Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul merkezli 37 ilde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek TikTok üzerinden haksız kazanç sağlayan şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 120 şüpheli yakalanırken, 1,2 milyar lira para akışının olduğu dört binden fazla banka hesabı incelendi. Yakalananlar arasında mal varlıklarına el konuldu ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Haziran 2023

Türkiye'nin 10 ilinde bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık ve hırsızlık yapan şüphelilere yönelik Sibergöz-19 adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 33 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Operasyon, İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütüldü ve şüphelilerin 6,3 milyon TL'lik banka hareketliliği ile bir kişinin kripto para uygulaması hesabından izinsiz 530 bin TL transferi tespit edildi.
27 Ocak 2024

Türkiye'nin dokuz farklı ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen IŞİD operasyonlarında toplam 28 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Gözaltına alınanlar arasında Sakarya, Ankara, Denizli, Gaziantep, Adana, Düzce, Yalova, Bursa ve İstanbul illerinde bulunan şüpheliler yer alıyor. Operasyon sırasında yapılan aramalarda büyük miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu.
25 Ocak 2024

Adalet Bakanlığı'nın 2023 yılı performans programına göre, Türkiye'de bu yıl 20 yeni ceza infaz kurumu açılacak ve toplam cezaevi sayısı 419'a yükselecek. AKP iktidarı döneminde, 2002 yılından bu yana toplam 269 yeni ceza infaz kurumu açılarak kapasite 216 bin 607 kişi artırıldı. 2022 yılında ise 22 cezaevi hizmete girmişti.
31 Ocak 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

Yüzde 25'lik kira artış sınırlamasını yetersiz bulan ve tahliye sorunlarından kaçınmak isteyen mülk sahipleri, piyasanın yükselmesini bekleyerek evlerini boş tutmaya başladı. İstanbul'da 400 bin 'hayalet konut' olduğu tahmin ediliyor. Bazı yabancı yatırımcılar da evlerini boş bırakıyor. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, arz sıkıntısı nedeniyle kira fiyatlarında artışın devam edeceğini öngörüyor.
7 Haziran 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, Türkiye'nin dokuz ilinde 'Sibergöz-18' adlı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İki büyük araç kiralama firmasının internet sitelerinin taklit edilerek kurulan sahte siteler aracılığıyla dolandırıcılık yapan 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, araç kiralama bedeli adı altında çeşitli bahanelerle para talep ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bilgi verdi.
26 Ocak 2024

İstanbul Valiliği, 2023 yılında denizi kirlettiği belirlenen 35 gemiye toplamda 93 milyon 644 bin 860 lira tutarında idari para cezası uygulandığını duyurdu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türkiye Çevre Ajansı'nın yürüttüğü denetimler sonucunda bu cezaların kesildiği, denetimlerin güvenlik kameraları, deniz gözetim sistemi ve ihbar takibi ile 7/24 sürdürüldüğü belirtildi.
13 Aralık 2023

Jandarma Genel Komutanlığı'nın aylık verilerine göre, 2019 Nisan ayından 2023 Kasım ayına kadar Türkiye'de kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında 150 bin 790 olay kaydedildi ve 221 bin 705 şüpheli yakalandı. 2023 yılında uyuşturucu ile ilgili 26 bin 871 olay yaşanırken, organize suçlar ve kara para aklama suçlarında da artışlar dikkat çekti. Özellikle kara para aklama suçlarında 2019'da 8 olan olay sayısı, 2023'te 76'ya yükseldi. Bu veriler, Jandarma'nın denetimindeki bölgeleri kapsamaktadır.
16 Kasım 2023

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde, 'asker eğlencesi' adı altında bir tüneli trafiğe kapatan üç sürücüye toplam 6 bin 965 lira para cezası verildi. Trafik ekipleri, sosyal medyada yayınlanan videolar üzerine harekete geçerek, 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen olayın şüphelilerini gözaltına aldı. Şüphelilere, Karayolları Trafik Kanunu'na göre 'tünel içerisinde duraklama ihlali' ve 'saygısızca araç kullanmak' suçlarından ceza uygulandı.
17 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen ve toplam değeri 187 milyon lira olan 15 yabancı plakalı lüks otomobili ele geçirdi. Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, geçici ithalat kapsamında ülkeye sokulmaya çalışılan bu araçlar için inceleme başlatıldı. İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa ve Isparta'da bulunan otomobillere el konuldu ve 38 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.
24 Aralık 2023

İstanbul Valiliği, park, piknik yeri, plaj ve sahillerde içki içilmesini yasakladı. Kararın gerekçesi olarak 'çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek' gösterildi. Emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin şekilde denetim yapması ve hükümlere uymayan kişiler ve işletmeler hakkında yasal işlem başlatması istendi. Bu karar, özellikle enflasyon ve Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) altında ezilen yurttaşlar tarafından 'hayat tarzı'na bir müdahale olarak görüldü.
30 Ağustos 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mülteci akınıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkardığını ifade etti. Yıl başından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engellediklerini belirten Erdoğan, suça bulaşan veya kaçak olarak ülkemizde bulunanları tespit edip süratle sınır dışı ettiklerini söyledi. Ayrıca, Suriye'nin kuzeyinde inşa edilen kalıcı konutların yapımının devam ettiğini ve bu konutların tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 1 milyon kişinin vatanlarına dönebileceğini belirtti.
22 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen işletmeleri yıkmak istedi. Ancak Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB ekiplerinin yıkım girişimine silahlı bir kişi müdahale etti ve bu kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili videoyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun Twitter üzerinden paylaştı.
19 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Erzurum merkezli 20 ilde 'Sibergöz-20' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturulan oltalama siteleri üzerinden vatandaşlardan para talep ederek haksız kazanç sağlayan 64 şüpheli yakalandı. Ayrıca ruhsatsız tabancalar, döviz, Türk lirası, altın ve dijital materyaller ele geçirildi.
29 Ocak 2024

İstanbul Şişli'deki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan beş kişi, sınır dışı edilmekle karşı karşıya. Gözaltına alınanlar arasında İran, Libya, Rusya, Portekiz ve Avustralya'dan kişiler bulunuyor. İranlı bir mülteci, ülkesine gönderilmesi durumunda idam cezası ile karşı karşıya olabilir. Gözaltına alınanlar arasında yaralı bir kişi de bulunuyor ve avukatlarına ve tedavi hakkına erişim sağlayamıyorlar.
27 Haziran 2023

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve örgüt yöneticisi 13 kişiye verilen 8 bin 658'er yıl hapis cezasını onayladı. Oktar, 'örgüt yöneticiliği', 'cinsel istismar', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'eziyet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' ve 'kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından 891 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutularak toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edildi. İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Ocak 2021'de Oktar ve diğer sanıkları ağır cezalarla mahkum etmiş, bazı sanıkların tahliyesine karar verilmiş, bazıları hakkında ise tutuklama kararı çıkarılmıştı.
12 Nisan 2023
İşaretlediklerim