CHP'li Köksal, Afyon'da düzenlenen bir mitingde, seçilirse Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını DEM Parti hariç her siyasi partiye açık tutacağını belirtti. Bu açıklama, yanında bulunan CHP lideri Özgür Özel tarafından ilk başta yanlış anlaşıldı ve daha sonra Köksal'ın dil sürçmesi olarak nitelendirilmeye çalışıldı. Ancak Köksal, yaptığı açıklamada bu ifadenin bilinçli olarak seçildiğini ve DEM Partililerle belediyeyi yönetmeyeceğini vurguladı. Bu durum, parti içindeki çekişmeleri ve siyasi stratejileri gözler önüne serdi.
8 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, müzakere yoluyla sonuç alamamaları durumunda mücadele edeceklerini vurguladı. Özel, CHP'nin toplumun tüm kesimlerini kucakladığını ve seçim döneminde vatandaşın gündeminde olan konuları önceliklendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, siyasi normalleşme ve ekonomik iyileştirmeler konusunda da konuştu. Özel, müzakere çabaları sonuçsuz kalırsa sokaklarda mücadele edeceklerini söyledi.
10 Mayıs 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sekiz yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Özel, görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğini ve olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimser olduğunu ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın yakın zamanda CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyarette bulunacağı belirtildi.
2 Mayıs 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki mağlubiyetinin ardından başlayan değişim tartışmaları devam ediyor. CHP Grup Başkan Vekili Burcu Köksal, partideki değişimin Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde gerçekleşeceğini ifade etti. Köksal, partide gençleşme ve kadınların daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuların hem kendisinin hem de genel başkanın öncelikleri arasında olduğunu belirtti.
22 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, genellikle iddialı konuşmalar yapmaktan kaçındığını belirtmesine rağmen, yaklaşan seçimlerin birinci turda sonuçlanacağını iddia etti. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen, çoklu aday senaryosunda ikinci tur ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için baskılar varken, Kaftancıoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, seçimin ilk turda biteceğine olan inancını 'kesin bilgi' olarak nitelendirdi.
28 Mart 2023

CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanması durumunda gazeteciliği bırakacağını açıklayan Barış Yarkadaş, Özel'in kazanmasının ardından aktif gazetecilik kariyerine son verdiğini duyurdu. Yarkadaş, TV100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmaya devam edebileceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Yarkadaş'tan kararını yeniden değerlendirmesini istedi ve bu konuda kendisiyle iletişime geçeceğini ifade etti.
7 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Yeni seçilen CHP üst yönetimi, Kasım ayında yerel seçimlerde adayların önseçimle belirleneceği vaadinde bulunmuştu. Ancak, bu söz kısa sürede unutuldu ve İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki genel başkanın isteğiyle, önseçim yapılmadan belirlendi. İlçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi de büyükşehir başkan adaylarına bırakıldı. Ayrıca, belediye meclisi üyelikleri için yapılan önseçimde, üyelerin sadece yarısını belirleme hakkı verildi, bu da katılımcı demokrasi anlayışına ters düştü.
18 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında, genel seçimler nedeniyle ertelenen kurultay sürecinin başlatılmasına karar verildi. Yaklaşık beş saat süren toplantıda, kurultay takvimine ilişkin yeni Merkez Yönetim Kurulu'na tam yetki verildiği bildirildi. Parti, seçim sonuçlarını ve seçmenin mesajını detaylı bir şekilde analiz edeceğini ve öz eleştirileri dikkate alarak gereken adımları atacağını açıkladı.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, seçimlere beş ay kaldığını ve bu süre zarfında durmaksızın çalışılması gerektiğini ifade etti. AKP içinde seçimlerin öne alınmasına sıcak bakıldığı ve 'erken seçim' yerine 'seçimlerin öne çekilmesi' ifadesinin kullanıldığı belirtiliyor. Parti içinde 30 Nisan ve 14 Mayıs gibi tarihlerin seçim için mümkün olduğu konuşulmakta ve Erdoğan, mevsim şartlarına göre seçim tarihinin güncellenebileceğini söylemişti.
7 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı adayı Özgür Çelik, partinin güçlenmesi durumunda işçinin de güçleneceğini belirtti. Çelik, İstanbul'da çocuklar için eşit eğitim imkanları sağlamayı hedeflediğini ve sosyal demokrasinin ilkelerine bağlı kalarak siyaset ve strateji belirleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki yoksulluk, kadın, çocuk ve gençlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sundu. Çelik, partinin örgüt yapısının dünyadaki değişimlere ayak uydurabilmesi gerektiğini vurguladı.
7 Ekim 2023

CHP, anayasa değişikliği tartışmaları ve 'tek adam' yönetim sisteminden parlamenter sisteme geçiş hedefi arasında, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu yoksulluk, yolsuzluk ve yozluk gibi temel sorunlara çözüm üretmeye çalışıyor. Parti, demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun hareket etme ve hesap verilebilirlik konularında seçmen desteğiyle baskıyı artırmayı hedefliyor. Ayrıca, eğitimde ve sağlıkta yaşanan sorunlar ile çocuk işçiliğinin artışı gibi toplumsal meseleler de gündemde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat taslağı ise dini temaların öne çıkarılması planlarıyla eleştiriliyor.
29 Nisan 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

CHP lideri Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son seçim zaferlerinin ardından rakiplerine karşı açık kapı politikası uygulamayı tercih ediyorlar. Bu stratejiyi 'müzakere ve mücadele aynı anda' olarak özetliyorlar. Ancak, CHP'nin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, dikta rejimleriyle el sıkışılmaması gerektiğini belirtti. Özel, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirisine yanıt vererek, müzakereye devam edeceğini ve aynı zamanda mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti.
18 Mayıs 2024

Hatay'da yapılan yerel seçimlerde AKP adayının 3 bin 361 oy farkıyla kazanmasının ardından, CHP'nin usulsüzlük iddialarıyla yaptığı itirazlar YSK tarafından reddedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin itirazlarının sonuç vermeyeceğini belirtti. Ancak CHP, seçimlerde tam kanunsuzluk olduğunu iddia ederek, YSK'ya yeni bir başvuru yapmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ölmüş seçmenlerin oy kullanması ve geçersiz oyların gerekçelerinin yazılmaması gibi konuları gerekçe göstererek, Hatay seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini savunuyor.
9 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

Gezici Araştırma şirketinin 1-2 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiği ankete göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda yüzde 53,4 oy oranıyla kazanıyor. Ankette Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 43,2 olarak belirlenmiş. İkinci tur senaryosunda ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,2, Erdoğan ise yüzde 44,8 oy alıyor. Katılımcıların yarısından fazlası Kılıçdaroğlu'nun seçileceğine inanırken, ankette bazı kritik bilgilerin açıklanmadığı editör notu ile belirtilmiş.
12 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine değindi ve 'Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır' ifadesini kullandı. Depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar vereceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir yetkisi olmadığını ifade etti.
1 Mart 2023
İşaretlediklerim