Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Gökdere Mahallesi yakınlarında ormanlık bir alanda yangın çıktı. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir helikopter, dört arazöz, bir ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Mayıs 2024

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen bir patlama meydana geldi. Olayda dört kişi hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlama, yerel saatle 15.00'te Barış Manço Caddesi'nde gerçekleşti.
30 Haziran 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Hürmüzlü köyünde, jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri bağ evinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda beşi jandarma personeli olmak üzere toplam yedi kişi yaralandı. Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
18 Mayıs 2024

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede saat 15.00'te patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından güvenlik ve sağlık ekipleri hızla müdahale etti.
30 Haziran 2024

Niğde'nin merkezine bağlı Çarıklı köyünde, doğal patates deposu yapımı sırasında yer altında kazı yapıldığı esnada göçük meydana geldi. Göçük sonucu iki işçi yaşamını yitirdi, dört işçi ise yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye, sağlık, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
8 Nisan 2024

Ordu'nun İkizce ilçesinde, annesi yaban hayvanlarının saldırısı sonucu ölen ve bitkin düşen yavru karaca bir vatandaş tarafından bulundu. Vatandaşın durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şubesi Ünye Şefliği ekipleri olay yerine giderek yavru karacayı teslim aldı. Ünye'de özel bir veteriner kliniğine getirilen karaca, koruma altına alındı. Veteriner Hekim Yunus Emre Gümüş, karacanın beslenemediğini ve vücut ısısının düşük olduğunu belirtti.
1 Haziran 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın aracını yenilemesiyle ilgili iddialar Ankara Emniyeti OSM Şubesi tarafından inceleniyor. Kocaman'ın aracını Ayhan Bora Kaplan aracılığıyla yenilediği öne sürülmüş ve bu konudaki haberlere erişim engeli getirilmişti. İddialara göre, Kocaman'ın koruması Mevlüt Özdemir, araç alım ve satım işlemlerini yürütmüş. Ayrıca, MAS Grup adlı otomotiv firmasının sahibi Murat Arslan'ın ifadesinde, Kocaman'ın korumasının Arslan'ın firmasından iki kez lüks araç satın aldığı belirtiliyor.
7 Haziran 2024

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Irak'taki Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde PKK ile çıkan çatışmada bir Türk askerinin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı bildirildi. Olayın detaylarına ilişkin ek bilgilerin verilmesi bekleniyor.
17 Şubat 2024

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki otobüs terminalinde, ihbar üzerine bir kişinin eşyalarını arayan Beşikdüzü Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cam fanusta bir piton ve kafeste iki kumru buldu. Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamında piton, Doğa Koruma ve Milli Parklar Vakfıkebir Şefliği tarafından Ortahisar Belediyesi Trabzon Akvaryum’a teslim edildi. Hayvanların sahibi, sirkte gösteri amaçlı kullandığını belirtse de herhangi bir belgesi olmadığı için 16 bin 644 lira ceza ile cezalandırıldı.
15 Mart 2024

Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulundu. Berzeg, evinden köpeği ile sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda kemiklerine ulaşılan Berzeg'in ölüm nedeni henüz kesinleşmemiş olup, bölgede sık görülen sırtlanların saldırısına uğramış olabileceği üzerinde duruluyor. Adli tıp raporu ölüm nedenini netleştirecek.
1 Mayıs 2024

Başakşehir'de Turgut Özal Bulvarı'ndaki metro istasyonunun çıkışında, asansörün yanındaki duvarda bir delikte el yapımı patlayıcı bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri, maddenin el yapımı patlayıcı olduğunu tespit etti. Küçükçekmece savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Mayıs 2024

İranlı yetkililer, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının yerini Türkiye'ye ait Akıncı İHA'nın tespit ettiği iddiasını yalanladı. İran Kızılayı Derneği Başkanı Pirhossein Kolivan, helikopterin konumunu kendi imkanlarıyla bulduklarını ve İran İHA'sının enkazı tespit ettiğini belirtti. TRT dahil birçok kaynak, enkazın Akıncı tarafından tespit edildiğini öne sürmüştü. İran yetkilileri, Türk İHA'sının kazanın yerini tam olarak bulamadığını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Papua Yeni Gine'de 24 Mayıs'ta meydana gelen heyelan sonucu Tuliparı köyü toprak altında kaldı ve 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, cesetlerin çürüdüğünü ve çıkarılmasının mümkün olmadığını belirterek köyü toplu mezarlığa dönüştürdü. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, afette 150 evin ve yaklaşık 670 kişinin toprak altında kaldığını tahmin etmişti.
5 Haziran 2024

Dünya rekortmeni Kenyalı maratoncu Kelvin Kiptum, kendi ülkesi Kenya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kiptum, geçen ekim ayında Chicago Maratonu'nda 2 saat 35 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırmış ve aynı yıl içinde Londra Maratonu'nu da kazanmıştı. 24 yaşındaki başarılı atletin, arabasının ağaca çarpması sonucu öldüğü bildirildi.
12 Şubat 2024

Papua Yeni Gine'nin Enga bölgesinde iki kabilenin birbirine pusuya düşürmesi sonucu 53 kişi öldü. Emniyet güçleri bu olayı ülkenin yakın döneminin en büyük katliamı olarak nitelendirdi. Enga Bölge Valisi Peter Ipatas, güvenlik güçlerini önceden uyardıklarını ve bölgede 17 kabilenin silahlı çatışmalara dahil olduğunu belirtti. Çatışmalar, 2022 seçimleri sonrası başlayıp karşılıklı pusu ve köylere yönelik saldırılarla yoğunlaştı.
19 Şubat 2024
İşaretlediklerim