İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un ulaşım yatırımları için ihtiyaç duyulan dış kredinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından onaylandığını açıkladı. İmamoğlu, bu kredinin M7 Mahmutbey-Esenyurt Metrosu, M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu ve T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı projelerinde kullanılacağını belirtti. İmamoğlu, daha önce İBB'nin kredi başvurusunun onaylanmasını bekliyordu ancak bu konuda bir dönüş olmamıştı.
18 Ağustos 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları AŞ tarafından bazı vapur seferleri iptal edildi ve bazı hatlarda gecikmeler meydana geldi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Beşiktaş-Adalar, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüp ve Üsküdar-Haliç hatlarında bazı iskelelere uğramama kararı alındı. Ayrıca, Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden gerçekleştirilecek.
3 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından toplu ulaşıma yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre tam bilet 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,32 TL'ye yükseldi. Metrobüs ücreti 14,69 TL'den 22,25 TL'ye, aylık abonman ücreti ise 777 TL'den 1177 TL'ye çıktı.
8 Ağustos 2023

İstanbul'da bulunan Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, hava muhalefeti sebebiyle TF1 hattında seferlerin yapılamadığı bilgisi paylaşıldı.
3 Aralık 2023

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

Metro İstanbul, sosyal medya üzerinden yayılan ve Metro İstanbul ile İstanbulKart iş birliği iddia edilen bir kampanyanın dolandırıcılık amaçlı olduğunu duyurdu. Şirket, bu tür duyurulara itibar edilmemesi gerektiğini ve hukuki süreç başlattığını belirtti. Metro İstanbul, resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi dışındaki duyuruların güvenilir olmadığını vurguladı.
15 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Buna karşılık hukukçu Kerem Altıparmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanının geniş yetkileri olduğunu ve kararnameyle cumhurbaşkanı yardımcısının güçlendirilebileceğini, bu durumun anayasaya aykırı olmadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına geldiği ve kazanılması durumunda iki belediye başkanının geniş yetkilerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığına atanabileceğini belirttiği sözleri sosyal medyada tartışma yarattı. CHP, Millet İttifakı'nın oluşturduğu 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası' metninin tüm maddelerinin eksiksiz uygulanacağını duyurdu. Metnin 12. maddesi, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarının cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağını belirtiyor.
12 Mart 2023

Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekilmesi, hem CHP hem de DEM Parti için bir rahatlama sağladı. DEM Parti'nin İstanbul adayı olarak Meral Danış Beştaş ve Celal Fırat'ın isimleri öne çıkıyor. Başak Demirtaş'ın adaylığı öncelikle AKP yanlısı medya ve sosyal medya trol hesapları tarafından gündeme getirildi ve bu durum, AKP tarafından Kürt seçmenlerden oy kazanma umuduyla olumlu karşılandı. Ayrıca, bu adaylık meselesi üzerinden AKP'nin geçmişteki Kürt politikaları ve Selahattin Demirtaş'a yönelik tutumu eleştirilerek siyasi bir propaganda yürütüldü.
8 Şubat 2024

Metro İstanbul, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini ve iptal edilen duraklar arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle ulaşım sağlandığını duyurdu. Ayrıca, Galatasaray-Adana Demirspor maçı sebebiyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında ek seferlerin yapılacağı bildirildi. Bu ek seferler, maç günü 18.00-19.45 saatleri arasında 7.5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilecek.
8 Aralık 2023

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, yerel seçimlerde tüm büyükşehirleri almayı hedeflediklerini belirtti ve 'Kadim şehrimiz Konya'yı da alacağız' dedi. Ayrıca, kur korumalı mevduat (KKM) nedeniyle Hazine'nin ve Merkez Bankası'nın zararına dikkat çekti. Öztrak, enflasyonun sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti ve parti yöneticilerinin duygusal kopuşlara kapılma lüksü olmadığını belirtti.
21 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ve yönetimine yönelik iktidar tarafından yapılan eleştirilere 23 maddelik bir liste ile cevap verdi. İmamoğlu, İstanbul'da sosyal yardımların arttığını, yeni projelerin hayata geçirildiğini, metro inşaatlarının devam ettiğini ve istihdam ofisi aracılığıyla 100 bin kişiye iş bulunduğunu belirtti. Ayrıca, eğitim ve sağlık alanında yapılan yardımlar, altyapı yatırımları ve çevre projeleri gibi konularda da iddialı açıklamalarda bulundu.
5 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha aday olabileceğini belirtiyor ve bu süreçte 'uyumlu çalışma' hedefiyle partisinden taleplerde bulunacak. İmamoğlu, seçim sürecini 'Erdoğan karşıtlığı' üzerinden kurmayı düşünmüyor, yerel seçimlerde 'yerelden genele' stratejisi ve CHP'deki 'değişim' çalışmalarını ele alıyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun belediye meclisinde çoğunluğu alma ve daha fazla kritik ilçeyi kazanma hedefi için CHP'nin yönetiminden taleplerinin olabileceği belirtiliyor.
17 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos ile evinde oynayacağı maç nedeniyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, bazı metro hatlarının sefer saatlerini gece 01.00'e kadar uzattı. Uzatılan hatlar arasında M1A, M1B, M2, M4, M5, M6, M7 ve M8 bulunmaktadır. Bu düzenleme, maça gidecek taraftarların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yapılmıştır.
16 Nisan 2024

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ettiğini duyurdu. İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bakanlarla İstanbul'u ilgilendiren konularda bilgi paylaşımı yaptıklarını belirtti.
17 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in itirazı sonrası krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterileceği formülle aşıldı. İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen mesajlar yayınladılar.
6 Mart 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında teknik bir arıza yaşandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, arıza nedeniyle seferlerin Taksim-Hacıosman istasyonları arasında yapıldığı belirtildi.
26 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın pistinin onarılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri çalışma başlattı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, hafriyat atıklarının temizlendiğini Twitter üzerinden duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmaların engellenmesine karşı çıkarak havalimanının onarımını paylaştı ve meydan okudu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise onarım çalışmalarının bakanlık tarafından yürütüldüğünü belirterek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
8 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023
İşaretlediklerim