Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 8 yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Görüşme, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve saat 16.00'da başladı. İki lider, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısa bir sohbetin ardından bu görüşmeyi planlamıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs kutlamaları ve anayasa değişikliği gibi konuların ele alınması bekleniyor.
2 Mayıs 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini, ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Saadet Partisi ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesinin bir eksiklik olacağını dile getirdi.
8 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs Perşembe günü bir araya gelecekler. Bu görüşme, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Beştepe'de gerçekleşecek. Toplantının gündemi hakkında detaylı bilgi verilmemiş olmasına rağmen, Türkiye'nin iç siyasetindeki önemli konuların ele alınması bekleniyor.
29 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek yıl kasım ayına kadar erken seçim yapılması çağrısında bulundu. Özel, mevcut hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirerek, halkın yoksulluk, işsizlik ve mutsuzluk içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı alması durumunda bir kez daha aday olabileceğini, aksi takdirde bir daha aday olamayacağını vurguladı. Özel, CHP'nin iktidara hazır olduğunu ve halkın desteğini aldığını ifade etti.
7 Eylül 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile TBMM'deki makamlarında bir araya gelecek. Görüşme bugün saat 12:00'de gerçekleşecek ve sonrasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti, HDP'nin başka programları nedeniyle geçen hafta ertelenmişti.
20 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Bu ziyaret, Özel'in 2 Mayıs'ta AKP genel merkezine yaptığı ziyaretin iade-i ziyareti olarak gerçekleşti. Erdoğan, en son başbakanlığı döneminde CHP genel merkezini ziyaret etmişti.
11 Haziran 2024

CHP'nin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut Genel Başkan Özgür Özel'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan müzakereler konusunda eleştirdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sosyoekonomik sorunları dile getirerek, bu koşullar altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile müzakere yerine mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Özel'in Erdoğan ile yakın zamanda gerçekleştirdiği ve gelecek hafta devam etmesi beklenen görüşmeler, Kılıçdaroğlu'nun tepkisini çekti.
24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Tunç Soyer'i göstermeme kararının ardından, Soyer ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir araya geldi. Soyer, Özel'in 'gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma' teklifini reddettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Görüşmede İzmir ve yerel seçimlerle ilgili endişelerini, görüş ve önerilerini Özel'e ilettiğini belirtti.
10 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sekiz yıl aradan sonra AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. İki lider, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısa bir sohbetin ardından bu görüşmeyi planlamıştı. Görüşmede, emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler gibi iç politika konularının yanı sıra dış politika ve anayasa değişikliği gibi konuların da ele alınması bekleniyordu.
2 Mayıs 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de belediye başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, hükümetin emeklinin sorunlarını çözemediğini belirtti. Özel, 11 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmede asgari ücretin enflasyon oranında güncellenmesi ve emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması konularını gündeme getireceğini söyledi. Ayrıca, küçük esnaf ve KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
8 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel, yumuşama mesajları vererek kararlı ve ısrarlı olduklarını belirtiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan CHP ziyaretlerinde artık kabalık yerine simit ve börek ikramı yapılıyor. Toplumda kutuplaşmadan beslenenler bu yeni durumdan rahatsızken, diyalog ve müzakereyi destekleyenler olumlu karşılıyor. Ahmet Hakan, toplumsal kutuplaşmanın azalmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor.
5 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu ziyaret, Türk siyasetinde 'yumuşama' ve 'normalleşme' kavramlarıyla gündeme oturdu. Hüseyin Likoğlu, muhalefetin son 10 yıldır Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulu olduğunu ve bu ziyaretin derin anlamlar taşıdığını belirtiyor. Likoğlu, siyasette düşmanlık yerine rekabet ve hizmet yarışının olması gerektiğini vurguluyor.
12 Haziran 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret edecek. Görüşme, yarın saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek. Görüşmede bazı kanun maddelerinde yapılması gereken değişiklikler ve genel bir politik durum değerlendirmesi yapılacak.
3 Temmuz 2024

1 Mayıs'ta İstanbul'da CHP lideri Özgür Özel ve partililer, Saraçhane'de toplanacak. Polis müdahalesi, gözyaşartıcı gaz ve fiziksel şiddet ihtimali bulunuyor. Özel, bu olaylardan etkilenmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirecek. Bu durum, Türkiye'deki siyasi diyalog ve normalleşme çabaları açısından önemli bir gösterge olacak.
1 Mayıs 2024
İşaretlediklerim