Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta yedi yeni film vizyona giriyor. Dardenne kardeşlerin göçmenlerin hayatta kalma mücadelesini anlattığı 'Tori ve Lokita', Mahsun Kırmızıgül'ün 'Prestij Meselesi', Ben Affleck'in başrolünde olduğu 'Hypnotic: Zihin Avı', Robert De Niro'nun oynadığı 'Eyvah Babam', Salvador Dali'nin hayatını anlatan 'Dali Diyarı', animasyon filmi 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' ve korku filmi 'The Boogeyman' izleyicilerle buluşuyor.
2 Haziran 2023

Zendaya, 'Dune: Part 2' filminin prömiyerinde 1995 Sonbahar/Kış koleksiyonundan bir Thierry Mugler tasarımı olan vintage robotik kostüm giyerek ilgi odağı oldu. Kostüm, Metropolis romanındaki Futura karakterinden ilham alınarak altı ay süren bir çalışma sonucu tasarlandı. Thierry Mugler, 1980 ve 1990'larda abartılı, sürreal ve fütüristik tasarımlarıyla moda dünyasında öne çıktı. Mugler ayrıca podyumda cinsiyet çeşitliği ve kapsayıcılığa öncülük etti ve LGBTQ topluluğu ile işbirliği yaptı.
22 Şubat 2024

ABD'li yazar George R.R. Martin, 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesini anlatan 'House of the Dragon' dizisinin setini ziyaret etti ve dizinin en az dört sezon süreceğini doğruladı. Martin, ikinci sezonun ilk iki bölümünü izlediğini ve üçüncü ile dördüncü sezon çalışmalarının başladığını belirtti. Dizi sorumlusu Ryan Condal ve yazar ekibiyle yapılan toplantılarda gelecek sezonlar hakkında tartışmalar yapıldı. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
11 Aralık 2023

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin oynadığı 2005 yapımı 'Mr. & Mrs. Smith' filmi, Donald Glover ve Maya Erskine ile dizi formatında yeniden ekranlara geliyor. Dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonu 2 Şubat 2024'te Prime Video'da yayınlanacak. Dizi, normal bir evlilik yaşayan ancak aslında birbirlerini öldürmekle görevlendirilen rakip tetikçiler olan Mr. & Mrs. Smith çiftinin hikayesini konu alacak.
17 Kasım 2023

76. Cannes Film Festivali, Amerikalı oyuncu Michael Douglas'a sinemaya olan katkıları ve parlak kariyeri nedeniyle Altın Palmiye Onur Ödülü vereceğini duyurdu. Douglas, ödülünü 16 Mayıs'ta düzenlenecek açılış töreninde alacak. 78 yaşındaki oyuncu, daha önce de Cannes Film Festivali'ne farklı filmlerle katılmıştı. Douglas, Cannes'da olmanın kendisi için her zaman taze bir nefes olduğunu belirtti.
3 Mayıs 2023

Shining filmiyle tanınan aktris Shelley Duvall, 75 yaşında Teksas'taki evinde diyabetin yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle uykusunda hayatını kaybetti. Uzun zamandır birlikte olduğu Dan Gilroy, Duvall'ın ölüm haberini duyurdu. Duvall, kariyerine yönetmen Robert Altman'ın filmleriyle başlamış ve en bilinen rolünü Stanley Kubrick'in Shining filminde Wendy Torrance karakteriyle canlandırmıştı. 2002'de oyunculuğu bırakan Duvall, 2023 yapımı bağımsız korku filmi The Forest Hills ile beyazperdeye dönmüştü.
12 Temmuz 2024

'Süper Mario Kardeşler Filmi', gösterime girdiği ilk beş günde 377 milyon dolar hasılatla animasyon filmler arasında en başarılı küresel açılış rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor 358 milyon dolarla 'Karlar Ülkesi 2'ye aitti. Filme dair eleştiriler karışık olup, bazı eleştirmenler filmi olumsuz yorumlarken, seyircilerin büyük bir kısmı filmi beğendi ve Rotten Tomatoes'da yüksek seyirci puanı aldı. Film, pandemi sonrası dönemde aile filmlerine olan talebin güçlü olduğunu gösteren başarılı bir açılış yaptı.
10 Nisan 2023

'Ölümlü Dünya 2', geçen yıl Aralık ayında vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde ederek ilk haftasında 400 bin izlenme sayısını geçmiş ve 12 gün içinde bir milyon seyirciye ulaşmıştı. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak gibi isimlerin yer aldığı film, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda izlenebilecek. Film, kanun kaçağı Mermer ailesinin örgütün eline düşen bir aile üyesini kurtarmak için yaptığı son vurgunu konu alıyor.
23 Nisan 2024

DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024

Hollywood oyuncusu Robert Pattinson, ES dergisine verdiği röportajda, erkeklerin de mükemmel beden baskısı altında olduğunu ve bu hedefin imkansız olduğunu ifade etti. Kendisinin de bu baskıya maruz kaldığını ve çeşitli diyetler denediğini, özellikle kalori saymanın bağımlılık yarattığını söyledi. Ayrıca, Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho tarafından yönetilen ve Edward Ashton'ın romanından uyarlanan distopik bilim kurgu filmi Mickey 17'de başrol oynayacağını belirtti.
21 Ocak 2023

House of Dragon dizisinin ikinci sezonu 17 Haziran’da Blu Tv’de yayınlanacak. Dizi, Game of Thrones evreninin 200 yıl öncesine giderek Targaryen hanedanlığındaki iç savaşı konu alacak. Yeni sezon, Rhaenyra ve Alicent karakterlerine odaklanacak ve daha fazla ejderha sahnesi içerecek. Blu Tv, dizinin Amerika yayınından hemen sonra Türkiye'de de izlenebileceğini duyurdu.
13 Haziran 2024

Marvel Sinematik Evreni'nde 'Hawkeye' karakterini canlandıran ve 'Görevimiz Tehlike' serisinde 'William Brandt' karakteriyle tanınan aktör Jeremy Renner, kar kürerken geçirdiği bir kaza sonucu ağır yaralandı. Sözcüsü durumunun 'kritik ancak stabil' olduğunu açıkladı. Renner, ABD'de etkili olan soğuk hava dalgası ve fırtınanın yaşandığı Sierra Nevada dağlarındaki çiftliğinde kaza geçirdi ve ailesiyle birlikte hastaneye kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun başrollerini paylaştığı 'Killers of the Flower Moon' isimli yeni filmi, 20 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. Scorsese, 1986'dan bu yana Cannes'da ilk kez bir film sunacak. Filmin kadrosunda ayrıca Lily Gladstone, Jesse Plemons ve diğer tanınmış oyuncular yer alıyor. Film, 1920'lerde Oklahoma'da Osage yerlilerinin petrol nedeniyle öldürülmesini ve FBI'ın soruşturmasını konu alıyor ve Türkiye'de 20 Ekim 2023'te vizyona girecek.
31 Mart 2023

Altın Küre ödüllü aktör Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisinin ikinci sezonu, 19 Temmuz'da Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşacak. Dizi, dram ve komedi türlerini harmanlayan bir yapım olarak tanımlanıyor. Yeni sezonda Emmy ödüllü Bob Odenkirk konuk oyuncu olarak yer alacak ve başarılı oyuncu Molly Gordon da kadroya katılacak.
11 Mayıs 2023

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Mola, Orhan'ın serbest bırakılmasına sosyal medyada tepki göstermiş ve bu nedenle Orhan'ın avukatı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme, Mola'nın 20 Ağustos 2020'de yaptığı paylaşım nedeniyle manevi tazminat ödemesine karar verdi.
12 Haziran 2024

James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster ve Blumhouse, gişede ve eleştirel anlamda başarılı olan korku filmi M3GAN'ın devam filmi 'M3GAN 2.0' çekimlerine başlayacaklarını duyurdu. İlk filmin senaristi Akela Cooper tarafından yazılan devam filminde, orijinal kadrodan Allison Williams ve Violet McGraw da yer alacak. Filmin yönetmeni henüz açıklanmamış olup, filmin gösterim tarihi 17 Ocak 2025 olarak planlanmaktadır.
19 Ocak 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filmi, küresel hasılatı 1 milyar doları aşarak büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyona girdiği ilk hafta 51 milyon dolar hasılat elde etmişti. Şimdiye kadar 25 farklı ülkede gösterime giren film, toplamda 1,03 milyar dolar hasılat elde etti. Bu başarı ile film, 1,35 milyar dolarlık bilet satışı yapılan Süper Mario Kardeşler filminin ardından ikinci sıraya yerleşti.
7 Ağustos 2023

Legendary Studios, Dune serisinin üçüncü filminin üzerinde çalışıldığını ve bir senaryonun zaten hazır olduğunu açıkladı. 'Dune: Part 2', küresel gişede büyük bir başarı elde ederek, açılış hafta sonunda 182,5 milyon dolar hasılat yaptı. Denis Villeneuve, Frank Herbert'in 'Dune Messiah' kitabından uyarlanacak olan 'Dune Three' için senaryo yazıyor. Villeneuve, daha önce yaptığı açıklamalarda, serinin bir üçleme olarak planlandığını ve üçüncü filmin sadece ikincisinden daha iyi olması durumunda yapılacağını belirtmişti. Warner Bros. tarafından üçüncü filmle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin şimdiye kadarki başarısı yeni bir filmin beklentisini artırıyor.
6 Nisan 2024

2023 Cannes Film Festivali, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ve açılışını Johnny Depp'in oynadığı 'Jeanne du Barry' filmi yapacak. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Bu film, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard ile yaşadığı yasal mücadeleden sonra çektiği ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyor ve Depp'in sinemaya dönüşünü simgeliyor. Filmin yönetmenliğini ve başrolünü Depp ile paylaşan Maïwenn üstleniyor.
6 Nisan 2023
İşaretlediklerim