SpaceX, ABD merkezli Intuitive Machines şirketinin 'IM-1' misyonu için 'Odysseus' adlı Ay'a iniş aracını uzaya gönderdi. Falcon 9 roketiyle Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Odysseus, Ay'ın yörüngesine girmesi ve 22 Şubat'ta Ay'ın güney kutbu yakınlarına inmesi bekleniyor. Bu başarılı iniş, 1972'deki Apollo 17 misyonundan bu yana ABD'nin Ay yüzeyine gerçekleştireceği ilk yumuşak iniş olacak. Odysseus, ayrıca NASA'nın Artemis Misyonu için 6 farklı yük taşıyor.
15 Şubat 2024

İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon savaş gemilerini batırmasıyla ünlü olan 'USS Harder' adlı denizaltının enkazı, 80 yıl sonra Güney Çin Denizi'nde Filipinler'in kuzeyindeki Luzon adası açıklarında bulundu. 29 Ağustos 1944'te 79 kişilik mürettebatıyla birlikte batan denizaltı, 'Lost 52' projesi kapsamında arandı ve omurgası üzerinde dik durur halde bulundu. ABD Donanması Tarih ve Miras Komutanlığı'na göre, 'Harder' son devriyelerinden birinde dört gün içinde üç Japon destroyerini batırarak Japonların savaş planlarını değiştirmeye zorlamıştı.
24 Mayıs 2024

ABD merkezli Intuitive Machines şirketi tarafından geliştirilen ve SpaceX'in Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilen 'Odysseus' adlı uzay aracı, Ay'ın güney kutbuna yakın bir bölgeye başarılı bir şekilde indi. Bu iniş, 1972'deki 'Apollo 17' misyonundan bu yana ABD'nin Ay yüzeyine gerçekleştirdiği ilk yumuşak iniş olarak kayıtlara geçti. NASA, bu başarıyı ticari ortaklıklarının gücünü ve vaadini gösteren bir gün olarak nitelendirdi ve Ay'a insan gönderme planları kapsamında bu tür misyonların önemli bir parçası olduğunu belirtti.
23 Şubat 2024
İşaretlediklerim