Galatasaray Spor Kulübü, Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi ile yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzaladı. İlk açıklamada, sözleşme bedellerinin artış oranının TÜİK ve ENAG'ın enflasyon verileri kullanılarak hesaplanacağı belirtilmişti. Bu durum, kulübün TÜİK verilerine güvenmediği şeklinde yorumlandı ve sosyal medyada tartışma konusu oldu. Galatasaray yönetimi, gelen yorumlar üzerine KAP'a yaptığı düzeltme ile bu ifadeyi kaldırdı ve artış oranının nasıl hesaplanacağı belirsizliğini korudu.
3 Temmuz 2023

AKP'ye yakınlığıyla bilinen 'Büyük Türkiye' adlı Youtube kanalı, Millet İttifakı aleyhine içerikler yayınlamak için Facebook'ta reklam veriyor. Kanalın Facebook sayfası adına yapılan toplam reklam harcaması 500 bin TL'yi aşarken, bu harcamanın yarısı son yedi günde gerçekleşti. Reklamlar, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve PKK yöneticilerini ilişkilendiren manipülatif videolar içeriyor. En yüksek harcama yapılan reklam ise HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç'un bir videosu için yapıldı.
4 Mayıs 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kızılcık Şerbeti dizisindeki başörtülü kadınlara İsrail menşeili ürün reklamlarının yapılması, FOX'un Ana Haber Bülteni'nde yayıncılık ilkesi ihlali, Tele 1'in iki programında yasa ihlalleri ve diğer bazı kanallara yönelik usulsüzlükler nedeniyle çeşitli idari para cezaları verdi. RTÜK, vatandaşlardan gelen şikayetler ve uzman tespitleri üzerine harekete geçtiğini belirtti.
21 Şubat 2024

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle olan sponsorluk anlaşmalarını iptal etmek için hukuki girişimlere başladığını duyurdu. Dilan Polat, Fenerbahçe Kadın Voleybol takımının 'tayt arkası sponsoru', Engin Polat ise Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın 'forma sponsoru' idi. Polat çifti, son zamanlarda sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama ile vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
3 Kasım 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Televizyon sunucusu Müge Anlı, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan, kendisine AKP'den milletvekili adaylığı teklifi geldiği iddialarını programında yalanladı. Anlı, siyasetle ilgilenmediğini ve böyle bir teklif almadığını belirtti. Ayrıca, Twitter üzerinden yapılan spekülasyonlara da tepki göstererek, bu tür asılsız haberlerle gündeme gelmek istemediğini ifade etti.
20 Mart 2023

Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 418 milyar dolarlık bir reklam filmi hazırladığını ve bu filmin bazı televizyon kanalları tarafından yayınlanmayı reddedildiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'hırsızlığa kalkan oluşturacak bir yasak' olarak nitelendirdi ve sansür uygulayan kanallar arasında Demirören grubuna ait kanalların olduğunu belirtti. CHP lideri, 'beşli çete' olarak adlandırdığı ve iktidara yakın olduğunu iddia ettiği şirketlerden 418 milyar doları halk için kullanacağını ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
7 Nisan 2023

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, spor yorumcularına tehdit ettiği ve Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna müdahale ettiği iddialarını yalanladı. Spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın beIN Sports'a baskı yaptığını ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğunu iddia etmişlerdi. Orta, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu, görüntülerin MHK'nın kullanım yetkisinde olduğunu ve yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.
18 Mart 2023

TV100 kanalı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu program sırasında art arda yayınlanan SADAT reklamları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Kanal yönetimi, yaşananların reklam departmanının siyaset bilgisizliğinden kaynaklandığını belirterek durumu bir hata olarak nitelendirdi ve özür diledi. Ayrıca, kanalın sahibi Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi de gündeme geldi.
15 Ocak 2023

Meta, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ile ilgili Instagram’da yayınladığı taziye mesajını sildi. Bu olay, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram’a erişimi engellemesinin ardından geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın kapatılma gerekçesi olarak 'katalog suçlar çerçevesine uyulmaması'nı göstermişti. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, durumu 'yeni skandal' olarak nitelendirdi.
6 Ağustos 2024

Antalya'nın Serik ilçesinde tatil yapan dünyaca ünlü futbolcular ve bazı ünlülerin oynadığı futbol maçının kadrosu sosyal medyada paylaşıldı. Kadroda Kyle Walker, Antonio Rüdiger, Granit Xhaka, Hakan Çalhanoğlu, Uğurcan Çakır, İsmet Taşdemir, Serdar Özkan, Ali Şafak Öztürk, Nalet Bebe ve Ümit Erdim gibi isimler yer aldı. Bu durum sosyal medya kullanıcıları tarafından garipsendi ve çeşitli yorumlar alındı.
28 Haziran 2023

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Instagram hesabından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili bir video paylaşıldığını ve bu paylaşımın kendi kontrolü dışında gerçekleştiğini belirtti. Paylaşılan videoda, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 3-0 yendiği maçtan görüntüler ve Terim'in bir yorumu yer alıyordu. Terim, paylaşımın ardından hesabına yönelik bir müdahale olduğunu ve bu durumun kendisi tarafından yapılmadığını ifade etti.
6 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği paylaşımında kendisini alıntılamasına tepki gösterdi. İmamoğlu, bu tür manevraların enteresan olduğunu ve gerekli cevabı verdiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin SGK borçları hakkında da açıklamalarda bulunarak, borçların yapılandırıldığını ve ödemelerin düzenli olarak yapıldığını ifade etti.
3 Ağustos 2024

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TV 100'de katıldığı program sırasında yayımlanan SADAT reklamını 'vahim' olarak nitelendirdi ve RTÜK'ü inceleme yapmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 kanalı reklamın yayınlanmasını 'siyaset bilgisizliği' sonucu bir hata olarak açıkladı ve reklam genel müdürü ile yayın sorumlusunu işten çıkardı. Ayrıca, TV100'ün patronunun organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın dostu olduğu ortaya çıktı.
15 Ocak 2023

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla yargılanıyor. Erzan, Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırmakla suçlanıyor. Mahkemede, Fatih Terim’in kendisine elden verdiği 700 bin doları faiziyle iade ettiğini belirtti. Duruşmada, Terim’in avukatı ve diğer müştekilerin avukatları da yer aldı.
20 Eylül 2024

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 kanalında Uğur Dündar'ın sunduğu 'Haftanın Panoraması' programında, program sırasında en az beş kez yayınlanan Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş. (SADAT) reklamlarına sert bir dille tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, daha önce SADAT'ı 'paramiliter kuruluş' olarak nitelendirmiş ve olası bir seçim güvenliği sorununda SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu. Programın sunucusu Uğur Dündar ise reklamın sadece bir kez yayınlandığını savunmuştu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda SADAT'a yönelik sert ifadeler kullandı.
15 Ocak 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV'ye, 'Derin Futbol' programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın küfürlü ifadeler kullanması sebebiyle reklam gelirinin yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. Programda, Japon şarkıcı Saori Yuki'nin 'Suki Yo' şarkısı Türkçe'de bir küfre benzediği için alay konusu olmuş ve Kütahyalı şarkının ismi yerine küfrü söylemişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, cezanın oybirliğiyle verildiğini Twitter üzerinden duyurdu. Kütahyalı daha önce de 'kusturmalı Boşnak saksosu' ifadesi nedeniyle Beyaz TV'den kovulmuş ancak geri dönmüştü.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim