Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabiri Delal Akyüz İzmir'de, Fırat Can Arslan Ankara'da gözaltına alındı. Ayrıca T24 editörü Sibel Yükler de Ankara'daki evinde düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltıların sebebi henüz bilinmiyor. Fırat Can Arslan, geçen ay da gözaltına alınmış ve üç gün sonra serbest bırakılmıştı.
25 Temmuz 2023

Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan, üç gün önce evine yapılan baskın sonucu 'örgüt propagandası' iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı sürecinde Arslan'ın telefon ve bilgisayarına el konuldu. Bugün adliyeye sevk edilen Arslan, savcılıkta ifade verdikten sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 Haziran 2023

Alman polisi, Sabah gazetesinin Avrupa merkezinin bulunduğu Frankfurt ofisine baskın düzenledi ve temsilci İsmail Erel ile haber müdürü Cemil Albay'ı gözaltına aldı. Polis, ofis ve şahsi evlerde arama yaparak bilgisayar ve telefonlara el koydu. Gözaltıların sebebi hakkında yeterli bilgi bulunmazken, Dışişleri Bakanlığı ve meslek örgütleri serbest bırakılmaları için devreye girdi. Sabah gazetesi, gözaltıların firari yönetici Cevheri Güven'in şikayeti üzerine yapıldığını iddia etti. Gazeteciler ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.
17 Mayıs 2023

İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, evinden polis zoruyla alınarak ifadeye götürüldükten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polisler tarafından sabah saatlerinde evinden alınan Karabay'ın adliyeye götürüldüğü ve hakkında altı dosya olduğu belirtildi. Karabay, ifade işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'nde serbest bırakıldı.
7 Aralık 2023

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Diyarbakır başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan, T24 editörü Sibel Yükler, bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin ortak noktası Resmi Gazete’de yayımlanan hakim-savcı atamalarını paylaşmış olmaları. Sibel Yükler, Evrim Deniz ve Delal Akyüz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Fırat Can Arslan tutuklandı. Evrim Kepenek de bir gün sonra serbest bırakıldı.
25 Temmuz 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Kanber Keskin tutuklandı. Keskin'in örgüt üyelerine suç eylemleri konusunda talimat verdiği ve işlenen suçları gizlemeye çalıştığı belirtildi. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, kasten öldürme ve suç delillerini gizleme' suçlarından tutuklanan Keskin cezaevine gönderildi. Bu tutuklama ile birlikte soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 31'e ulaştı.
7 Aralık 2023

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü yöneticilerinden kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik, Macaristan'da sahte Gürcistan pasaportuyla yakalandı. Sertçelik, daha önce gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılmış ve yurt dışına kaçmıştı. Ankara Emniyeti'ndeki bazı üst düzey görevliler, Sertçelik'in iddiaları üzerine açığa alınmış ve gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Sertçelik'in iadesi sürecinin başlatıldığını açıkladı.
30 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Ayhan Boran Kaplan'ın tutuklanmasını eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik bir operasyon olarak değerlendirdi. Kocaman, Kaplan'ın kendisine villa ve araba aldığını iddia ettiği kişi olduğunu belirtti. Kocaman, Kaplan'la bir yemekte buluştuğunu ve Kaplan'ın kendisine Emniyet'in haksız yere peşinde olduğunu söylediğini aktardı. Kocaman, bu durumu hukuk devleti çerçevesinde değerlendirdiğini ifade etti.
13 Eylül 2023

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

İstanbul ve Ankara'da 23 Nisan'da gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan dokuz gazeteciden üçü tahliye edildi. Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam'dan gazeteciler Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve Doğan Kaynak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mehmet Aslan, Esra Solin Dal ve Erdoğan Alayumat ise örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. MA'nın haberine göre, bu üç gazeteci de tahliye edildi.
22 Mayıs 2024

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirdiği için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Arslan, programına ara verdiğini belirtti. Arslan'ın gözaltına alınması ve programının sonlandırılması, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Arslan'ın sözlerini eleştiren bir tweet atmasının ardından gerçekleşti. Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, programın sonlandırılma kararının Arslan'la birlikte alındığını belirtti.
3 Ekim 2023

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz, Ankara başsavcılığının soruşturması kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı ve Ankara'ya sevk edildi. Avukatları, gazetecilerin sevk sırasında 15 saat kelepçeli tutulduğunu ve Yılmaz'ın dövüldüğünü belirtti. Müftüoğlu ve Yılmaz, gözaltındayken meslektaşlarına ve çalışma arkadaşlarına dayanışma çağrısında bulunan yazılı mesajlar gönderdi. Daha önce 27 Nisan'da Diyarbakır'da beş gazeteci tutuklanmıştı.
30 Nisan 2023

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Sibel Tekin ve Diren Yurtsever'i ziyaret ederek, Tekin'in tutuklanmasını 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi ve serbest bırakılmalarını talep etti. Tekin ve Yurtsever, cezaevindeki mesajlarını paylaşarak, iddianamelerinin hazırlanmaması ve gizlilik kararlarına dikkat çektiler. Tekin, çekimlerinin yanlış anlaşıldığını ve masum olduğunu, Yurtsever ise gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini ifade etti.
23 Ocak 2023

Gazeteci Serdar Akinan, YouTube kanalındaki videoları nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamalarıyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve hakkında soruşturma yürütülen Akinan, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, ancak yurtdışına çıkış yasağı getirildi ve haftada iki gün karakola imza atması şartı konuldu. Akinan, ifadesinde YouTube'da yayınladığı videolar ve konuk ettiği Muhammed Yakut ile ilgili soruları yanıtladı. Akinan'ın gözaltına alınmasının ardından Yakut'un YouTube kanalı da erişime engellendi.
19 Nisan 2023
İşaretlediklerim