Elon Musk, sosyal medya hesabından yapay zeka kullanarak ünlülerin yer aldığı bir moda defilesi videosu paylaştı. Videoda eski ABD Başkanı Barack Obama, gladyatör kostümü ve 'umut' yazılı tişört gibi çeşitli kıyafetlerle dikkat çekti. ABD Başkanı Joe Biden tekerlekli sandalyede, Vladimir Putin ise yerel ve renkli bir bez elbiseyle görüldü. Bill Gates'in taşıdığı ekranda ise 'Bilgisayarınızın yeniden başlatılması gerekiyor' yazısı yer aldı.
22 Temmuz 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet etti. Kacır, Musk'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda onu ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Bu davet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Musk ile yaptığı görüşmenin ardından geldi. Erdoğan, bu görüşmede Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmış ve SpaceX ile Türkiye'nin uzay programı kapsamında işbirliği imkanlarının olabileceğini belirtmişti.
28 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunurken, Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, Musk'a Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı ve Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay programı kapsamında SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtti.
18 Eylül 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski Twitter), Brezilya'daki erişim yasağını kısmen ihlal ettiğini ve bunun kasıtsız olduğunu bildirdi. Brezilya yüksek mahkemesi, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'ya yönelik darbe girişimi soruşturmasında X'ten bazı hesapların engellenmesini talep etmişti. X, bu talebi reddettiği için Brezilya'da erişim engeliyle karşılaştı. Şirket, yasağı deldiğini doğrulayarak erişim şeklini iyi hizmet için değiştirdiğini iddia etti ve Brezilya hükümetiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.
19 Eylül 2024

OpenAI, ChatGPT'nin geliştiricisi, Elon Musk'ın şirketi ele geçirmeye veya Tesla ile birleştirmeye çalıştığını öne sürdü. Musk, daha önce OpenAI ve CEO'su Sam Altman'a dava açarak, şirketin kuruluş misyonunu terk ettiğini ve Microsoft'un yan kuruluşu haline geldiğini iddia etmişti. OpenAI kurucuları, bir blog metniyle Musk'ın iddialarına yanıt vererek, Musk'ın şirketi ele geçirmeye çalıştığını ve bu tekliflerin misyona aykırı olduğunu belirtti. Musk, 2018'de OpenAI'den ayrılmıştı.
6 Mart 2024

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023

ABD'li otomobil üreticileri Ford ve General Motors'un Tesla'nın şarj sistemini benimsemesiyle ilgili haberlerin ardından Tesla hisseleri iki haftada yüzde 40'tan fazla artış gösterdi. Bu süreçte Tesla'nın piyasa değeri 200 milyar doların üzerinde arttı. Ancak hisselerdeki bu yükseliş serisi, sonrasında bir düşüşle sona erdi. Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın Twitter CEO'luğunu bırakması da hisselerdeki yükselişi tetikleyen faktörlerden biri olarak görülüyor.
15 Haziran 2023

Elon Musk, sahibi olduğu Twitter'ın verilerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Microsoft'u dava edeceğini açıkladı. Musk, Microsoft'un Twitter verilerini yasa dışı kullanarak eğitim aldığını iddia etti, ancak bu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı. Microsoft, Twitter'dan reklamlarını kaldıracağını ve 25 Nisan'dan itibaren kendi reklam platformunun Twitter'ı desteklemeyeceğini duyurmuştu. Microsoft, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.
22 Nisan 2023

Elon Musk, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, X (Twitter) platformunda beğeni ve retweet sayılarının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. Musk'a göre, bir gönderinin beğeni ve retweet sayılarının görünürlüğü işleri karmaşıklaştırıyor. Şu anda kullanıcılar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından beğenildiğini ve yeniden paylaşıldığını görebiliyorlar.
7 Mart 2024

Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'su olarak Linda Yaccarino'yu atadı. Analistler, bu atamanın Musk'ın Tesla'ya daha fazla zaman ayırmasına olanak tanıyacağını ve bu durumun Tesla yatırımcıları için olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor. Musk'ın Twitter'a olan yoğun ilgisi, Tesla hisselerinin performansını olumsuz etkiliyordu ve yatırımcılar arasında yönetim zafiyeti endişelerine yol açıyordu. Musk'ın Twitter'dan ayrılma ihtimalinin artması Tesla hisselerinin değer kazanmasına sebep olmuştu.
13 Mayıs 2023

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten Supercharger ekibini dağıtma kararı aldı. Bu kararla birlikte yaklaşık 500 kişi işten çıkarılacak, bunlar arasında Supercharger biriminin kıdemli yöneticisi Rebecca Tinucci ve Yeni Araçlar Programı Başkanı Daniel Ho da bulunuyor. İşten çıkarmaların maliyetleri azaltma amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Musk, bu kararın şirketin maliyet ve personel sayısını daha sıkı kontrol etme gerekliliğini vurguladığını ifade etti.
2 Mayıs 2024

Venezuela Mali İşler Genel Müdürlüğü, muhalif aday Maria Corina Machado'ya kamu etiğini, idari ahlakını ve hukukun üstünlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle 15 yıl siyasi yasak getirdi. Machado'nun eski muhalif lider Juan Guaido ile işbirliği yapması ve Venezuela'nın yurt dışında çalınan varlıkları ile ilgili yolsuzluklar nedeniyle ülkenin sağlık sistemine zarar verdiği iddia edildi. Machado, Twitter üzerinden yasak kararına tepki göstererek, ön seçimlerde güçlü bir şekilde oy kullanacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
1 Temmuz 2023

Elon Musk, 2022'de 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın değerini bir yılda 19 milyar dolara düşürdü. Musk, platformun adını X olarak değiştirdi ve bir dizi kutuplaştırıcı karar aldı. Bu kararlar sonrasında platformun reklam gelirleri %60 düştü ve nefret söylemi, ırkçılık ve tacizde artış yaşandı. Musk, Twitter'ı 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, Çin merkezli dev platform WeChat'i örnek alıyor.
31 Ekim 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından yaşanan belirsizlik ve yönetim değişiklikleri nedeniyle, büyük şirketler reklam vermeyi durdurdu. Kasım ayında Twitter'daki reklam harcamaları yıllık yüzde 55, aralıkta ise yüzde 71 oranında azaldı. Musk, gelir düşüşünü aktivist grupların reklam verenlere baskı yapmasına bağlasa da, şirketlerin endişeleri farklı. Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturan reklam satışlarındaki bu düşüş, platformun mali yapısını olumsuz etkiliyor.
25 Ocak 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketleri 2024 yılına zorluklarla başladı. Tesla'nın piyasa değeri son bir yılda 188 milyar dolar azalarak en büyük kaybı yaşadı. Bu durum, Çin'deki ve küresel pazardaki elektrikli araç talebinin yavaşlamasından kaynaklanıyor. Musk, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin pazardaki rekabeti artıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk'ın satın aldığı X şirketi de reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşayarak değer kaybetti.
24 Şubat 2024

Birleşmiş Milletler (BM), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda Afrika kökenlilere yönelik ırkçı ifadelerin kullanımında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rutgers Üniversitesi Ağ Bulaşma Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, ırkçı bir kelimenin kullanımı yüzde 500 arttı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Musk'a ifade özgürlüğünün zararlı dezenformasyon için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan bir mektup gönderdi. BM uzmanları ayrıca sosyal medya CEO'larına iş modellerinde insan hakları ve ırksal adaleti merkeze alma çağrısında bulundu.
7 Ocak 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, 15 Nisan'dan itibaren Twitter anketlerinde sadece mavi tikli yani onaylanmış hesapların oy kullanabileceğini ve 'Sana Özel' bölümünde bu hesapların önerileceğini duyurdu. Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de satın aldıktan sonra platformda birçok değişiklik yaptı, bunlardan biri mavi tikin paralı hale getirilmesiydi. Musk, bu değişikliklerin bot hesaplarla mücadelede etkili olacağını savunuyor. Ayrıca, hizmet şartlarına uygun ve insan taklidi yapmayan bot hesaplarının doğrulanmasında bir sorun görmediğini belirtti.
28 Mart 2023

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, milyonlarca seçmenin izlediği canlı münazarada karşı karşıya geldi. Biden, konuşmasında sık sık tekledi ve cümlelerini bitirmekte zorlandı, bu da Trump'ın daha özgüvenli ve akıcı konuşması karşısında gölgede kalmasına neden oldu. İzleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını düşünürken, Biden'ın performansı Demokrat Parti içinde endişelere yol açtı. Münazara, Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığına ilişkin endişeleri gidermek için büyük bir fırsattı, ancak bu fırsatı değerlendiremedi.
28 Haziran 2024
İşaretlediklerim