ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmakla suçlanıyor. Daha önce düşürülen suçlamalar, silahın adli incelemesi sonrasında yeniden gündeme geldi. Yeni delillerin jüriye sunulmasıyla Baldwin, 18 aya kadar hapis cezası alabilir. Baldwin, silahın yanlışlıkla ateş aldığını ve tetiği çekmediğini iddia etmişti.
20 Ocak 2024

Brezilya'nın güneyindeki Blumenau kentinde Cantinho Bom Pastor isimli bir kreşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda dört çocuk hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere üç çocuk yaralandı. Saldırgan, olayın ardından silahıyla birlikte polise teslim oldu. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, saldırıyı Twitter üzerinden 'canavarlık' ve 'kabul edilemez bir nefret' olarak nitelendirdi.
5 Nisan 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Lyon Garı'nda bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda üç kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, yaralılardan birinin durumu ağır. 32 yaşındaki saldırgan polis tarafından gözaltına alındı, ancak saldırının nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024

Geçen yıl ABD'de bıçaklı saldırıya uğrayarak bir gözünü kaybeden Britanyalı yazar Salman Rüşdi, dokuz ay sonra ilk kez halka açık bir etkinlikte göründü. New York'taki Amerikan Ulusal Tarih Müzesi'nde düzenlenen 2023 PEN Amerika Edebiyat Galası'nda PEN Yüzüncü Yıl Cesaret Ödülü'nü aldı. Rüşdi, galada yaptığı konuşmada kendini harika hissettiğini ve PEN Amerika ile olan uzun ilişkisini, kitap yasakları ve sansüre karşı mücadeledeki önemini vurguladı.
19 Mayıs 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

ABD'nin Boston şehrindeki Massachusetts Üniversitesi'nde düzenlenen bir eğlence gecesinde 'TikTok BORG trendi' olarak bilinen aşırı alkol tüketimi sonucu birçok öğrenci zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı. Olay yerine 28 ambulans sevk edildi ve zehirlenen öğrencilerin hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Bölge polisi olayla ilgili iki kişiyi gözaltına aldı. Üniversite yetkilileri, hafta sonu etkinliklerini gözden geçireceklerini ve alkol tüketimi konusunda eğitimi artıracaklarını açıkladı.
6 Mart 2023

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, annesi tarafından sıcak bir araçta unutulan 16 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Araç içindeki sıcaklığın 38 dereceyi aştığı düşünülüyor. Bebek, yaklaşık altı saat sonra yoldan geçen bir kişi tarafından fark edildi.
26 Ağustos 2023

ABD'nin Washington eyaletinde bir kişi, evinin garajında eski ve paslanmış bir nükleer füze buldu. Ohio'daki bir askeri müzeye bağışlamak isteyen kişi, polise haber verdi. Bellevue kenti polisi, bomba imha ekibiyle olay yerine giderek durumu inceledi. Polis, bulunan füzenin aktif olmadığını ve herhangi bir tehlike yaratmadığını açıkladı.
3 Şubat 2024

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletinin Birmingham kentinde gerçekleşen silahlı saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Polis yetkilisi Truman Fitzgerald, saldırının yerel saatle 23.00 civarında meydana geldiğini ve saldırganın henüz yakalanamadığını belirtti. Olayın yaşandığı bölgede çok sayıda bar ve restoranın bulunduğu ifade ediliyor. Soruşturma devam ediyor.
22 Eylül 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısının ardından 11 kişi yakalandı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, saldırıya doğrudan katılan dört kişi dahil olmak üzere toplamda 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırı sonucunda 40 kişi hayatını kaybetti, 115 kişi yaralandı. Ukrayna, saldırının Rusya tarafından planlandığını iddia ederken, IŞİD saldırıyı üstlendi ve Rusya, ABD'nin olaya ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Mart 2024

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, Batı Philadelphia'nın Parkside bölgesinde düzenlenen Ramazan Bayramı etkinliğine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1.000 kişinin katıldığı etkinlikte üç kişi yaralandı ve olayla ilgili beş kişi gözaltına alındı. Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, saldırı sonrası sosyal medya hesabından Philadelphia Müslüman toplumuna yönelik üzüntüsünü dile getirdi.
11 Nisan 2024

ABD'nin Georgia eyaletindeki Winder şehrinde bulunan Apalachee Lisesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda dört kişi hayatını kaybederken, en az 30 kişi yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı ve olayla ilgili geniş güvenlik önlemleri alındı. ABD Başkanı Joe Biden da saldırı hakkında bilgilendirildi.
4 Eylül 2024

Radikal İslamcı örgüt IŞİD, Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonunda düzenlenen ve en az dört kamuflajlı ve ağır silahlı saldırganın insanlara ateş açtığı saldırıyı üstlendi. Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) göre, saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırganlar henüz yakalanmadı. ABD ve diğer ülkeler, bu ay başında Moskova'daki vatandaşlarına kalabalıklardan uzak durma çağrısında bulunmuştu.
23 Mart 2024

Bingöl'ün Bahçelievler Mahallesi'nde bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay, madde bağımlısı bir şahsın tartışma sonucunda etrafındakilere saldırmasıyla meydana geldi. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
24 Temmuz 2024

Amerika Birleşik Devletleri’nin Beyrut büyükelçiliğine silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. Lübnan ordusunun açıklamasına göre, Suriye uyruklu saldırgan güvenlik güçlerince vurularak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
5 Haziran 2024

ABD'nin Georgia eyaletinin Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Georgia Soruşturma Bürosu, saldırıda dört kişinin öldüğünü ve en az dokuz kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırganın 14 yaşında bir erkek çocuğu olduğu tahmin ediliyor ve gözaltına alındı. ABD Başkanı Joe Biden da olayla ilgili bilgilendirildi.
4 Eylül 2024

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde 26 yaşındaki bir saldırgan, üç kişiyi bıçaklayarak öldürdü ve sekiz kişiyi yaraladı. Saldırgan olay yerinden kaçtıktan sonra teslim oldu. IŞİD, saldırıyı üstlendi ve saldırganın Filistin'deki ve diğer yerlerdeki Müslümanların intikamını almak için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırganın daha önce sığınma başvurusunda bulunmuş bir Suriyeli olduğu açıklandı. Ayrıca, saldırıyı bildiği halde ihbar etmeyen 15 yaşındaki bir çocuk da tutuklandı.
25 Ağustos 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania'daki mitingi sırasında suikast girişimine uğradı ve kulağından yaralandı. Saldırıda bir izleyici hayatını kaybederken, iki kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde öldürüldü ve FBI, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, Trump'la telefonda görüştü ve olayın ardından yaptığı açıklamada, ABD'de siyasal şiddete yer olmadığını vurguladı.
14 Temmuz 2024

ABD'nin Kansas City şehrinde, Amerikan futbolu şampiyonluk kutlaması olan Super Bowl sırasında silah sesleri duyuldu. Olay, kutlamaya katılan binlerce kişinin panikle dağılmasına neden oldu. Polis, olayla ilgili olduğu düşünülen iki kişiyi gözaltına alarak soruşturma başlattı. Kutlamaya katılan bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.
15 Şubat 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir alışveriş ve eğlence merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 60 kişi öldü, 115 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Rusya Soruşturma Komitesi, olay yerindeki delillerin toplandığını ve incelemelerin devam ettiğini açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, saldırının Rusya tarafından planlandığını iddia etti, ancak IŞİD saldırıyı üstlendi. Rusya, ABD'nin olayla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Mart 2024
İşaretlediklerim