ABD Kongre saldırısına ilişkin hazırlanan rapor, istihbaratın saldırı öncesinde şiddet olasılığını doğru analiz edemediğini belirtiyor. Rapor, FBI dışında İç Güvenlik Bakanlığı’nın İstihbarat ve Analiz Ofisi’nin saldırı öncesinde şiddet olasılığını hafife aldığını ve bu nedenle hükümetin başkent Washington için gereken güvenlik önlemlerini hazırlayamadığını ifade ediyor. Ayrıca, FBI'ın sosyal medyayı izlemek için sözleşmeli olduğu şirketin değiştiği ve bu nedenle sosyal medyadaki tehditleri izleme kabiliyetinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor.
28 Haziran 2023

ABD'nin Detroit kentinde polis tarafından kullanılan yüz tanıma sistemi, altı siyah vatandaşı yanlışlıkla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında sekiz aylık hamile bir kadın da bulunuyor. Yüz tanıma teknolojisi DataWorks Plus, kadının sekiz yaşında çekilen fotoğrafını araç çalan bir zanlıyla eşleştirdi. Mağdurlar, haksız gözaltı ve yapay zekanın ırksal ayrımcılığa yol açtığı gerekçesiyle dava açmayı planlıyor.
9 Ağustos 2023

Sırbistan'ın Mladenovac kentinde bir saldırgan, hareket halindeki araçtan etrafa ateş açarak sekiz kişinin ölümüne, 13 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırganın 21 yaşında olduğu ve 'Kasırga' isimli operasyonla etrafının sarıldığı, ancak teslim olmayı reddettiği ve ateş açmaya devam ettiği bildirildi. İçişleri Bakanı Bratislav Gasic olayı 'terör eylemi' olarak tanımladı. Bu olaydan birkaç gün önce, bir okulda gerçekleşen başka bir silahlı saldırıda dokuz kişi hayatını kaybetmişti.
5 Mayıs 2023

Samsun'da genel cerrahi uzmanı doktor Mustafa E.'yi silah tehdidiyle kaçırdığı iddia edilen G.E. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. G.E.'nin eşi Çiğdem E., 2017 yılında Mustafa E. tarafından yapılan safra kesesi ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti. Mustafa E., Çiğdem E.'nin ölümüyle ilgili olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası daha sonra para cezasına çevrilmişti. G.E. hakkında daha önce de Mustafa E.'nin evine giderek aracına zarar vermesi nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmişti.
14 Eylül 2023

ABD'de Jesse Kipf isimli bir adam, çocuğuna nafaka ödememek için Hawaii'deki ölü kayıt sistemini hackledi ve kendisini ölmüş gibi gösterdi. Kipf, başka bir eyaletteki doktorun kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yaparak sahte bir ölüm belgesi hazırladı. Suçunu itiraf eden Kipf, dolandırıcılık ve ağır kimlik hırsızlığı suçlarından yaklaşık yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.
21 Ağustos 2024

İstanbul Eyüp'te bir öğrenci tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan anısına, Eğitim-Sen sendikası öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını eyleme çağırdı. Olay, öğrencinin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdürü silahla vurması sonucu gerçekleşti. Eğitim-Sen, 8 Mayıs'ta şiddete karşı siyah kurdele takılması ve iş yerlerinde şiddet karşıtı bildirilerin okunması çağrısında bulundu.
8 Mayıs 2024

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Atatürk Anıtı'na sprey boyayla hakaret içerikli yazı yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki bir çocuk tutuklandı. Olay, 9 Eylül Cumartesi gecesi meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin İ.Y. olduğunu belirledi. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.
11 Eylül 2023

ABD'nin orta kesimindeki eyaletlerde meydana gelen şiddetli hava olayları ve hortumlar, özellikle Iowa'nın Greenfield kasabasında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Iowa eyalet polisi, ölü ve yaralı sayısının fazla olduğunu doğruladı ancak kesin rakam vermedi. Iowa Valisi Kim Reynolds, 15 ilçe için acil durum ilan etti ve Başkan Joe Biden'dan federal afet yardımı talep edeceğini belirtti. ABD Ulusal Meteoroloji yetkilileri, Texas'tan Michigan'a kadar en az 329 şiddetli fırtına kaydedildiğini ve bu hava şartlarının hafta sonuna kadar sürebileceğini bildirdi.
22 Mayıs 2024

İzmir'in Buca ilçesinde, 13 yaşındaki Eymen Y isimli çocuk, akrabası olan ve 12 yaşından küçük bir çocuk tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olayın ardından kaçan şüpheli çocuk, jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
8 Kasım 2023

ABD Adalet Bakanlığı, İran ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir Doğu Avrupa suç örgütü üyeleri tarafından gazeteci Mesih Alinejad'ı öldürme planı yapıldığını ve bu plana karışan üç kişiye 'kiralık insan öldürme' ve 'kara para aklama' suçlamalarıyla dava açıldığını duyurdu. FBI Direktörü Christopher Wray, İran'ın ABD'deki tehditlerinin ciddiyetini vurgularken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran hükümetinin aktivistlere yönelik saldırılarını eleştirdi. Mesih Alinejad ise kendisine yönelik suikast planının farkında olduğunu ve korkmadığını ifade etti.
28 Ocak 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

Adana'nın Karataş ilçesinde, ailesiyle sahil kenarında vakit geçiren 11 yaşındaki Aydın Kılınç, rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunla boynundan vurularak ağır yaralandı. Karataş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından emniyet ekipleri, ateş eden H.Ş. isimli 44 yaşındaki şüpheliyi gözaltına aldı.
4 Temmuz 2023

Kocaeli Darıca'da bir ortaokulda, velilerden biri çocuğuna saldırdığını iddia ettiği bir öğrenciyi bulmak için sınıfa girdi ve üç öğrenci yakını öğretmene saldırdı. Olay sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, saldırı hakkında soruşturma başlattıklarını ve adli sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. Tekin ayrıca, şiddete karşı 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu bir an önce hayata geçireceklerini belirtti. Sosyal medyada büyük tepki çeken olay, öğretmenlerin güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.
29 Mayıs 2024

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında çocuklarını öldürdüğünü ima eden M.R isimli şahıs, polis tarafından şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı. Polis ekipleri, şahsın evine giderek 13 yaşındaki Yağmur R. ve 10 yaşındaki Emre R. isimli kardeşleri hareketsiz buldu ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde her iki çocuğun da hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
23 Mart 2023

İstanbul Sultangazi'de, Eski Habipler Mahallesi'nde 7 Eylül'de lise öğrencisi O.A.A., aynı okulda okuyan ve arkadaşlarıyla parkta oturan kız öğrenci M.N.K.'yi rahatsız etti. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda, O.A.A.'nın attığı taş M.N.K.'ye isabet etti ve yaralandı. Yaralanan M.N.K. hastaneye sevk edildi. O.A.A. ise polis tarafından gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
10 Eylül 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kemal Irmak, öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan anısına 10 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Irmak, okullarda artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) ve toplumun tüm kesimlerini sorumlu tuttu ve acil önlem alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, eğitimcilere yönelik şiddetle mücadele için TBMM'de siyasi partileri ziyaret edeceklerini ve basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.
8 Mayıs 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ağabeyi E.G, İstanbul'a getirildi. E.G'nin kolundaki ısırık izinin kız kardeşine ait olup olmadığı Adli Tıp Kurumu tarafından incelenecek. Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuştu ve arama çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı, soruşturmada sonuca yaklaştıklarını belirtti.
29 Ağustos 2024

Muğla'da 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgül'e çarparak ölümüne neden olan sürücü T.Y, önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, sonra ceza 24 bin 300 lira para cezasına çevrildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Akgül ailesinin avukatı Didem Alaca, karara itiraz edeceklerini belirtti ve verilen cezanın çok az olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

Gazeteci Murat Ağırel, maskeli bir kişinin gönderdiği videolu tehdit mesajında öldürülmesi için ihale açıldığını iddia etti. Ağırel, bu tehdidi canlı yayında detaylandırarak emniyetin haberdar olduğunu ancak adım atılmadığını belirtti. Ağırel, daha önce de mafya gruplarından tehditler aldığını ve bu durumu savcılığa bildirdiğini, ancak yeterli önlemlerin alınmadığını ifade etti. Tehditlerin, yazdığı 'Havala' kitabı nedeniyle başladığını öne sürdü.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim