Financial Times (FT), 2023 yılının en etkili 25 kadınını belirlediği listeyi yayınladı. Listede çeşitli alanlarda başarılar elde etmiş kadınlar yer alıyor ve bu kadınlar hakkında yazılar da yine etkili kadınlar tarafından kaleme alındı. Listede sanat, ekonomi, teknoloji, spor, siyaset ve bilim alanlarında önemli başarılara imza atmış isimler bulunuyor. Öne çıkan isimler arasında Margot Robbie, Beyonce, Barbara Kingsolver, Alia Bhatt, Mira Murati ve Katalin Karikó gibi çeşitli sektörlerden kadınlar var.
4 Aralık 2023

YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki, çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile istifa ettiğini duyurdu. Wojcicki, aile, sağlık ve kişisel projelere odaklanacağını ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'te danışmanlık yapmayı planladığını belirtti. 2014 yılından bu yana YouTube'un CEO'luk görevini yürüten Wojcicki'nin yerine, şirkette Shorts ve Music projelerine odaklanan yardımcısı Neal Mohan geçecek.
17 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre üç bakan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu'nun yerine Muhammet Bilal Macit, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin yerine Musa Heybet, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Ayrıca, TÜBİTAK ve iki ildeki kültür ve turizm müdürlüklerine de yeni atamalar gerçekleştirildi.
14 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışişleri bakan yardımcılığına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran'ı atadı. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Burhanettin Duran, daha önce Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar (SETA) Genel Koordinatörü olarak görev yapıyordu.
17 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre altı üniversiteye yeni rektörler atandı. Atama yapılan üniversiteler arasında Doğuş Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi bulunuyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı ve yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı.
21 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, ODTÜ ve İTÜ dahil 13 üniversiteye yeni rektörler atandı. Atanan rektörler arasında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Prof. Dr. Adnan Sözen, Ankara Üniversitesi'ne Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil bulunuyor. Bu atamalar, Türkiye'deki üniversitelerin yönetiminde önemli değişiklikler getiriyor.
16 Ağustos 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerine katılacak adayları açıkladı. Listede, dün adaylıktan çekildiğini duyuran Servet Yardımcı da yer aldı. TFF, diğer adaylık başvurularını TFF Statüsü'nün 38/1. maddesinde belirtilen koşulları taşımadıkları gerekçesiyle kabul etmedi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Mehmet Büyükekşi'ye adaylık için imza vermediği belirtildi.
12 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11 üniversiteye yeni rektör ataması yaptı. Atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı ve çeşitli üniversitelerde görev yapacak rektörler belirlendi. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu atandı.
26 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanının Ferhat Gündoğdu olduğunu açıkladı. Bu atama, Türk futbolunda hakem yönetimi ve organizasyonunda önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Yeni başkanın atanması, hakemlerin performansı ve futbol maçlarının yönetimi üzerinde etkili olabilir.
23 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla birçok kuruma yeni atamalar gerçekleştirdi. Bu atamalar arasında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığına Hasan Kaymak'ın getirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne Birol Güven'in atanması gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır. Ayrıca, TCDD Genel Müdürlüğü'ne Veysi Kurt, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılığına Hursit Yıldırım gibi diğer önemli atamalar da yapıldı.
23 Şubat 2024

2019-2024 yılları arasında Türkiye'de Merkez Bankası başkanlığına 5 farklı kişi atandı. Bu değişiklikler, başkanların 'faiz artırımı' gibi politikaları nedeniyle görevden alınmaları sonucu gerçekleşti. Her ne kadar bu atamalar yasaya göre 5 yıllık dönemler için yapılsa da, başkanların görev süreleri ortalama 8 ay ile 1.5 yıl arasında değişti. Küresel finans kurumları, Türkiye'deki bu durum ve potansiyel politika değişiklikleri konusunda endişeli ve bekleyiş içindeler.
5 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı bakanlıklara ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararlarını Resmi Gazete'de yayınladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve diğer bazı bakanlıklarda görevden almalar ve yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Türkiye Kanada Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atandı ve yüzlerce vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değiştirildi.
3 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir dizi büyükelçi ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. AKP'nin eski genel başkan yardımcılarından ve mevcut Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı. Ayrıca, Tunus, Kuzey Makedonya, Slovak Cumhuriyeti, Portekiz, İslam İşbirliği Teşkilatı, Cibuti, Suudi Arabistan, Dominik Cumhuriyeti, Somali, Çad ve Gambiya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı.
16 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van, Batman, Kayseri ve Mersin il emniyet müdürlerinin değişikliğine karar verildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi. Ayrıca, Kayseri, Van ve Batman il emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı.
2 Mart 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valileri değişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan karara göre, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Valisi Ömer Toraman ve Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu olarak atandı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi.
10 Temmuz 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ederken, Fahrettin Koca da görevinden ayrıldı. Murat Kurum daha önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapmıştı. Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, genel cerrahi uzmanıdır.
2 Temmuz 2024

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Turkcell Yönetim Kuruluna üye olarak atandı. Turkcell'den yapılan açıklamada, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın görevine devam edeceği ve yeni üyeler arasında İnci'nin yanı sıra Arda Ermut ve Prof. Dr. İdris Sarısoy'un da bulunduğu belirtildi. Ayrıca, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İnci'nin bu görevden aylık 150 bin lira ücret alacağını ifade etti.
3 Mayıs 2024

Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Yardımcı, adaylıktan çekilme sebebi olarak kendisine yönelik iftiralar ve kirli operasyonları gösterdi. TFF başkanlığı için yeterli desteğe sahip olduğunu belirten Yardımcı, UEFA'daki görevlerinden de çekildiğini açıkladı. TFF'de seçimler 18 Temmuz'da yapılacak.
11 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden aday olmak için çalışmalara başladı. Büyükekşi, yeni yönetim kurulu için birden fazla isimle görüşmeler yaparken, bazı Süper Lig kulüplerinden imza ve oy talep etti. TFF yönetimi, kulüplerin değişim taleplerine rağmen olağan süreç olan 18 Temmuz'u işaret etmişti. Büyükekşi'nin adaylık süreci, TFF yönetimine yönelik eleştirilerin ve değişim taleplerinin gölgesinde ilerliyor.
4 Temmuz 2024
İşaretlediklerim