İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamak amacıyla bir yardım kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında, ALO 153'te oluşturulan 'Deprem Hattı' aracılığıyla ihtiyaç listesi vatandaşlara duyuruldu. Toplanacak yardımlar Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ve Kartal Lojistik Merkezlerinde alınacak. İBB tarafından belirlenen ihtiyaç listesinde yeni ve kullanılmamış malzemeler yer almakta ve ikinci el ürünler kabul edilmemektedir.
6 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO'nun iflasına yönelik önergeyi veto ettiğini ve kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticilerin trafikten men edileceğini belirtti. Ankara'daki özel halk otobüsü sahipleri, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları artık taşımayacaklarını açıklamıştı. Yavaş, EGO'nun zararının 3 milyar TL'yi bulduğunu ve özel otobüslere destek olduklarını ifade etti. Ayrıca, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması durumunda gerekenin yapılacağını bildirdi.
21 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte çökme riski taşıyan 1556 bina tespit ettiklerini duyurdu. İBB, hızlı tarama testleri için 160 bin talep aldıklarını ve bugüne kadar 35 bin yapıda analiz yaptıklarını belirtti. Analiz sonuçlarına göre, binaların yüzde 50'si yüksek risk kategorisinde yer alıyor. Riskli binalarda yaşayan 10 bini aşkın kişinin tahliye edileceği ve kira desteği verileceği açıklandı.
3 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) daha önce Yapı&Yapı şirketine sattığı ve inşaat ruhsatı iptal edilen Etiler Polis Okulu arazisindeki inşaat faaliyetleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın verdiği izinle tekrar başladı. İBB'nin projeden çekilmesinin ardından, arazi üzerindeki inşaat çalışmaları durmuş, ancak geçen hafta yeniden hareketlilik gözlemlenmiş. İnşaat alanında ruhsat tabelası bulunmuyor ve daha önce Mimarlar Odası'nın ruhsatsız inşaatın durdurulması için yaptığı çağrılar sonuçsuz kalmıştı.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Bilal Erdoğan'ın 'Yan gelip yattı' ifadesine karşılık İmamoğlu, 'Gitsin, işine baksın diyeceğim ama işi de yok ki' dedi. Ayrıca İmamoğlu, İBB'den Bilal Erdoğan'a bağlı vakıflara aktarılan kaynakların kesildiğini belirtti.
30 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Feshane'de açılan 'Ortadan Başlamak' sergisi, AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tarafından eleştirildi. Türkyılmaz, serginin kaldırılmasını talep etti ve aksi takdirde demokratik ve hukuki haklarını arayacaklarını ifade etti. Daha önce sergi, 'LGBTİ+ propagandası' iddiasıyla saldırı girişimine uğramıştı. Türkyılmaz, Feshane'nin manevi bir mekan olduğunu ve İBB Başkanı'nın buranın tasavvuf müzesi olarak işlev göreceğini taahhüt ettiğini belirtti.
10 Temmuz 2023

2024 yılında İBB Meclis çoğunluğunun CHP'ye geçmesiyle birlikte, İBB Mali İşler Daire Başkanı İGDAŞ'ın satılacağını açıkladı. Ancak bu satışın yeterli olmadığı ve Hamidiye Su, Halk Ekmek, İSPARK gibi diğer İBB şirketlerinin de satışının gündemde olduğu belirtildi. Bu durum, yüksek kârlılık oranına sahip bu şirketlerin satılması halinde yüzlerce işçinin işten çıkarılacağı ve hizmetlere fahiş zamlar yapılacağı endişelerini beraberinde getirdi. AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, bu satışlarla ilgili soru önergesi vererek konunun peşini bırakmayacaklarını belirtti.
17 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar tarafından engellendiğini iddia ettiği projeleri 18 maddede açıkladı. İmamoğlu, kamu bankalarının kredi vermediğini, İncirli Sefaköy Beylikdüzü Metrosu gibi projelerin onaylanmadığını ve İstanbul'un çeşitli ulaşım ve altyapı projelerinin engellendiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin restorasyon ve meydan düzenleme projelerinin geciktirildiğini, kamusal alanların işgalinin ve peşkeşin son bulacağını, şeffaf denetim ve adil yargı ile kamuda oluşan zararlara son vereceğini ifade etti.
1 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı incelemelerde, 2000 yılından önce inşa edilmiş yaklaşık 29 bin binanın yarısının depremde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirlendi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası başlatılan 'hızlı bina tarama testi' hizmeti vatandaşlara ücretsiz sunulmaya başlandı ve bu hizmete 140 binin üzerinde başvuru yapıldı. İBB yetkilileri, 318 binanın ise deprem olmaksızın bile çökebilecek durumda olduğunu ifade etti.
20 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Feshane'de açtığı 'Ortadan Başlamak' adlı sergi, muhafazakar gruplar tarafından 'milli ve manevi hassasiyetler' gerekçesiyle hedef gösterildi ve saldırı girişiminde bulunuldu. Sergi, 'LGBTİ+ propagandası' gerekçesiyle 27 Haziran'da saldırıya uğradı ve geçici süreliğine ziyarete kapatıldı. 10 Temmuz'da sergi tekrar hedef gösterildi ve AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, serginin kaldırılmasını istedi. İstanbul başsavcılığı, sergi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve aşağılama' suçundan soruşturma başlattı.
5 Eylül 2023

Gazeteci Fatih Portakal, Limak Grubu'nun İBB'nin yardım gemisini İskenderun Limanı'ndan ayrılmasını istediğini iddia etti. İBB yetkilisi, gemilerin görevlerini tamamladığı için döneceğini belirtti ve İBB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada gemilerin Hatay'daki görevlerini başarıyla tamamladığı ve depremzedelere sunulan hizmetlerin karada devam edeceği ifade edildi. Böylece Portakal'ın iddiası yalanlanmış oldu.
24 Mart 2023

İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında çekilen video, binaların deprem güvenliği konusundaki endişeleri artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbulluların binalarının deprem güvenliğini merak ettiğini ve binlerce başvuru aldıklarını belirtti. İBB'nin üç yıldır yaptığı hızlı tarama sonucunda 107 bin 36 binayı ziyaret ettiği, ancak 29 bin 287 bina sahibinin incelemeye izin verdiği açıklandı. Yazar, yaşadığı binanın durumunun kötü olduğunu ve yeni bir ev arayışına girdiğini, ancak yüksek kira bedelleri ve çürük binaların çokluğu nedeniyle zorlandığını anlatıyor. Ayrıca, İstanbul'daki çürük binaları ifşa etmek amacıyla 'İstanbul'un Çürük Evleri' isimli bir Twitter hesabının oluşturulduğu bilgisi veriliyor.
6 Mart 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Üsküdar Salacak sahilinde kaçak olduğu tespit edilen işletmelerin yıkım çalışmaları sırasında İBB İmar Dairesi Müdürü ve üç zabıta personeli saldırıya uğradı. Kafe sahipleri, yıkım kararının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurdu. İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi, dava sonuçlanana kadar yıkımın durdurulmasına karar verdi ve belediye ekipleri yıkımı durdurdu.
30 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik destek açıklamasını AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Usta alkışladı. Akşener, Usta'ya 'Sen alkışlamasaydın' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İBB tarafından hizmete açılan 'İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılış töreninde gerçekleşti. Daha önce benzer bir durumda, İBB Başkanı İmamoğlu'na teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de AKP içinde tepkiyle karşılaşmıştı.
31 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası bir İstanbul depremine karşı hazırlıklarını hızlandırarak Deprem Seferberlik Planı'nı uygulamaya koydu. Plan dahilinde riskli binaların dönüşümü için faizsiz kredi ve kira desteği sağlanacak, yeni imar düzenlemeleri yapılacak ve denetimler artırılacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, ilçe belediyeleriyle işbirliği içinde belirlenen ortak gündemleri paylaştı. Bu gündemler arasında riskli yapıların önceliklendirilmesi, kira yardımının ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi, kamu yararına maliyetine güçlendirme ve dönüşüm yapılması, zemin katlarda kolon-kiriş kesilmesinin önlenmesi, imar ve yapı denetimlerinin artırılması, depreme duyarlı alanların oluşturulması ve yerel afet müdahale kapasitesinin artırılması yer alıyor.
2 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıttığı gerekçesiyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Duruşmada İBB çalışanı Esra Huri Bulduk tanık olarak dinlendi ve yardım kartlarının dağıtım süreci hakkında bilgi verdi. Bir sonraki duruşma 21 Haziran'da yapılacak.
29 Mart 2023

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanıyordu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı esas hakkındaki mütalaayı açıklamak için süre istedi ve mahkeme duruşmayı 15 Eylül'e erteledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamaları sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, DİAYDER üyelerine dağıtılan yardım kartları suçlamalar arasında yer alıyor.
21 Haziran 2023
İşaretlediklerim