Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerini kapsayan 13 il için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.
21 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), iki bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini ve hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağını bildirdi. MGM'nin açıklamasında, Marmara'da rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
20 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

İstanbul'da dondurucu soğukların ardından hava sıcaklığının artacağı ve 11-15 derece aralığında seyredeceği bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin açıklamasına göre, soğuk ve yağışlı hava bölgeyi terk edecek ve hafta boyunca çoğunlukla güneşli bir gökyüzü hakim olacak. 24 Ocak'a kadar sıcaklıklar mevsim normalleri civarı veya biraz üzerinde, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı veya biraz altında olması öngörülüyor. Ayrıca, gizli buzlanma riskine karşı uyarı yapılarak, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi mesajlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.
14 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 30 ilini turuncu, 36 ilini ise sarı kodla uyararak kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 8-10 derece düşeceğini ve kar yağışının beklendiğini duyurdu. Marmara bölgesi genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisine giriyor. Hafta boyunca özellikle şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. 16 Ocak'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin beş derece altında olması, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
8 Ocak 2024

Türkiye, çarşambadan itibaren yazın en sıcak günlerini ifade eden eyyam-ı bahur etkisine girecek. Bu dönemde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları gibi terimlerle anılan sıcak hava dalgaları, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini gösterecek. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, sıcaklıkların bu sene mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve birçok ilde sıcaklık rekorları kırıldığını belirtti.
30 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 il için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Uyarıda, Adıyaman, Diyarbakır, Erzincan, Malatya, Sivas, Aksaray, Osmaniye, Bingöl, Elazığ, Konya, Kahramanmaraş, Tunceli ve Batman illerinde sağanak yağış ve kar beklendiği belirtildi. MGM ayrıca, renk kodlarına göre hava durumu uyarılarının anlamlarını açıkladı, yeşil kodun herhangi bir uyarı gerektirmediğini, sarı kodun potansiyel tehlike içerdiğini, turuncu kodun tehlikeli olduğunu ve kırmızı kodun çok tehlikeli meteorolojik hadiseler için kullanıldığını ifade etti.
21 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
3 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bayburt, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'in doğusunu kapsayan dokuz il için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Bu bölgelerde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Ayrıca, doğu kesimlerde hava sıcaklığının azalacağı, batı kesimlerde ise biraz artacağı ve yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
30 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Edirne'yi sarı kod, Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli'ni ise turuncu kod ile yağış konusunda uyardı. Bu illerde yağmur beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerinin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
15 Aralık 2023

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'deki yüksek sıcaklıkların pazartesiden itibaren düşmeye başlayacağını belirtti. Şen, salı günü İstanbul'da önemli bir sıcaklık düşüşü beklediğini ve çarşamba günü yağmur olacağını söyledi. Türkiye'de birçok kentte sıcaklık, normallerin üstünde 40 dereceyi aşmış durumda.
6 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il için sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı. MGM, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Yalova, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yoğun sis beklendiğini belirterek sekiz il için 'sarı kod' uyarısı yayınladı. Uyarıda, özellikle Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da gece ve sabah saatlerinde yoğun sisin görüş mesafesini azaltabileceği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği ifade edildi. Vatandaşlar olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
4 Ocak 2023

Türkiye'nin birçok kentinde sıcaklık 40 dereceyi aşmış durumda ve daha sıcak günlerin geleceği uyarısı yapılıyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü Türkiye'nin en sıcak gününün yaşanacağını ve sıcaklıkların 40 dereceyi geçebileceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul'da bugün sağanak yağış beklendiğini ifade etti. Şen, aşırı sıcaklıkların iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.
24 Temmuz 2023
İşaretlediklerim