Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelerle iftarda buluştuğu sırada Adalet Bakanlığı'nın farklı birimlerine toplam 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. Alımların Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşeceğini belirtti. Ayrıca, hiçbir deprem enkazının delil toplanmadan kaldırılmadığını ifade etti.
25 Mart 2023

28 Şubat davasında hüküm giyen komutanlar Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla affedilerek Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Af kararı, 'sürekli hastalık ve kocama hali' gerekçesiyle alındı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Aynı davada hüküm giyen Çetin Doğan da sabah saatlerinde tahliye edilmişti.
17 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında 29 ildeki vergi dairelerini defterdarlık olarak yeniden yapılandırdı. Resmi Gazete'de yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle mevcut defterdarlıklar kapatılarak, vergi dairesi başkanlıklarının unvanı defterdarlık olarak değiştirildi. Yeni defterdarlıklar Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) bağlanacak ve taşrada sunulan hizmetler ağırlıklı olarak vergi hizmetlerinden oluşacak. Ayrıca, İstanbul'daki Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı da kaldırıldı.
3 Temmuz 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ederken, Fahrettin Koca da görevinden ayrıldı. Murat Kurum daha önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapmıştı. Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, genel cerrahi uzmanıdır.
2 Temmuz 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

TSK Personel Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, TSK personelinin kimlik, görev ve faaliyetlerinin Milli Savunma Bakanlığı'nın izni olmadan basında ve medyada paylaşılması yasaklandı. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları hakkında soruşturma izni verme yetkisi, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınarak belirlenecek. Diğer değişiklikler arasında, askeri birlik komutanlarının belirli durumlarda önleme araması yapabilmesi, yedek astsubay statüsünün eklenmesi ve terör örgütleriyle bağlantılı uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesi yer alıyor.
28 Haziran 2024

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Valiliği görevine atandı. Bu atama İletişim Başkanlığı tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Davut Gül, 2018 yılından bu yana Gaziantep valisi olarak görev yapmaktaydı.
5 Haziran 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, AKP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. Daha önce 2015 yılında Muğla İl Emniyet Müdürü iken de istifa ederek Kars'tan milletvekili aday adayı olmuştu. Devlet memurları kanununa göre istifa edenler belirli şartlar altında görevlerine geri dönebilir ve bu hakkı iki kez kullanabilirler.
18 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü döneminde beraber çalıştığı iki isim, eğitim bakan yardımcısı olarak atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına göre, bakanlığa dört yeni bakan yardımcısı atandı. Yusuf Tekin'in rektör danışmanı olarak görev yaptığı Ömer Faruk Yelkenci ve üniversitenin eski genel sekreteri Kemal Şamlıoğlu bu atamalar arasında yer alıyor. Diğer atanan isimler ise Celile Eren Ökten ve mevcut bakan yardımcısı Nazif Yılmaz.
22 Haziran 2023

Resmi Gazete'nin duyurusuna göre, TÜİK başkan yardımcılıklarına Furkan Metin, Serdar Öz ve Aydın Keskin Kadıoğlu atandı. TÜİK yönetiminde son yıllarda sık sık değişiklikler yaşanmakta ve bu atamalarla birlikte son üç yılda beş farklı kişi TÜİK başkanlığı görevini üstlenmiş oldu. Şu anki TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'dır.
23 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir dizi büyükelçi ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. AKP'nin eski genel başkan yardımcılarından ve mevcut Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı. Ayrıca, Tunus, Kuzey Makedonya, Slovak Cumhuriyeti, Portekiz, İslam İşbirliği Teşkilatı, Cibuti, Suudi Arabistan, Dominik Cumhuriyeti, Somali, Çad ve Gambiya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı.
16 Şubat 2024

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Turkcell'in genel müdürlüğüne atandı. Bu atama, Bülent Aksu'nun 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmasının ve 25 Eylül'de görevine son verilmesinin ardından gerçekleşti. Ali Taha Koç, eski aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un kardeşi.
13 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 farklı üniversiteye rektör atadı. Atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atananlar arasında AKP ile bağlantılı isimlerin olması dikkat çekti. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Giresun Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın AKP ile geçmiş bağlantıları bulunuyor.
1 Ağustos 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi’nde düzenlenen Kurmay Subay Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurmay subayların yüzde 81’inin ihraç edildiğini belirtti. Erdoğan, FETÖ’nün 40 yıldır gizlice sızdığı kurumların büyük ölçüde örgüt mensuplarından arındırıldığını ifade etti. 15 Temmuz’da silahlı kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın 10 bin 468’inin, yani yüzde 33’ünün ordudan atıldığını açıkladı.
13 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 farklı üniversiteye yeni rektör atamalarını gerçekleştirdi. Atamalar Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarla duyuruldu. Ayrıca, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine de beş yeni isim atandı. Bu atamalar, iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın ilgili maddesi gereğince yapıldı.
15 Mart 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, meclis üyelerinin isimlerinin okunmasının ardından ihtisas komisyonları kendi başkanlık divanlarını seçmek üzere toplandı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AKP'den birçok milletvekili çeşitli komisyonların başkanlıklarına seçildi. Bu komisyonlar arasında Milli Savunma, İçişleri, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm gibi önemli komisyonlar yer alıyor.
14 Haziran 2023
İşaretlediklerim