Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı çevrimiçi toplantının parti geleneklerine ve etik kurallara uymadığını belirtti. Öztrak, ülkenin zor durumda olduğu bir dönemde bu tür toplantıları ve partinin yıpratılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıdan haberdar olduğu bilgisi de paylaşıldı.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki değişim tartışmalarının kişiler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarının felsefesi ve amacının önemli olduğunu, genel başkanın da değişebileceğini ifade etti. Ayrıca, her CHP'linin genel başkan adayı olabileceğini, bunun içinde İmamoğlu'nun da olduğunu dile getirdi.
29 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 4-5 Kasım'da düzenlenecek kurultay öncesi İstanbul il başkanını belirleyecek kongre 8 Ekim'de gerçekleştirilecek. Kongrede aday olan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Cemal Canpolat'ın yarışı, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yakından takip ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun Canpolat'ı desteklediği ve genel başkan yardımcılarının İstanbul'da 'karargah' kurarak Canpolat için çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca, Canpolat'ın adaylık açıklamasını duyurduğu Twitter hesabındaki yeniden gönderimler ve beğenilerin ücretli olarak yapıldığı iddia ediliyor.
28 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da düzenlenen 'Değişim Senin Elinde' etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Burada kendisine yöneltilen sorular üzerine, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye herhangi bir kırgınlık duymadığını ve Türkiye'nin mevcut zor koşullarından çıkmak için birleşmenin önemine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, gençlerin 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganını da olumlu bulduğunu ifade etti.
17 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini ifade etti. İmamoğlu, altılı masanın kararının önemli olduğunu ve masanın dağılmaması gerektiğini vurguladı. İYİ Partili bazı isimlerin anket sonuçlarına dayanarak Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını iddia etmelerine karşılık, İmamoğlu İstanbul yerel seçimlerinde anket sonuçlarının aksine bir başarı elde ettiklerini hatırlatarak anketlere karşı çıktı.
3 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığının partinin önceden hazırladığı bir 'B planı' olduğunu belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığa çağrılması Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Ancak bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Özel, bu durumun moral bozukluğu ve motivasyon kaybına karşı üç grup başkanvekili ve iki genel başkan yardımcısıyla çalışılarak hazırlandığını ve diğer siyasi partilerin de olumlu karşıladığını ifade etti.
7 Mart 2023

CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, parti yönetiminde değişiklikler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide daha geniş kapsamlı bir değişim talep ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun İmamoğlu ve Özgür Özel'i uyardığı ve İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını söylediği açıklamaları tartışma yarattı. Bu tartışmaların ortasında, Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Deniz Demir, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u, Kuşoğlu'nu eleştiren tweet'leri beğenmesi sebebiyle eleştirdi ve siyasete girmesi gerektiğini ifade etti.
17 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, altılı masadan çıkacak herhangi bir adayla seçimleri kazanacaklarına inandığını belirtti. Kendisini 'değişimin neferi' olarak tanımlayan İmamoğlu, İstanbul'da yüksek oranda destek gördüğünü ve Türkiye genelinde de kabul gördüğünü ifade etti. Altılı masanın bir sonraki toplantısında aday konusunun ele alınacağı, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayın henüz açıklanmayacağını söylediği bilgisi verildi.
1 Mart 2023

CHP'deki 'değişim' tartışmalarının öncülüğünü yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlığa aday olmayacağı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i destekleyeceği iddia edildi. İmamoğlu'nun bu durumu 10 Ağustos'a kadar açıklaması bekleniyor. Ancak, çalışmaların henüz tamamlanmaması ve ilçe kurultaylarındaki eğilimi gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna sarkabileceği belirtiliyor. İmamoğlu'nun genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağını duyuracağı öne sürülüyor.
9 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı Youtube'a sızdırıldı. Videoda, parti meclisi üyelerinin olağanüstü kurultay için bir metin imzalamayı planladıkları görülüyor. CHP'de kurultay süreci başlamış olup, ilçe kongreleri ve il kongrelerinin takvimi belirlenmiş durumda. Video, 'Değişim Gerçeği' isimli yeni bir Youtube kanalından paylaşıldı ve özellikle Bülent Tezcan'ın fotoğrafı ve ismi öne çıkarıldı.
19 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'millet buluşması' kapsamında cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzon'da bir etkinlik düzenledi. İmamoğlu, buluşmada hemşehrilerinden Kılıçdaroğlu için oy istedi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun bir fotoğrafını 'İşte benim evladım' notuyla Twitter hesabından paylaştı.
4 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindeki sonuçları ve kurultay takvimini ele almak üzere bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, PM üyelerinin her seçim sonrası olduğu gibi istifa dilekçelerini sunduklarını açıkladı. Bu toplantıdan iki gün önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri de istifa etmişti. Kılıçdaroğlu, parti içinde devam etme yönünde mesajlar vermişti.
3 Haziran 2023

Eski CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, partisinin genel başkanlık koltuğuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturması gerektiğini belirtti. CHP'de yaşanan başarısızlık sonrası değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini ifade etti. Kaya, Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerini başarısızlığın baş aktörleri olarak gördüğünü ve İmamoğlu ile siyasi yolculuğa devam edeceklerini söyledi.
14 Haziran 2023

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'iktidaricindegisim.org' adlı bir web sitesi aracılığıyla değişim çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından başlayan parti içi değişim tartışmalarında İmamoğlu önemli bir figür haline geldi. Sitede, Türkiye'nin muhalif partilerinin demokrasiyi korumada yetersiz kaldığı ve CHP'de başlayacak bir değişim iradesinin muhalefetin genelinde yenilenmeyi tetikleyeceği belirtiliyor. İmamoğlu, vatandaşlardan değişimle ilgili görüş ve önerilerini beklediklerini ifade etti.
4 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023
İşaretlediklerim