Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerini ve basın açıklamasını 966'ncı haftada Galatasaray Meydanı'nda yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti. Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyurduğuna göre en az 26 kişi gözaltına alındı.
30 Eylül 2023

Cumartesi Anneleri, 941. haftada kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Polis müdahalesi sonucu en az 15 kişi gözaltına alındı, aralarında avukat Eren Keskin de vardı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi'nin kararına atıfta bulunarak Galatasaray'daki ablukanın kaldırılmasını talep etti.
8 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdüğü eylemini ve basın açıklamasını 967'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti ve en az 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
7 Ekim 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 949. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve en az 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlara eylemlerin neden ve kim tarafından yönlendirildiği soruldu.
3 Haziran 2023

Cumartesi Anneleri'nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda toplanmalarına izin verilmeyen ve her hafta gözaltına alınan protestoları hakkında polis şikayetiyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Savcılık, polislerin 'kötü muamele yasağını' ihlal ettiğine karar verdi. Ancak, Cumartesi Anneleri, her hafta polisler tarafından gözaltına alınmaya devam ediyor. Soruşturma kapsamında 19 Eylül’de takipsizlik kararı verildi.
6 Ekim 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 944. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, eyleme müdahale ederek en az 25 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sevil Turgut, Ümit Efe ve diğer bazı isimler bulunuyor.
29 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 954. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda sürdürmek istedi. Polis eyleme müdahale ederek en az 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar yaklaşık dokuz saat sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilerin isimleri ve serbest bırakıldıkları bilgisi Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
8 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 953. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
1 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 945. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir milletvekili adayı ve Türk Tabipler Birliği Başkanı da yer alıyor.
6 Mayıs 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 957'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından ablukaya alındılar ve en az 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 943. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Ancak polis tarafından müdahale edilen eylemde en az 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında tanınmış isimler de bulunuyordu ve daha sonra serbest bırakıldılar.
22 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, 30 Ağustos 2022'de Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü'nde gözaltında öldürülen kişiler için basın açıklaması yapmak istemiş, ancak polis tarafından güvenlik çemberine alınarak engellenmişlerdir. Bu olayın ardından gözaltına alınan Cumartesi Anneleri hakkında 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamasıyla Küçükçekmece savcılığı tarafından dava açılmıştır. Davanın ilk duruşması 4 Mayıs'ta gerçekleşecek.
28 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri'nin kayıp yakınlarının akıbetini sorduğu 700'üncü hafta eylemine müdahale eden ve hak savunucularına saldıran polisler hakkında yargılanma süreci başladı. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından İstanbul başsavcılığı, polisler hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. 2018'de gerçekleşen eylemde çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve yaralanmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eylemi terörle ilişkilendirerek eleştirmesi ve polis müdahalesi sonrası Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanması da gelişmeler arasında yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Ankara başsavcı vekili Halil Maçkaya, Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü hafta buluşmasını engelleme talimatı veren dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki şikayeti işleme koymadı. Maçkaya, Soylu'nun bakanlık görevi kapsamında hareket ettiğini ve soruşturulabilmesi için TBMM'nin kararı gerektiğini belirtti. Aydoğan'ın şikayeti, Soylu'nun görevi kapsamında olduğu gerekçesiyle işleme alınmadı ve itiraz yolu öngörülmedi. Cumartesi Anneleri'nin eylemleri, polis müdahalesi ve AYM'nin kötü muamele yasağını ihlal kararlarına rağmen engellenmeye devam ediyor.
9 Kasım 2023

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş maçı öncesinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir koreografi gerçekleştirdi. 'İlelebet Cumhuriyet' ve '1923-2023' yazılarıyla dikkat çeken koreografide, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır' sözüne de yer verildi. Ayrıca koreografide Atatürk'ün portresinin yanı sıra, Aziz Sancar, Metin Oktay, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk gibi isimlerin yanı sıra madenci, öğretmen, çiftçi ve öğrenci figürleri de yer aldı.
21 Ekim 2023

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle pop müzik sanatçısı Tarkan, Instagram hesabından Cumhuriyetin 100. yılı ve Mustafa Kemal Atatürk için yazdığı marşın bir bölümünü paylaştı. Paylaşımda Atatürk'ün bir fotoğrafı ve marşın sözleri yer aldı. Sözler, Atatürk'e olan sevgi ve bağlılığı ifade ediyor ve onun izinde yürüme sözü veriyor.
19 Mayıs 2023

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Hatay'daki depremzedeleri ziyaret ettiği sırada, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı da ziyaret etti. Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, Sezen Aksu'nun samimiyetini ve alçak gönüllülüğünü övdü ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Sezen Aksu'nun 10 gündür Antakya'da olduğu ve ziyaretin duygusal anlar içerdiği belirtildi.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere kısa bir süre kala '#Annelerseçecek' etiketiyle bir reklam filmi paylaştı. Videoda, bir anne kızına hitaben, 14 Mayıs'ta sadece cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda çocuklarının geleceğini de seçeceğini ifade ediyor. Anne, adil bir dünyada, şiddet ve öfkenin çocuğuna dokunmadığı bir hayat ve okul sistemi istediğini belirtiyor ve Anneler Günü'nde kızına geleceğini hediye edeceğini söylüyor.
12 Mayıs 2023

İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, ligin bitimine iki hafta kala liderken, Iğdır'a 2-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını erteledi. Maçta, biletlerin tükenmesi ve karaborsa sorunları yaşanırken, tribünde dua eden beyaz tülbentli bir grup Kürt kadın dikkat çekti. Bu kadınlar, çatışmalarda çocuklarını kaybetmiş ve 'Barış Anneleri' olarak bilinen bir inisiyatifin üyeleriydi. Genellikle siyasi ve ciddi eylemlerde görülen Barış Anneleri, bu kez bir spor etkinliğinde yer aldı.
22 Nisan 2024
İşaretlediklerim