Kısa süreli ev kiralama platformu Airbnb, dünya çapında güvenlik kamerası kullanımını yasaklayacağını duyurdu. Bu yasak, önümüzdeki ayın sonunda yürürlüğe girecek ve misafirlerin mahremiyetine öncelik verilmesini amaçlıyor. Airbnb'nin bu kararı, kullanıcıların iç mekan kameralarıyla ilgili şikayetlerinin artması ve ABD'li komedi programı Saturday Night Live'ın ilgili bir parodi reklam yayınlamasının ardından geldi. Platform, oturma odası gibi ortak alanlarda kameraların kullanımına izin verirken, özel alanlarda ve artık iç mekanlarda kamera kullanımını yasakladı.
12 Mart 2024

Apple, yeni iPad Pro'nun tanıtımı için hazırlanan ve yaratıcı aletlerin hidrolik presle ezildiği bir reklam videosu nedeniyle eleştirildi. Video, tasarımcılar, müzisyenler, fotoğrafçılar ve film yapımcılarından olumsuz tepkiler aldı. Şirketin pazarlama iletişiminden sorumlu başkan yardımcısı Tor Myhren, yaratıcılığı destekleme amacını vurgulayarak özür diledi. Apple CEO'su Tim Cook, reklamı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.
12 Mayıs 2024

Elon Musk, California Valisi Gavin Newsom’ın politikalarına sinirlenerek SpaceX ve X’in merkezlerini Texas’a taşıyacağını açıkladı. Newsom, eyaletteki öğretmenlerin, çocuğun izni olmadan cinsel yönelimini aileleriyle paylaşmasını yasaklayan bir yasayı imzalamıştı. Musk, bu tür yasaların eyaletteki aile ve şirketleri tehdit ettiğini öne sürdü. X CEO’su Linda Yaccarino, çalışanlarına gönderdiği e-postada San Francisco’daki merkez ofisin kapanacağını ve çalışanların San Jose’deki mevcut ofislere taşınacağını duyurdu.
6 Ağustos 2024

Microsoft, siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike’ın yazılım güncellemesinden kaynaklanan teknik sorunun nedenini bulup gerekli düzeltmeyi yaptığını açıkladı. Güncelleme kaynaklı kesinti nedeniyle birçok ülkede süpermarketlerden havayollarına, medyadan borsa ve bankacılığa kadar geniş bir sektörde şirketlerin hizmetleri aksadı. Microsoft, birkaç Microsoft 365 uygulaması ve hizmetinin tam işlevselliğini geri kazandırdığını, ancak bazı uygulama ve hizmetlerde sorunların sürdüğünü belirtti.
19 Temmuz 2024

Google, Rusya merkezli yayıncıların AdSense, AdMob ve Ad Manager üzerinden para kazanmasını durdurduğunu açıkladı. Bu karar, Rusya'daki gelişmeler nedeniyle alındı ve Ağustos 2024 itibarıyla Rusya merkezli AdSense hesaplarına ödeme yapılmayacak. Google, daha önce de Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rus devlet medyasının reklam yayımlamasını ve para kazanmasını askıya almıştı. Şirket, Rusya'da yeni AdSense hesapları açılmasını da durdurmuştu.
12 Ağustos 2024

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinde bir iç savaş çıkartılmasına müsaade etmeyeceğini belirtti. Elon Musk, Maduro'ya sosyal medya üzerinden yanıt vererek onu Guantanamo'ya götüreceğini söyledi. Maduro, ABD'yi ve bazı dünya liderlerini ülkesini karıştırmakla suçladı ve Venezuela'nın emperyalizmin eline düşmeyeceğini vurguladı.
1 Ağustos 2024

ABD merkezli video paylaşım platformu YouTube, Hindistan'da yaklaşık 1 milyar seçmenin katılacağı genel seçimler öncesinde, kendi kurallarını ihlal ederek dezenformasyon içeren seçim reklamlarını onayladı. Global Witness ve Access Now gibi sivil toplum kuruluşları tarafından YouTube'un dezenformasyonu önleme yeteneğini test etmek amacıyla gönderilen 48 reklam, YouTube tarafından incelendikten sonra onaylandı. Reklamlar, Hindistan'da yaygın olarak konuşulan üç farklı dilde hazırlandı ve YouTube, 24 saatlik inceleme süresi içinde tüm reklamları onayladı. Bu durum, YouTube'un ABD'de seçim döneminde benzer içerikleri engellemesine rağmen, Hindistan'da farklı bir tutum sergilediğini gösteriyor.
4 Nisan 2024

Microsoft, bir mühendisin ABD Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) yaptığı şikayet üzerine, Copilot Designer'ın 18+ içerikli görseller oluşturmasını engellemeye başladı. Şikayet, Copilot Designer'ın kürtaj hakkı ve çocukların zararlı alışkanlıklar içeren görseller oluşturmasıyla ilgiliydi. Microsoft, bu tür içerikler oluşturabilecek komutları engelleyerek ve kullanıcıları uyararak müdahale etti. Ayrıca, yapay zeka kullanılarak sınıf arkadaşlarının çıplak fotoğraflarını üreten beş öğrenci okuldan atıldı.
9 Mart 2024

Nike’ın yeni reklam filminde Kürt anneler ve Kürdistan’a atıfta bulunan ifadeler yer aldı. Reklam filmi, Türkiye’den gelen tepkiler üzerine markanın sosyal medya hesaplarından kaldırıldı. Nike, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Reklamda Bijî grubunun ‘Gold’ adlı şarkısı kullanıldı ve çeşitli sporcuların performansları gösterildi.
7 Temmuz 2024

Google, arama hizmetinin kalitesini artırmak amacıyla algoritmasında önemli bir değişikliğe gitti. Bu değişiklikle, yapay zekanın ürettiği kopya içerikler ve düşük kaliteli içerikler filtrelenerek daha alt sıralara gönderilecek. Yeni algoritma, gerçek ve kullanıcı faydası gözeten içeriklerin ön planda gösterilmesini amaçlıyor. Google, bu değişiklikle yapay zeka üretimi içeriklerin ilk sıralarda gösterilmesini yüzde 40 azaltmayı ve kalitesiz içeriklerin spam filtrelerine takılmasını sağlamayı hedefliyor.
6 Mart 2024

Kellogg’s CEO’su Gary Pilnick, CNBC’de yaptığı bir açıklamada, yüksek market fiyatları karşısında yoksul ailelere akşam yemeği olarak mısır gevreği yemeyi önerdi. Pilnick, mısır gevreğinin diğer yemeklere göre daha uygun maliyetli olduğunu belirtti. Ancak, sosyal medyada birçok kişi bu öneriye olumsuz tepki gösterdi, CEO'nun yıllık kazancının 4 milyon dolar olduğunu ve bu tür bir önerinin gerçekçi olmadığını ifade ettiler. Ayrıca, mısır gevreklerinin yüksek şeker içeriğine dair uyarılarda bulunuldu.
29 Şubat 2024

Elon Musk’ın Starlink projesi, Amazon yağmur ormanlarının derinliklerindeki Marubo kabilesine internet bağlantısı sağladı. İnternetin gelmesiyle birlikte kabilede modern toplumun sorunları ortaya çıkmaya başladı. Kabilenin yaşlıları, gençlerin tembelleştiğinden ve pornografi gibi içeriklerin yayılmasından şikayetçi. İnternetin faydaları olsa da, geleneksel yaşam tarzı üzerinde olumsuz etkiler gözlemlendiği için internet kullanımı sınırlandırıldı.
6 Haziran 2024

Akıllı telefonların aşırı kullanımı sonucu 'Smartphone Pinky' adı verilen yeni bir rahatsızlık ortaya çıktı. Bu durum, akıllı telefonu desteklemek için serçe parmağının aşırı kullanılmasından kaynaklanıyor ve parmakta girintilere neden olabiliyor. Mesleki terapist Andrew Bracken, bu durumun resmi bir tıbbi teşhis olmadığını, ancak uzun vadede karpal tünel sendromu gibi ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Bracken, akıllı telefon kullanımını azaltmak ve katlanabilir telefon kulpları kullanmayı öneriyor.
22 Şubat 2024

Starbucks'ın yeni CEO'su Brian Niccol'un, California'daki evinden Washington eyaletindeki genel merkeze şirketin özel uçağıyla gidip geleceği haberi çevrecilerin tepkisini çekti. Niccol'un haftada en az üç gün Seattle ofisinde çalışması bekleniyor. Çevreciler, Starbucks'ın çevreye duyarlı olduğunu iddia ederken, CEO'nun özel uçak kullanmasının bu iddialarla çeliştiğini belirtti. Sosyal medya kullanıcıları, bu durumu 'ikiyüzlülük' olarak nitelendirdi.
22 Ağustos 2024

Manchester United, Premier Lig'de zor günler geçirirken, takımın ev sahibi Old Trafford'un çatısı da maç sırasında sızıntı yaparak 'şelale' haline geldi. Bu durum, takımın sahibi Sir Jim Ratcliffe'in karşılaştığı sorunları artırıyor. Ratcliffe, stad dahil olmak üzere takıma 237 milyon sterlin yatırım yapma sözü vermişti. Bu olay, takımın performansı ve stadın fiziksel durumu arasında önceliklerin nasıl belirleneceği sorusunu gündeme getiriyor.
13 Mayıs 2024
İşaretlediklerim