Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart ayında mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik olmadığını duyurdu. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, konut, sanayi ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatı sabit kaldı. Konut tüketicileri için 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 4 bin 80 lira, sanayi aboneleri için kademe 1'de 8 bin 549 lira, kademe 2'de 11 bin 374 lira, elektrik üretimi için ise 12 bin lira olarak belirlendi.
29 Şubat 2024

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Türkiye genelinde pide fiyatlarına zam yapıldı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıklamalarına göre, İstanbul ve Ankara'da 250 gram Ramazan pidesi 15 TL, 300 gramı ise 18 TL'den satılacak. Fiyatlar şehirlere ve pidenin gramajına göre değişiklik gösteriyor. Bu durum, iftar sofralarının maliyetini artırarak, fiyat artışlarının Ramazan ayıyla ilişkilendirilmesine yol açıyor.
28 Şubat 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Burgaz rakı ve votka likör grubuna zam yapıldığını duyurdu. Yeni fiyat listesine göre markanın 70’lik göbek rakısı 975 lira oldu. Bu zam, alkollü içecek tüketicilerini ve tekel bayilerini doğrudan etkiliyor.
3 Haziran 2024

2024 yılı yaş çay alım fiyatı kilogram başına 17 lira olarak açıklandı, ancak bu fiyat çay üreticilerinin beklentilerinin altında kaldı. Özel sektör, açıklanan fiyatın da altına inerek çay alımını brüt 16 liraya kadar düşürdü. İklim değişikliği ve mevsimlik işçi bulma zorlukları da çay üreticilerini olumsuz etkiliyor. Bu durum, çay üreticilerinin piyasa karşısındaki güvencesizliğini artırırken, kuru çay fiyatlarının zamlanması ve halkın çaya erişiminin zorlaşması bekleniyor.
14 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Esse marka sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamma göre, Esse markasının en düşük fiyatlı sigarası 57 lira, en yüksek fiyatlı sigarası ise 67 lira oldu. Dündar, zamlı yeni fiyat listesini sosyal medya hesabından duyurdu.
13 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris markasına ait sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamlar 4 Mayıs tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı. Yayımlanan yeni fiyat listesine göre, grubun en pahalı sigarası 70 TL, en ucuz sigarası ise 63 TL oldu.
4 Mayıs 2024
İşaretlediklerim