6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen ve Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda etkilenen 10 şehirde can kaybı yaşandı. AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre, bu depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 310'a ulaştı.
21 Şubat 2023

AFAD Başkanı Sezer, düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 44 bin 374 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremin ardından 21 gün geçtiğini ve bu süre zarfında 9 bin 990 artçı sarsıntının yaşandığını belirtti. 21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaşıldığını ifade etti. Ayrıca, 8 bin 182 arama kurtarma personelinin ve 230 bine yakın personelin çalışmalara devam ettiğini söyledi.
26 Şubat 2023

Erzurum'un Tortum ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda, Suriye uyruklu Mohamad Tarek Mhabbek'in kullandığı araç akarsuya sürüklendi. Araçta bulunan anne hayatını kaybederken, sekiz aylık bebeği kayboldu. Sürücü ve diğer üç kişi kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı. AFAD ve sağlık ekipleri kayıp bebeği arama çalışmalarına devam ediyor.
14 Temmuz 2024

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerde 56 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi kayboldu. Sivil Savunma yetkilileri, eyalette 377 bin 497 kişinin olumsuz etkilendiğini ve 281 kasabada ciddi hasarlar oluştuğunu bildirdi. Eyalet Valisi Eduardo Leite, yaşananların eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olduğunu ifade etti.
4 Mayıs 2024

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kilis'te sekiz kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 50 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangınında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri uçak, helikopter ve çeşitli araçlarla müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi ve jandarma, bir kadın ve iki çocuğu güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı.
15 Temmuz 2024

İskenderun-Antakya kara yolunda, kimliği belirsiz bir kamyon sürücüsü, Topboğazı mevkiinde bir çekiciyle çarpıştı. Kazada, kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçen kamyon, asker uğurlama töreni için bekleyen 11 araca çarptı. Bu feci kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili bilgi vererek yaralıların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
6 Mayıs 2023

Adıyaman'da yaşayan bir depremzede, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında yetkililerin yetersiz müdahalesine ve ilgisizliğine isyan etti. Enkaz altında üç çocuğu ve eşi bulunan vatandaş, yetkililerin gerekli yönlendirmeyi yapmadığını ve seslerinin duyulmadığını ifade etti. Depremler, Kahramanmaraş merkezli olup çevre illeri de etkiledi ve son bilgilere göre ölü sayısı 16,546'ya yükseldi.
9 Şubat 2023

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde devam eden şiddetli yağışlar büyük bir sel felaketine yol açtı. Ölenlerin sayısı 107'ye, kayıp kişilerin sayısı ise 136'ya ulaştı. 374 yaralı hastanelerde tedavi altına alınırken, 377 bin 497 kişi etkilendi ve 281 kasaba ciddi hasar gördü. Eyalet Valisi Eduardo Leite, durumu eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olarak nitelendirdi ve 180 gün süreyle 'felaket durumu' ilan etti.
10 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. AFAD'ın 12'nci gün yaptığı açıklamaya göre, depremler sonucunda can kaybı 38 bin 44'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak güncellendi.
17 Şubat 2023

İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış sonucu sel meydana geldi ve iki kişi hayatını kaybetti. Yollarda su birikintileri oluştu ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İstanbul Valiliği, sel sularına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
5 Eylül 2023

Sudan'ın başkenti Hartum'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmaların sürdüğü bir dönemde, elektrik kesintileri ve bakımsızlık nedeniyle Maygoma Yetimhanesi'nde 11 çocuğun öldüğü rapor edildi. Çatışmalar nedeniyle bazı bakıcıların kaçtığı ve sağlık hizmetlerinin verilemediği, yetersiz beslenme ve elektrik kesintilerinin ölümlere yol açtığı belirtildi. Çocuklar, mahalle sakinlerinin yardımıyla defnedildi. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü, Sudan'daki çatışmaların geniş çaplı insani sonuçlarına dikkat çekti.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölenlerin sayısının 46 bin 104'e ulaştığını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki 11 ilde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısının 230 bin, bağımsız bölüm sayısının ise 645 bin olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan memur Elif Dayıoğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Daha önce de yoğun bakımdaki yaralılardan Ekrem Kalkan hayatını kaybetmişti. Patlamada yaralanan dört kişinin tedavisi ise devam ediyor.
14 Ağustos 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Türkiye'deki depremlerde ölenlerin sayısının 43 bin 556'ya çıktığını, 10 AFAD personelinin de hayatını kaybettiğini belirtti. Toplam 7 bin 930 artçı sarsıntı yaşandığını, Hatay'da iki bina dışında arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ifade etti. Yaklaşık 313 bin çadır kurulduğunu ve iki ay içinde 100 bin konteynerin tamamlanacağını söyledi. Hasar tespit oranının %75-80 arasında olduğunu, 600 bin bağımsız bölümün yıkıldığını veya yıkılması gerektiğini, ticaret alanları da dahil edildiğinde bu sayının 750 bine ulaştığını aktardı. Soylu, depremin büyüklüğünü abartmakla suçlanmasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Şubat 2023

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında batan bir göçmen teknesinin ambarında yaklaşık 100 çocuğun mahsur kalmış olabileceği iddia ediliyor. Tekne Navarin Kalesi açıklarında alabora olmuş ve en az 78 kişi yaşamını yitirmişti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Yunanistan'da üç günlük ulusal yas ilan edilmiş. Save The Children isimli Sivil Toplum Kuruluşu ve Yunan medyası, görgü tanıklarının ifadelerine ve hastanın açıklamalarına dayanarak çocukların mahsur kaldığı bilgisini paylaştı.
15 Haziran 2023

Erzincan-Sivas kara yolunun Kızıldağ mevkisinde, kar, tipi ve buzlanma koşulları altında bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
30 Mart 2023

Fas İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül gecesi meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem sonucunda ölü sayısının 2 bin 862'ye, yaralı sayısının ise 2 bin 562'ye yükseldiğini açıkladı. Deprem, Marakeş kentinin El-Huz bölgesinde meydana geldi ve Rabat, Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerini de etkiledi. Daha önceki açıklamada ölü sayısının 2 bin 681 olduğu belirtilmişti.
12 Eylül 2023

Adıyaman'da yaşanan deprem sonrasında birçok kişi evsiz kalmış ve yardım beklemektedir. Arama kurtarma ekipleri ve gıda yardımları yeterli seviyede olmamakla birlikte bölgeye ulaşmıştır. 78 yaşındaki Fatma teyze, ailesiyle birlikte açlık ve soğukla mücadele ettiğini belirterek sadece bir çadır talebinde bulunmuştur. Fatma teyzenin önünde durduğu binanın enkazından 15 kişinin sağ olarak kurtarılmayı beklediği bilgisi paylaşılmıştır.
8 Şubat 2023
İşaretlediklerim