Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği sorgulanmaya başlandı. Parti içinde ve kamuoyunda değişim çağrıları yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun yola devam etme kararlılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim mesajları dikkat çekiyor. Reuters haber ajansı, seçim sonrası CHP'deki durumu ve Kılıçdaroğlu'na yönelik artan baskıyı ele alan bir haber yayımladı. Haberde, uzman görüşlerine de yer verilerek, muhalefetin Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde büyük bir ittifak kurma zorluğu ve müttefiklerin Kılıçdaroğlu'na az katkıda bulunduğu belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden ittifakın genel başkanlarına güvenleri için teşekkür etti ve birlikte yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını ve bu sürecin başladığını ifade etti.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin yaptığı toplantıda ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını ortaya koyarken, İYİ Parti lideri Meral Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önerdi. Anlaşmazlık sonucu Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Kalan beş parti lideri, Saadet Partisi genel merkezinde olağanüstü bir toplantı yapacak.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için beş milletvekili teklif ettiği ancak İnce'nin daha fazla talepte bulunması üzerine anlaşma sağlanamadığı belirtildi. CHP'li eski devlet ve kültür bakanı Fikri Sağlar'ın aracılığıyla yapılan teklif, İnce'nin daha önceki taleplerinin fazla bulunması sonucu gelmiş. İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylıkların kesinleşmesine kısa bir süre kala kendisiyle görüştüğünü ve bir ittifak önerisinin gelmediğini ifade etmiş. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İnce'nin önerileri kabul etmediğini duyurdu.
6 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde acele edilmediğini, öncelikle üzerinde görüş birliği sağlanmış bir hükümet programının olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, demokrasinin işleyişi, yargının durumu ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırılar hakkında görüşlerini paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu program sırasında, daha önce eleştirdiği SADAT'ın reklamının yayınlanması dikkat çekti. Ayrıca, iktidara gelindiğinde yapılacaklar ve hasar tespit komisyonu kurulması gibi konulara değindi.
14 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için 'güncelleme' olarak adlandırdığı ve üçüncü dönem adaylığını 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladık' diyerek meşru gösterdiği süreçte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklayacaklarını bildirdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığının anayasal olmadığını savundu ve İYİ Parti'deki istifa, HDP'ye yönelik kapatma davası, eski Ülkü Ocakları başkanının cinayeti gibi konularda da görüşlerini paylaştı.
29 Ocak 2023
İşaretlediklerim