Britanya'da üç kız çocuğunun bıçakla öldürülmesinin ardından başlayan aşırı sağcı şiddet eylemlerine karşı birçok şehirde ırkçılık karşıtı barışçıl protestolar düzenleniyor. Saldırganın Britanyalı ve Müslüman olmadığı ortaya çıkmasına rağmen, sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler ve aşırı sağcı söylemler şiddet olaylarını tetikledi. Aşırı sağcı gruplar birçok şehirde dükkanları yağmaladı, araçları ve binaları ateşe verdi. Buna karşılık, on binlerce ırkçılık karşıtı protestocu Londra, Bristol, Brighton ve Newcastle gibi şehirlerde barışçıl gösteriler düzenledi.
8 Ağustos 2024

Fransa'nın Avusturya ile oynayacağı EURO 2024 maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında Kylian Mbappe, ülkesindeki yaklaşan erken seçimler hakkında konuştu. Mbappe, hoşgörü, farklılık ve saygı değerlerini paylaşmayan bir ülkeyi temsil etmek istemediğini belirtti. Marcus Thuram'ın aşırı sağcı Ulusal Birlik'i (RN) engelleme çağrısına katıldığını ifade eden Mbappe, aşırı uçlara ve bölenlere karşı olduğunu vurguladı.
16 Haziran 2024

Amerika Birleşik Devletleri, 50 yıl önce çalınıp New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergilenen iki bronz heykeli Tayland’a iade etti. 'Altın Çocuk' ve 'Diz Çökmüş Kadın' adlı antik bronz heykeller Tayland Ulusal Müzesi’nde sergilenmeye başladı. 11’inci yüzyılda yapıldığı düşünülen eserlerin Hinduizm ve Budizm inanışının sembolleri olduğu belirtiliyor. Tayland hükümeti, 30’dan fazla tarihi eserin ülkeye iadesi için diplomatik görüşmelerini sürdürüyor.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim