Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 23 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Uyarıda, bu illerde kuvvetli yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları açıklandı: yeşil kod herhangi bir uyarı gerektirmeyen durumları, sarı kod potansiyel tehlikeli hava durumlarını, turuncu kod tehlikeli hava durumlarını ve kırmızı kod ise çok tehlikeli hava durumlarını ifade ediyor.
22 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı uyarılarak dikkatli olmaları istendi.
17 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de yer alan Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerini sarı kod, Bolu ilini ise turuncu kod ile kar yağışı konusunda uyardı. Bölge sakinlerine ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.
28 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde güney yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı öngörülüyor. Vatandaşlar, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
27 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bayburt, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'in doğusunu kapsayan dokuz il için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Bu bölgelerde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Ayrıca, doğu kesimlerde hava sıcaklığının azalacağı, batı kesimlerde ise biraz artacağı ve yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
30 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Mersin ve Antalya için turuncu, Aydın, Bursa, İzmir, Manisa, Sakarya, Burdur, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Yalova için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bursa, Sakarya, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
8 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il için sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı. MGM, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Yalova, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 26 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla sağanak yağış ve kar için uyardı. Sarı kodla uyarılan iller arasında Ağrı, Artvin, Bingöl gibi iller yer alırken, turuncu kodla uyarılan iller Bolu, Hakkari ve Şırnak olarak belirtildi. Uyarılarda, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın kuvvetli eseceği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
27 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli olmak üzere dokuz il için sağanak yağış ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bu iller 'sarı' kod ile uyarıldı, ki bu hava durumunun potansiyel tehlikeler içerdiğini ve dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
20 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dört il için sarı, yedi il için turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
11 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgar, yağmur ve kar beklenen 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van ve Ardahan'da rüzgar; Bolu, Çankırı, Giresun, Kastamonu, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te kar; Rize'de yağmur; Artvin, Sinop ve Düzce'de ise hem kar hem yağmur bekleniyor. Bölge sakinleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
24 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışlar nedeniyle, belirtilen bölgelerde metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında yağmur düşmesi öngörülüyor. Ayrıca, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, daha önceki şiddetli yağışlar sonucu toprağın doymuş olması ve dere ile nehir seviyelerinin yükselmiş olması nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.
18 Mart 2023
İşaretlediklerim