretlediklerim