Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Batı Akdeniz, İç Anadolu, Muğla, Denizli, Tokat ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda saatte 40-70 kilometre hızla esen rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, iki il için 'turuncu', 16 il için ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman ve diğer bazı illerde etkili olması öngörülüyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği ve hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
7 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 23 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Uyarıda, bu illerde kuvvetli yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları açıklandı: yeşil kod herhangi bir uyarı gerektirmeyen durumları, sarı kod potansiyel tehlikeli hava durumlarını, turuncu kod tehlikeli hava durumlarını ve kırmızı kod ise çok tehlikeli hava durumlarını ifade ediyor.
22 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 28 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan bölgeler arasında Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin büyük bir kısmı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri ve diğer bazı iller yer alıyor. Ayrıca, rüzgarın Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Sıcaklık değişiklikleri de farklı bölgelerde değişiklik gösterecek.
18 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle iki il için turuncu, 23 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı illerde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.
29 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dört il için sarı, yedi il için turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
11 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı uyarılarak dikkatli olmaları istendi.
17 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerini kapsayan 13 il için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.
21 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı ve Balıkesir ile Bursa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yapıldı. Bu uyarılar sarı kod ile ifade edilerek halkın dikkatli olması istendi.
11 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına, kuvvetli yağış ve kar beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 64 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlike anlamına gelirken, turuncu kod daha ciddi tehlike seviyesini ifade ediyor. Vatandaşlar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023
İşaretlediklerim