Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Esenyurt'ta D-100 karayolu Topkapı istikametinin Haramidere mevkisinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yedi kişi yaralandı. Kaza nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanırken, araç yoğunluğu yaşandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
24 Temmuz 2024

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yem yüklü bir kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, dokuz kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Afyonkarahisar’daki hastanelere kaldırıldı.
29 Temmuz 2024

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde asırlık bir çınar ağacı bilinmeyen bir nedenle devrildi ve dokuz kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, ekipler ağacın kaldırılması için çalışmalara başladı.
22 Ağustos 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024

Muğla'nın Ula ilçesinde, freni boşalan bir tur otobüsü bir evin bahçe duvarına çarptı. Kazada dördü ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar da yaralılara yardım etti.
13 Temmuz 2024

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde salı akşamı servis edilen yemekten yiyen hastalar, hasta yakınları ve personel arasında kusma, ishal ve karın ağrısı gibi zehirlenme belirtileri görüldü. Yemeğin bozuk olduğu ve yaklaşık 70-80 kişiyi etkilediği düşünülüyor. Zehirlenenlere hastanenin acil servisinde müdahale edildi ve yapılan testler zehirlenme bulgularını doğruladı. Bazı personel çalışamaz hale geldi ve hastanede personel eksikliği nedeniyle izindeki çalışanlar geri çağrıldı.
19 Nisan 2024

Şırnak'ın Kaymakamçeşme köyünde üzüm hasadı yapan Acet, Erdoğan ve Beldek aileleri, sağanak yağıştan korunmak için bir ağacın altına sığındı. Ancak ağacın yanına yıldırım düşmesi sonucu üçü ağır olmak üzere sekiz kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Lale ve Leyla Erdoğan ile Ramazan Acet'in sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.
21 Eylül 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt kentinde askeri bir araç, bir otomobille çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada bir asker hayatını kaybederken, 11 asker yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi'nde, muhtarlık seçimi sırasında iki grup arasında çıkan tartışma şiddetlenerek taş, sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Olay sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, kavgaya müdahale etmek için bölgeye sevk edilen ambulanslardan ikisi hasar gördü.
31 Mart 2024

Şırnak'ta, Gabar Dağı Pire Tepe mevkisinde bir askeri araç kontrolden çıkarak devrildi. Kazada bir asker olay yerinde hayatını kaybetti ve üç asker yaralandı. Yaralılar Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan bir asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
30 Nisan 2024

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ELEV Vakfı Okulları’nın mezuniyet töreni sırasında dijital pano devrildi. Olayda altı kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. ELEV Vakfı Okulları’nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
6 Haziran 2024

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde, Habibler yolunda bir İETT otobüsü önünde ilerleyen tıra arkadan çarptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre yaralılar olduğu bildirildi ve araçta sıkışan yaralı şoförü kurtarma çalışmaları başlatıldı.
12 Temmuz 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi asistanı, bir hasta yakını tarafından darp edilerek sağ el parmakları kırıldı. Olay, bir hastanın ameliyatının ertelenmesi sonucu gerçekleşti. Tıp fakültesi yönetimi ve Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, sağlıkta şiddet olaylarını kınayarak, bu tür olayların önlenmesi için daha etkili tedbirler ve yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Saldırgan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
12 Şubat 2024

İzmir Metrosu'nda Konak ilçesindeki Üçyol Metro İstasyonu'nda yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi sonucu 11 kişi yaralandı. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı. Yaralanan kişilerin hafif yaralar aldığı belirtildi. Kazanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2024

Gaziantep'te 61 sağlık çalışanı, aynı yemek şirketinden gelen bir yemeği tükettikten sonra zehirlendi. Çalışanlar, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, çalışanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Tarım Müdürlüğü ve Halk Sağlığı ekipleri, yemeğin yapıldığı yerle ilgili numune alım işlemlerine başladı.
5 Temmuz 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı bir askeri aracın devrilmesi sonucu dört asker şehit oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazada Jandarma Uzman Çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş'in hayatını kaybettiğini, Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu'nun ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, şehitlerin ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi.
8 Eylül 2024
İşaretlediklerim