Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, bazı çıkar gruplarının fiyat manipülasyonu yaparak piyasayı bozduğunu ve bu gruplardan hesap soracaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin tarım politikalarını eleştirenlere sert yanıtlar vererek, Türkiye'nin tarımsal üretimde dünya liderleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, genç ve kadın üreticilere ek destek sağlanacağını, hayvansal üretimin planlı hale getirileceğini ve su israfının önleneceğini açıkladı.
14 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından yapılan ilk kabine toplantısında Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük sorunun enflasyon baskısı olduğunu vurguladı. Antalya'daki teleferik kazası ve Beşiktaş'taki yangın faciası gibi olaylara da değinen Erdoğan, muhalefetin ve medyanın tutumunu eleştirdi. Ayrıca, seçimler sonrası muhalefetin sergilediği olumlu tavrı takdir ettiğini belirtti. Enflasyonla mücadelede kalıcı çözümler arayışında olduklarını ve popülist adımlardan kaçındıklarını ifade etti. İsrail ile ticaret konusunda yapılan eleştirilere de yanıt vererek, Türkiye'nin askeri amaçla kullanılabilecek malzemelerin satışına izin vermediğini söyledi.
16 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'daki AKP İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yumuşama adı altında kırmızı çizgilerden taviz verilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, 2024 yerel seçim sonuçlarına ilişkin milletin değişim ve yenilenme taleplerinin farkında olduklarını ve bu mesajların gereğini yapacaklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdüğünü ve enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşüş trendine gireceğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretine karşılık olarak Kurban Bayramı'ndan önce iadeiziyarette bulunacağını da açıkladı.
1 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri ve Suriye'de artan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin bayrağına ve ülkesine sığınan mazlumlara uzanan elleri kırmasını bildiğini belirtti. Bu açıklama, Türkiye'nin hem iç hem de dış politikadaki kararlılığını vurguluyor. Ayrıntılar henüz tam olarak açıklanmadı.
2 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonun düşmeye başladığını ve hayat pahalılığı sebebiyle bazı kesimlerin yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirtti. NATO liderler zirvesinde Türkiye'nin rolünün teyit edildiğini ve İsrail ile NATO işbirliğine onay vermeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin coğrafi ve ekonomik bağları nedeniyle tek bir bloğa sıkıştırılamayacağını ve dış siyasette yeni denklemler kurmanın önemini ifade etti. Depremzedeler için yapılan konut çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 2025 yılı bitmeden tüm depremzedelerin evlerine kavuşacağını söyledi.
16 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 21 yılda tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Erdoğan, muhalefetin tarım sektörüne yönelik eleştirilerini temelsiz bulduğunu ifade etti ve tarımda sürdürülebilirlik ve markalaşma konularına vurgu yaptı. Ayrıca, tarım sektöründeki bazı sorunların farkında olduklarını ve bu sorunlara çözüm bulmak için çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ile genç ve kadın çiftçilere yönelik kredi limitlerinin artırıldığını da duyurdu.
17 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da düzenlenen bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de terörün ve şiddetin olmadığı bir gelecek inşa edeceklerini belirtti. Erdoğan, tüm araçları kullanarak huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye hedeflediklerini vurguladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısına ise Erdoğan sessiz kaldı. Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
26 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geleceğinde terörün yeri olmadığını vurgulayarak, Cumhur İttifakı'nın sunduğu tarihi fırsatın kişisel hesaplara kurban edilmemesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, bu açıklamalarıyla MHP lideri Devlet Bahçeli'ye destek verdi. Bu açıklama, Türkiye'nin iç politikasında Cumhur İttifakı'nın önemine dikkat çekiyor.
22 Ekim 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılına yönelik hayvan ithalatı kararları, gıda enflasyonuyla mücadelede kısa vadeli bir çözüm olarak görülse de, uzun vadede yerel üretimi zayıflattığı ve küçük çiftçilerin tasfiyesine yol açtığı belirtiliyor. Türkiye'de gıda fiyatlarındaki artışın devam ettiği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel gıda fiyatlarında düşüş raporlarına rağmen, yerel politikalara odaklanılması gerektiği vurgulanıyor. Gıda enflasyonunu kontrol altına almak için ithalata dayalı stratejiler yerine, gıda sistemini yerel ölçekte küçük çiftçiler ve köylüler lehine dönüştürecek çözümlerin hedeflenmesi gerektiği ifade ediliyor.
12 Mart 2024

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, sıkı para politikasına vurgu yapılarak yapılan not artışlarının halkın işine yaramadığını belirtti. Gıda enflasyonunu düşürecek reformların eksikliğine dikkat çeken Zelyut, Hal Yasası'nın uygulanmadığını ve aracılar nedeniyle üretici ve tüketicinin zarar gördüğünü vurguladı. Ayrıca, sanayinin dışa bağımlı çalıştığını ve yüksek teknoloji içeren ürünlerin ihracatının yetersiz olduğunu ifade etti. Zelyut, bu koşullar altında enflasyonun devam edeceğini ve reel gelirlerin düşeceğini öne sürdü.
21 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı olumsuz etkileyen belirsizliklerden kurtulduğunda çok farklı bir lige yükseleceğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin ihracat başarısına vurgu yaparak, 2023 yılında toplam 355 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve bu rakamın Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu söyledi. Ayrıca, ithalattaki düşüş ve dış ticaret açığındaki iyileşmeye dikkat çekti.
8 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'de yaşanan olayların muhalefetin zehirli söylemlerinden kaynaklandığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin seçim sonrası vaatlerini unuttuğunu ve belediyelerin LGBT bayrakları dışında bir icraat yapmadığını iddia etti. Kayseri'de bir çocuğun taciz edilmesi üzerine halkın sokağa dökülmesi ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerlerinin yakılması olayları sonrasında, valilik şüphelinin gözaltına alındığını ve çocuğun korumaya alındığını duyurdu. Kayseri başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
1 Temmuz 2024

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), dünya genelinde gıda fiyatlarının yedi aydır düşüşte olduğunu bildirdi. Şubat ayında gıda fiyat endeksi yüzde 0,7 düşerken, yıllık bazda yüzde 10,5 azalma kaydedildi. Özellikle tahıl fiyatlarındaki düşüş dikkat çekti. Buna karşın Türkiye'de yüksek enflasyon oranları, özellikle gıda ürünlerinde fiyat artışlarına yol açıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 4,53 arttı ve yıllık enflasyon yüzde 67,07'ye ulaştı.
8 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında muhalefetin normalleşmesi ve yumuşaması gerektiğini belirtti. Erdoğan, siyasette yumuşama çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın siyaseti gerilime sürüklemeye çalıştığını ve 22 yıldır CHP'den nezaket görmediklerini söyledi.
26 Haziran 2024

İlber Ortaylı, dünya genelinde artan kirlilik ve beslenme krizine dikkat çekerek, nüfus artışının azalmasına rağmen bu sorunların önüne geçemeyeceğini ifade etti. Gelecekte su ve gıda problemlerinin büyüyeceğini ve bu kaynaklar etrafında çatışmaların yoğunlaşacağını öngördü. Ayrıca, Türkiye'nin coğrafi ve stratejik pozisyonunu gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa'nın geçmişteki birlik deneyimlerinden ve Brexit sonrası yaşanan gelişmelerden bahsederek, Avrupa'nın hala çözülmemiş sorunlara sahip olduğunu belirtti.
5 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin BRICS ile gelişen ilişkilerinin mevcut angajmanların alternatifi olmadığını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda işbirliklerini geliştirdiğini ve dış politikasının Türkiye merkezli olduğunu belirtti. Ayrıca, ekonominin temel göstergelerinde iyileşme olduğunu ve fahiş fiyatların bazı sektörlerde azaldığını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin terörsüz bir ülke inşa etme kararlılığını da dile getirdi.
28 Ekim 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'nin yalnız bırakılmaya mahkum olduğunu belirtti. Erdoğan, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve terörü kaynağında yok etme politikalarını sürdüreceklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin BRICS ile ilişkilerini geliştirme arzusunda olduğunu ve bu işbirliğinin ekonomik açıdan önemli olduğunu ifade etti. TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının Türkiye'nin huzur ve güvenliğini hedef aldığını söyledi.
25 Ekim 2024

Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı ve bakanların enflasyonla mücadele etmek yerine meydanlarda muhalefeti suçlayıp propaganda yaptıklarını eleştiriyor. İstanbul'daki kent yoksulluğuna dikkat çekerek, iktidarın ve adaylarının vaatlerinin gerçekçi olmadığını ve halkın ekonomik zorluklar karşısında çaresiz bırakıldığını vurguluyor. Taşgetiren, iktidarın halkın gerçek durumunu görmemesi ve çözüm üretmemesi konusunda eleştirilerini dile getiriyor.
17 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, orman yangınlarına geç müdahale edildiğini iddia eden muhalefete tepki gösterdi. Erdoğan, yangınların siyasallaştırılmaması gerektiğini ve devletin yangınlara hızlı ve etkin bir şekilde müdahale ettiğini belirtti. Ayrıca, muhalefet belediyelerinin yangınlara geç müdahale ettiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Erdoğan, vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.
26 Ağustos 2024

Esfender Korkmaz, AKP iktidarının 2006 yılında çıkardığı ve tarımsal destekleme programlarının finansmanı için gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamayacağını belirten kanuna uymadığını ifade etti. 2007 yılından itibaren tarımsal desteklerin milli gelire oranı yüzde 1'in altında kaldı ve zamanla daha da azaldı. Korkmaz, tarımsal desteklerin yeniden GSYH'nın yüzde birine çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'deki yüksek geçiş ücretlerinin gıda fiyatlarını artırdığına ve tarım ürünlerinin nakliyesinde paralı yolların bedava olması gerektiğine dikkat çekti.
7 Şubat 2024
İşaretlediklerim