Fenerbahçe, Faslı forvet Youssef En-Nesyri'nin transferi için Sevilla FC ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. En-Nesyri, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecek. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol ve iki asistle oynayan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
24 Temmuz 2024

Nijerya'nın Yobe eyaletinde difteri salgını nedeniyle 117 çocuk yaşamını yitirdi. Aralık 2022'den bu yana ülkede 7 binden fazla difteri vakası tespit edildi ve 450'den fazla kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, Nijerya'da artan difteri vakaları nedeniyle ülkede ikinci salgın dalgasının yaşandığını doğruladı. Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı Direktörü Faisal Shuaib, aşılama oranının düşük olmasının salgının yayılmasından sorumlu olduğunu belirtti.
10 Ekim 2023

Libya'nın doğusundaki Derne şehrinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısının 5 bin 300'e çıktığı, binlerce kişinin de kayıp olduğu bildirildi. 10 Eylül'de 'Daniel' fırtınası sonucu oluşan sel, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde büyük hasara yol açtı. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle üç günlük yas ilan etti ve Libya Başkanlık Konseyi, zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.
12 Eylül 2023

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Nijerya'da 2022 yılında yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen seller, ülke ekonomisine 7 milyar dolar zarar verdi. Nijerya Devlet Başkanı Yardımcısı'nın Özel Danışmanı İbrahim Hassan, bu durumun iklim değişikliğinin ülkede en kötü etkisi olduğunu belirtti. Ayrıca, bu felaketlerin Nijerya'nın ekonomisini ciddi şekilde etkilediğini ve iklim değişikliğinin bugün insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sorun olduğunu ifade etti. Nijerya hükümeti, bu sellerde 600'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
10 Ağustos 2023

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, ülkede yaşanan sel nedeniyle 64 kişinin daha cesedine ulaşıldığını duyurdu. Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran 'Daniel Fırtınası' Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Libya'da sel nedeniyle dört binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 bin 500'den fazla kişinin halen kayıp olduğunu açıklamıştı.
30 Eylül 2023

Nijerya'nın Delta eyaletinde akaryakıt taşıyan bir tanker patladı ve en az 20 kişi hayatını kaybetti. Patlama sonucunda çok sayıda kişi yaralandı ve bazı evler hasar gördü. Yetkililer, yaralıların tedavi altına alındığını ve ölü sayısının artabileceğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
2 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'da Daniel Kasırgası sonrası su kirliliğine bağlı hastalıkların artmasından endişe duyduğunu açıkladı. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, selin yaşandığı Libya'nın Derne kentinde 11 bin 300 kişinin öldüğünü, 10 binden fazla kişinin kayıp olduğunu belirtti. BM Libya Destek Misyonu, ülkede su kirliliği konusunda özellikle endişe duyduklarını ve hastalıkların yerleşmesini önlemek için dokuz BM kuruluşunun çalıştığını ifade etti. Libya Hastalıklarla Mücadele Merkezi Başkanı Haider al-Saeih, en az 150 kişinin kirli su içtikten sonra ishal olduğunu belirtti.
18 Eylül 2023

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'a, önceki dönemlerde alacaklarını talep eden futbolcuların açtığı davalar nedeniyle üç dönem transfer yasağı cezası verdi. Kulübün basın sözcüsü Yunus Derebağ, bu durumun abartılacak bir olay olmadığını ve en kısa sürede gerekli ödemeleri yaparak transfer yasağını kaldıracaklarını belirtti.
6 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Libya Başkanlık Konseyi, ülkenin doğusunda ve Orta Akdeniz'de etkili olan Daniel fırtınası sonucu meydana gelen sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulundu. Fırtına, Derna kentinde iki barajın yıkılmasına ve bölgenin sular altında kalmasına neden oldu. Yetkililer, bu nedenle iki bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini ve yedi bin kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Başkanlık Konseyi, komşu ülkelere ve uluslararası kurumlara su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarını destekleme çağrısı yaptı.
12 Eylül 2023

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da bu yıl kolera salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 94'e çıktı. Ülkenin 23 eyaletinde son bir ayda 201 yeni kolera vakası kaydedildi. Ocak ayından bu yana ülkede toplamda 2 bin 860 kolera vakası görüldü. Nijerya'da temiz su yetersizliği ve etkin tıbbi müdahale yapılamaması hastalık ve ölüm riskini artırıyor.
25 Eylül 2023

Libya'yı vuran Daniel kasırgası ve sonrasında yaşanan seller, Derne'deki iki barajın yıkılması sonucu en az 3 bin 930 kişinin ölümüne neden oldu. Ancak ölü sayısı hakkında çelişkili açıklamalar bulunuyor. Sel felaketi sonrası ülkede kolera gibi salgın hastalıkların yayılmasından endişe ediliyor. Uluslararası yardım kuruluşları, özellikle Derne kentinde durumu 'felaket' olarak nitelendirerek koleranın yayılabileceği uyarısında bulundu.
16 Eylül 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonucu etkilenen illerin futbol takımları, liglerden çekilmeye başladı. Malatyaspor'un ardından Gaziantep FK ve Adanaspor da ligden çekilme kararı aldı. Gaziantep FK, futbolcularını kiralık olarak diğer kulüplere göndermeyi planlıyor.
11 Şubat 2023

Nijerya'nın Niger Delta bölgesindeki Rivers eyaletinde bir kaçak petrol rafinerisinde patlama meydana geldi ve 37 kişi hayatını kaybetti. Patlamada çok sayıda kişi de yaralandı. Nijerya'da yüzlerce yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor. Ülke, dünyanın en fazla petrol rezervine sahip 8. ülkesi ve petrol ihracatı bakımından 6. sırada bulunuyor.
4 Ekim 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Türk askerinin Libya'da bulunma süresini 24 ay daha uzatılmasına yönelik tezkereyi kabul etti. Bu karar, Türkiye'nin Libya'daki askeri varlığının devam edeceğini gösteriyor. Ayrıntılar henüz paylaşılmamış olup ilerleyen zamanlarda verileceği belirtilmiş.
30 Kasım 2023

Fenerbahçeli futbolcu Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor ile oynanan maç sırasında sahaya inen saldırgan taraftarlara karşılık vermek zorunda kaldığını belirtti. Maç boyunca tribünlerden atılan cisimler nedeniyle birçok Fenerbahçeli oyuncu yaralandı. Maç sonunda sahaya inen taraftarlar, Fenerbahçeli futbolculara saldırdı ve güvenlik güçleri duruma müdahale etmekte yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
25 Mart 2024

A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta Galler ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için aday kadrosu açıklandı. Kadroda yer alan oyuncular, 2 Eylül’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde toplanacak ve ilk antrenmanlarını aynı gün yapacak. Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroda, Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler gibi isimler bulunuyor.
30 Ağustos 2024

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Libya'nın Derne kentinde yaşanan sel felaketinde 11 bin 300 kişinin öldüğünü, 10 binden fazla kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Libya'nın doğusunu vuran selin en çok etkilediği kent olan Derne'deki durumun 'içler acısı' olduğu belirtildi. Libya Kızılayı yetkilisi, ölü sayısının 10 bini aştığını ve arama kurtarmalar devam ettikçe bu sayının artacağını öngördü.
17 Eylül 2023
İşaretlediklerim