Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerinin teslim edilmesinden bir gün önce, 8 Nisan'da Parti Meclisi'ni toplantıya çağırdı. Toplantıda, YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listeleri ele alınacak ve parti meclisinin onayından geçirilecek. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, Millet İttifakı ortaklarıyla 8 Şubat'ta varılan ortak liste uzlaşısına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor.
5 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, gazeteci Murat Ağırel ile yaptığı görüşmede genel başkanlık için aday olduğunu ve hazır olduğunu ifade etti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçimlerindeki mağlubiyetinin ardından partide yenilenme çağrıları yapılmasının ve Kılıçdaroğlu'nun yenilenme sürecine destek vereceğini belirtmesinin hemen sonrasında geldi. Özel, takım çalışmasına ve her pozisyonda görev almaya hazır olduğunu, üye ve delegenin kararına saygılı olacağını belirtti.
13 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifak masasını terk etmişti. Ancak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde karar alınmasıyla yaşanan kriz çözüldü. CHP'li vekiller, bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'Bütün taşlar yerine oturacak' ifadesini sosyal medyada tekrar gündeme getirdi.
6 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sonuçsuz kaldı ve karar 6 Mart'a ertelendi. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ele alındı, ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle nihai karar verilemedi. Altı liderin imzaladığı sonuç metninde ortak bir anlayışa varıldığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı belirtildi.
2 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmediğini ifade etti. Partinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, genel başkan değişikliğinin parti tüzüğü ve kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğini, kendisinin bu konuda bir etkisinin olmadığını söyledi. Ayrıca, seçim kampanyasının genel olarak başarılı olduğunu, ancak bazı eksikliklerin bulunduğunu kabul etti.
20 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara'daki Arjantin İlkokulu'nda kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin zor koşullar altında gerçekleştiğini ve karalama ile iftira kampanyalarına maruz kaldığını ifade etti. Vatandaşları sandığa davet eden Kılıçdaroğlu, demokrasinin ülkeye mutlaka geleceğine ve halkın sağduyusuna güvendiğini belirtti. Oy kullanma işleminden sonra evinde dinleneceği ve daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçeceği bilgisi paylaşıldı.
28 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Son anketlere göre, İnce'nin oy oranı en fazla %2,2 olarak görülüyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi Türkiye'nin sofrasına davet ederek eski kırgınlıkları bir kenara bırakma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İnce'nin yarıştan çekilmesine üzüldüğünü ve yarışın sonuna kadar devam etmesini tercih edeceğini ifade etti.
11 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Habertürk'te katıldığı bir programda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisinin adalet bakanı olabileceğini belirtti. Erkek, Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve Ahmet Akın'ı işaret ederek Çanakkale ve Balıkesir'in bakanları olacaklarını söylediğini aktardı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kurmaylarından oluşan 'Şampiyonlar Ligi kadrosu'nun yakında duyurulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 4-5 Kasım'da düzenlenecek kurultay öncesi İstanbul il başkanını belirleyecek kongre 8 Ekim'de gerçekleştirilecek. Kongrede aday olan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve Cemal Canpolat'ın yarışı, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yakından takip ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun Canpolat'ı desteklediği ve genel başkan yardımcılarının İstanbul'da 'karargah' kurarak Canpolat için çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca, Canpolat'ın adaylık açıklamasını duyurduğu Twitter hesabındaki yeniden gönderimler ve beğenilerin ücretli olarak yapıldığı iddia ediliyor.
28 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylığa çağırmıştı. Bu durum Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle çözüldü ve Akşener altılı masaya geri döndü. Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP'li milletvekilleri bu gelişmelerden rahatsız oldu ve bazıları hakaret içeren tepkiler gösterdi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masanın noter görevi yapmayacağını belirtti. Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda altılı masanın dağılacağı' yönündeki ifadelerini eleştirerek, İYİ Parti'ye yönelik baskı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadeler nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini hatırlattı.
24 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) mevcut milletvekilleri ve bazı yöneticiler, gelecek dönem için milletvekili adaylığına başvurmadı. Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve diğer bazı yöneticiler, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları durumunda kabinede görev almayı tercih ettikleri için aday olmadıklarını belirttiler. Ahmet Akın'ın ise kabinede yer alamazsa 2024 yerel seçimlerinde Balıkesir büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor. Ayrıca, Gürsel Tekin ve Candan Yüceer gibi isimler de adaylık için başvurmayan milletvekilleri arasında.
24 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, bir YouTube programında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baş, Kılıçdaroğlu'nun kişisel olarak İstanbul Sözleşmesi'ni desteklemesini olumlu bulduğunu, ancak altılı masanın ortak adayı olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyip desteklemeyeceklerini, altılı masanın mutabakat metninin içeriğine göre belirleyeceklerini ifade etti. Erkan Baş, isim tartışmasına girmek istemediğini, ancak net bir programla karşılaştıklarında tavrını açıkça ortaya koyacaklarını söyledi.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim